ders çalışma

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
jade
Acemi

ders çalışma

Mesaj gönderen jade » 23 Mar 2009, 09:55

arkadaşlar merhaba ben birşey sormak ve fikrinizi almak istiyorum şimdi ben bu sınavda 2 tarih ve bir ınkılap dersindne sınava giricem bunun dışında 13 tane dersim daha var ama en çok dert ettiğim kesin geçmem gereken bu derslere nasıl çalışacağm bilmiyorum 1. ınkılap kitabı kalın ve içindeki tüm bilgiler önemli yani öss.de bilmem gereken konuları var ama dün akşam başldım on çalışmaya bir türlü sistematiği tutramadım lütfen masıl çalışmam ve anlamam konusunda fikirlerini söyleyin..
sevgiler

Düşünebiliyorum!
Öyle ise Varım ;)

Kullanıcı avatarı
Bal10cuk
Uzman Doktor

Re: ders çalışma

Mesaj gönderen Bal10cuk » 23 Mar 2009, 11:07

öncelikle önceden çıkmış soruların altını çiz o tarzda sorular çıkar
kitabın arkasında ki testleride çiz kitap içinde ardından önemli yerleride okuyarak çiz
sonra onlara otur oku ezberle

Kullanıcı avatarı
jade
Acemi

Mesaj gönderen jade » 23 Mar 2009, 11:33

oooo valla not alıyorum sonra onları okuyorum ama kitap harbiden kalın ve her sayfası ayrı bi önemli o yüzden biraz zor olacak ama ne yapalım :x
Düşünebiliyorum!
Öyle ise Varım ;)

CagriSuayb
Acemi

Mesaj gönderen CagriSuayb » 23 Mar 2009, 16:38

aynı dertten bende muzdarip im tek caLısmaya usendiğim ders o :? :?

Kullanıcı avatarı
Cetin
Uzman

Mesaj gönderen Cetin » 23 Mar 2009, 16:53

şuan bnde inkilap tarihine calışıorum :mrgreen: cumadan beri bu ders üzerine yoğunlastım ve kısmetse yarın bitiricem :D ben yazarek calışıyorum,önce okuyorum daha sonra önemli gördüğüm yerleri yazıyorum,baya faydası oldugunu söyleyebilirim. :D daha sonra yazdığım notları hergün okumaya calışıcam sınav gününe kadar da baya yol alırım :mrgreen:
Resim

Kullanıcı avatarı
jade
Acemi

Mesaj gönderen jade » 23 Mar 2009, 18:14

valla şuanda 5 sayfalık not tuttum ama hala 1.üniteen çıkamadım yahu :lol:
allah inandırsın bu savaşlardı küstü barıştı olayları birden beni alıp balkanalra götürdü ne zaman gelirim bilmiyorum :lol: :lol: :lol:
Düşünebiliyorum!
Öyle ise Varım ;)

CagriSuayb
Acemi

Mesaj gönderen CagriSuayb » 23 Mar 2009, 18:31

jadee korkutuyosun beni hiç başLıyamıcam :lol: :lol: :lol:

Kullanıcı avatarı
jade
Acemi

Mesaj gönderen jade » 23 Mar 2009, 18:39

CagriSuayb yazdı:jadee korkutuyosun beni hiç başLıyamıcam :lol: :lol: :lol:

valla inan şuanda sanki savaşların içindeymişim gibi hissettim kendimi :)) bir ara 14 kasım olayına geldim ve dediğim şey 8 sonra ben doğacağım oldu :lol: :lol: düşün yani o kadar içe çekmiş bu balkanalr beni ama korkma ya böyle daha iyi anlaşılıyor :lol: :lol: :lol:
Düşünebiliyorum!
Öyle ise Varım ;)

CagriSuayb
Acemi

Mesaj gönderen CagriSuayb » 23 Mar 2009, 21:44

korkunun eceLe faydası yok başLıcaz eLbet :D :D

Kullanıcı avatarı
jade
Acemi

Mesaj gönderen jade » 24 Mar 2009, 09:18

CagriSuayb yazdı:korkunun eceLe faydası yok başLıcaz eLbet :D :D
evet arkadaşım orası öyle valla ..ama valla ben hala bu çok sevdiğim dersi anlamakta zorluk çkiyorum yaa :cry:
Düşünebiliyorum!
Öyle ise Varım ;)

deniz
Uzman

Mesaj gönderen deniz » 24 Mar 2009, 14:01

evet ınkılap tarihi özellikle 1 çok zor demeyimde çok detaylı bu konuları iyi bilmek lazım sınavda çok şaşırtıcı sorular çıkıyor.ve geçmiş yıllarım öss sorularına baktım hep bu konulardan çok iyi bilmek lazım hele sosyal bilimler okuyosak.ınkılap tarihi 2 1 kadar zor değil birincinin tekrarı konular var hem pekiştirici hemde zevkli geldi bana.. hepinize başarılar dilerim

Fays
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Fays » 24 Mar 2009, 14:11

Evet inkilap kitabı çok kalın,çoğuda sınavda çıkmıyor zaten.. ama genede hepsini çalışmakta yarar var. sorular genelde önemli olan yerlerden çıkıyor. ayrıca çok zorda değil yani.. kitaba bakıp aldanmayın sınavda zor soru çıkmıyor pek,ama dediğim gibi çalışmakta yarar var,sağlama almak lazım.

Kullanıcı avatarı
jade
Acemi

Mesaj gönderen jade » 24 Mar 2009, 14:26

zaten önemli olan öğrenmek diye yakınlaşınca konuya ardı kesilmiyor ki bunun en çok da zor çıkaran yer burası..
valla dün başladım yaklaşık 10 sayfaya yakın not tutmuşum birde tekrar yaptım gerçi hemen olacak diye birşey yok da ne bilim onun dışında 14 dersim var benim bide çalışan biri olunca zman yok zman yetmez yok yetiştiremem telaşı falan insanı üzmüyor değil.

Allah herkese yardım etsin valla
Düşünebiliyorum!
Öyle ise Varım ;)

Fays
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Fays » 24 Mar 2009, 14:43

jade yazdı:zaten önemli olan öğrenmek diye yakınlaşınca konuya ardı kesilmiyor ki bunun en çok da zor çıkaran yer burası..
valla dün başladım yaklaşık 10 sayfaya yakın not tutmuşum birde tekrar yaptım gerçi hemen olacak diye birşey yok da ne bilim onun dışında 14 dersim var benim bide çalışan biri olunca zman yok zman yetmez yok yetiştiremem telaşı falan insanı üzmüyor değil.

Allah herkese yardım etsin valla

Benim 16 dersim var ayrıcada işe başladım :( bakalım nasıl olacak.. herkese başarılar diliyorum.

Kullanıcı avatarı
Cetin
Uzman

Mesaj gönderen Cetin » 24 Mar 2009, 14:52

inkilap tarihini bugün itibariyle bitirmiş bulunmaktayım :mrgreen: kitap bitti ama bende bittim,bi ara kendimi baya kaptırmıştım savaslara :lol: ama neyseki bitti,son güne bırakmayın mutlaka şimdiden calışmaya baslayın,5 gündür calışıyorum anca bitirebildim,gecen sınavda cıkan soruları çözdüm tekrardan 13 doğrum 7 yanlışım çıktı :( ama yinede gecebiliyorum ya önemli olan bu :) sınav gününe kadar unutmaz isem eger inkilaptan kurtulmuş olucam :mrgreen: herkese kolay gelsin :wink:
Resim

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön