Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi Yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Yapılan değişikliğe göre 17 yaşını dolduranlar 4 değil 2.5 senede açıköğretim liselerinden mezun olabilecekler.
Değişiklik ile bir yıl içerisinde öğrencilerin üç dönemlik ders alabilmesine olanak tanındı.
4 yılda (8 dönem) mezun olunan açıköğretim liselerinde. 17 yaşını dolduran öğrenciler bir öğretim yılında üç dönem birden okuyabilecekler. 17 yaş altı öğrenciler ise bir öğretim yılında en fazla iki dönem geçebilecekler.
17 yaşını doldurmadan önce bir öğretim yılında iki dönem sınava katılan öğrenciler, 17 yaşını doldurduktan sonra yeni haktan yararlanabilecekler. Yani bir yılda üç döneme katılabilecekler.
Mezun olmak için dönemlere göre haftalık ders çizelgesinde belirtilen mezuniyet için yeterli krediyi alanlar mezun olabilecekler.
Ortaöğretim kurumlarının ya da bunlara denk yurt dışındaki öğretim kurumlarının ara sınıflarından ayrılarak tasdikname veya öğrenim belgesi ile liseye kayıt yaptıranların, tasdikname veya öğrenim belgesinin düzenlenme tarihinden önce öğrenim gördükleri her öğretim yıl, iki dönem olarak değerlendirilecek.
Öğrencilik süresi on iki dönemi aşanlar, öğrenim görme hakkını kullanmaya devam edebilecekler ancak, öğrencilik haklarından yararlanamayacaklar.
Daha önce lise müdürlükleri tarafından yapılan açıköğretim liseleri sınavlarının merkezi sistemle yapılmasına yönelik değişiklik de; söz konusu yönetmelik değişikliği ile hayata geçti.
Açıköğretim Lisesi 2.5 yıla indi…
Açıköğretim Lisesi 2.5 yıla indi…
'Burada öğretmen yok, öğrenci yok, lider yok, yol gösterici yok, efendi yok, kurtarıcı yok.Kendiniz için öğretmensiniz ve öğrencisiniz; efendi, yol gösterici, lider sizsiniz.
Siz her şeysiniz!..
www.bahcekayakoyu.com
Artık AÖF li
Siz her şeysiniz!..
www.bahcekayakoyu.com
Artık AÖF li

Re: Açıköğretim Lisesi 2.5 yıla indi…
evet bunu biliyoruz bu konu üzerine zaten 4 adet başlık bulunmakta