Arkadaşlar bu sene lise 3. sınıf sayısal öğrencisiydim.geçen hafta ortalama yükseltme sınavlarına girdim fakat 4 dersten 1'ini verebildim, 2 tanesini vermem gerekiyormuş.Önceden bu sınavlar ağustostaydı ama şimdi haziranda.Geçen sene mecbur kalıp ağustosta da yapmışlar ama bu sene Ağustosta sınav olmayacakmış.Daha önce de lise 2. sınıfı tekrar etmiştim.Şimdi ortaöğretim boyunca 2. tekrarım olduğundan okuldan atılıyorum şimdi burada benim kafamda açık lise ile ilgili sorular var; cevaplayabilirseniz sevinirim;
1)Açık Liseye bu halde iken girebiliyor muyum?
2)Açık Liseye 1. sınıftan mı başlayacağım yoksa 3.sınıfı mı tekrar edeceğim?
3)Çok bilmiş arkadaşlarımdan birisinin dediğine göre yeterli krediyi sağlarsan açık lisede 2 sınıfı 1 senede bitirebiliyorsun ya da 1 senede tüm krediyi verip mezun olabiliyorsun gibi şeyler söylediler doğru mu?
4)Çok pişmanım dersleri astığıma artık üniversiteden çok çalışıp mühendis olma imkanım kalmadı mı?
5)Açık Lisede ders kitaplarını alıp kayıp yapabileceğim yerler Açıköğretimdeki gibi mi?
6)Sene de kaç kere sınava gireceğim?
Daha sorum oldukça sizlere sorabilirim şimdiden teşekkürler
Açık Lise hakkında
Re: Açık Lise hakkında
Merhabe öncelikle 3. sınıfta örgün eğitim dışına çıkmana üzüldüm inş. ikinci bir hak tanırlarda bitirirsin okulunu yüzüp kuyruğuna gelmişsin ha olmazsa açık liseli olursan aramıza hoşgeldin okuldan tasdiknameni alırsın açık liseye oturduğun semtte bulunan halk eğitimi merkezlerinden yazılabilirsin açık lisede aslında sınıf kavramı yok ama kafan karışmasın diye şöyle söyleyeyim evet 3. sınıftan başlarsın 1 den değil açık liseyi bitirince de merak etme üniversite okuyabilirsin örgün okulla aynı haklarımız var lise 3 e kadar okuduğun dersler açık liseye yazılınca krediye çevrilecek mezun olmak için toplam 192 kredin olmalı sen bunun çoğunu tamamlamış sayılırsın şanslısın bundan önce senede iki sınav yapılırdı seneye artık 3 sınav yapılacak sınav başı 30 kredilik ders alınıyor 30x3=90 full bütün dersleri geçersen seneye mezun olabilirsin diye düşünüyorum dediğim gibi kayıtlar halk eğitim merkezlerinde yapılıyor her semtte var hemen hemen kitaplarıda ordan alıcaksın kayıtlar 10 ağustosta başlıyor umarım yardımcı olabilmişimdir..
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
-
Re: Açık Lise hakkında
çok teşekkürler yardımınız için, o zaman tekrar sınav olmazsa ben 10 ağustosta açık liseye kayıt oluyorum demekki.Tekrar çok teşekkürler herkese başarılar.