MESLEKİ AÇIK LİSELER İÇİN ÖĞRENCİ AKBİLİ ÇIKARILSIN

Her Konuda Tartışabilirsiniz
zamansız

MESLEKİ AÇIK LİSELER İÇİN ÖĞRENCİ AKBİLİ ÇIKARILSIN

Mesaj gönderen zamansız » 04 Haz 2009, 18:46

İSTANDUL'da biz açık Liseliler için öğrenci akbili kullanma gibi bir şansımız yok fakat ANKARA ve bir kaç il deki öğrenciler bundan yararlana biliyorlar bu ayırımcılığın nedeni nedir? Birde öğrenci kimliklerimizin arkasında. ''Bu kart sahibi Türkiye'nin her yerinde Lise öğrencilerine sağlanan kolaylıklardan yararlanır'' diyorlar. Ben bir Açık Meslek Liseli olarak her hafta sonu okula gidiyorum dolayısıyla benim normal bir öğrenciden pekte farkım yok ama bir Açık Üniversiteli, öğrenci akbilinden yararlana biliyor hemde hiç okula gitmediği halde. Arkadaşlar bu durum ile ilgili ne yapabiliriz. Ben kısa bir araştırma yaptığım kadarıyla bu konu İETT'ye bağlıymış bu bana çok anlamsız geldi Devletin verdiği bir hakkı nasıl olurda başkası bozabilir. Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum umarım birlik olup bir çözüm oluştururuz.

MuRaT_KS
Doktor

Re: MESLEKİ AÇIK LİSELER İÇİN ÖĞRENCİ AKBİLİ ÇIKARILSIN

Mesaj gönderen MuRaT_KS » 04 Haz 2009, 21:01

ibb'ye dilekçe vermeli...
Bir Sevda İse Hayatı Anlamlı Kılan, Daha Sesli Söyle KONYASPOR ULAN..!

deniz
Uzman

Mesaj gönderen deniz » 04 Haz 2009, 23:04

ben iett'ye başvurduğumda yüzyüze eğitim görenlerin yararlanabileceğini onun dışındakilerin okula gitmedikleri için yararlanamayacakalrını söylemişlerdi üniversite farklı tabi onlar yararlanıyor..iett ye başvur istersen meslek lisesine verebilirler

ultra
Doktor

Mesaj gönderen ultra » 05 Haz 2009, 00:10

Aslında ilk 12 dönem verilmesi gerektiği yazıyordu aöl`nin sitesinde,aöl değilde maöl`ler eğer bu işi kovalarlarsa alabilirler bence sonuçta yüzyüze eğitim görülüyor.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön