Ben 2 dönemdir Açıklisede okuyorum Mesleki Açık Liseye geçmeyi düşünüyorum eğer geçersem kredilerim korunacak diyorlar ama alanım değişeceği için ve tüm Alan derslerine girmek zorunlu olduğum için şimdiye kadar girdiklerim boşa mı gidecek?
Bir sorum daha var; alan kredim 30, Genel kredim 78, Mesleki Açık Liseye geçersem en az kaç dönemde bitirebilirim?
Açık Liseden, Mesleki Açık Liseye Geçmek İstiyorum?
Re: Açık Liseden, Mesleki Açık Liseye Geçmek İstiyorum?
meslek çok daha zor. hem okuldaki hem de açık lise derslerini vermek zorundasın.
Meslek bölümü öğrencisi olarak cevap veriyim hemen
Arkadaşa katılıyorum meslek çok daha zor bide yüzyüze eğitimin sınavlarınıda kültür derslerinin sınavlarıyla yakın haftalara denk getiriyolar hangisine çalışıcağını bilmiyosun ben lise 2 okudum bu sene 8 dersim vardı yüzyüze eğitim de ama şimdi 3 e geçtim bildiğim kadarıyla 17 dersim olucak + kültür derslerininde kredisi artıcak 20 kredilik der seçiyodum 9 ders felan yapıyo şimdi onunda kredisi artınca o derslerde çoğalıcak eğer çalışmıyosan evdeysen bi şekilde halledersin çalışırsın hafta içi felan ama çalışıyosan çok zor gelir gözünü korkutmak istemem ama öyle
bide şunu söyleyim mesleki açıköğretim lisesinde dersler hafta içi okuyanlardan daha kolay oluyo o şansımızda var tabi çok şükür 

Meslek lisesinde alan kredisi yüzyüze eğitim dersleriyle alınıyor yani meslek dersleriyle senin düz açık lisede biriktirdiğin 30 kredilik alan kredisi ise kültür dersleri dolayısıyle o kredi ya maöl geçince silinecek yada seçmeli ders olarak kredi hanene yazılacaktır 78 kredilik kredinde ise maol nin kendi ortak derslerinden geçtiklerin zorunlu derslerinden silinir ama düz aöl de ortak meslekte seçmeli olan derslerden geçmişsen o dersler maöl ne geçtiğinde seçmeli olarrak yazılır ve kaç dönemde mezun oluruma gelince sen maöl'nde direk 10. sınıftan başlarsın yani 3 sene yani 6 dönem okuyup mezun olabilirsin....Deliyürek yazdı:Ben 2 dönemdir Açıklisede okuyorum Mesleki Açık Liseye geçmeyi düşünüyorum eğer geçersem kredilerim korunacak diyorlar ama alanım değişeceği için ve tüm Alan derslerine girmek zorunlu olduğum için şimdiye kadar girdiklerim boşa mı gidecek?
Bir sorum daha var; alan kredim 30, Genel kredim 78, Mesleki Açık Liseye geçersem en az kaç dönemde bitirebilirim?
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
herkese teşekkür ederim cevapları için...
meslek lisesine geçiş yapılabiliyormu benim bildiğim kadarıyla önceden vardı ama kalktı tam emin değilim ama