açık öğretim üzerine sorular?

Her Konuda Tartışabilirsiniz
MrBlof

açık öğretim üzerine sorular?

Mesaj gönderen MrBlof » 17 Eki 2009, 14:46

Merhaba arkadaşlar.
Benim bazı soru ve sorunlarım var,internette o kadar araştırmama rağmen hiçbir bilgi bulamadım,belkide yanlış şekilde arama yaptım bilemiyorum.Sizlerin bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm.
Orta okuldan sonra imamhatip lisesine kaydoldum ve burada ikinci sınıfa kadar okudum,fakat bu okulun bana göre olmadığını anladım,üstelik arapça gibi zor dersler ve yoğun ezber yapamadığım için ve çeşitli psikolojik sorunlar yüzünden lise iki de okulu bıraktım.
Şimdi ise açıköğretimden eğitimime devam etmek gibi bir düşüncem var ama okuduğum lise bana orta okul diplomamı vermiyor,açıköğretim bürosuna gittiğimdeyse bana sürekli meslek lisesi için belli bir kontenjan olduğunu ve bu kontenjanı dolduğunu söylüyorlar.Okul ise gece okulları ile okulu bitirebileceğimi söylüyor ama ben imamhatipten mezun olmak istemiyorum.
Acaba okuldan, orta okul diplomamı alıp lise birinci sınıftan başayarak,açıköğretimden liseyi bitirebilmem mümkün müdür?
Eğer yukarıda yazdığım mümkün değilse,imamhatip gece okullarına gitmeden açıköğreyime kaydolup liseyi açıköğretimden bitirmem mümkünmüdür,mümkünse yine imamhatip mezunumu sayılacağım?
Orta okul diplomamı vermiyorlar böyle bir hakka sahipler mi?
Yakında askere gideceğim ve geldiğimde açıköğretimden eğitimime devam edebilirmiyim herhangi bir yaş sınırlaması falan var mı?
Sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim.
Şimdiden emek ve çaba vererek sorularımı yanıtlayan arkadaşlara teşekkür ederim.

Fays
Uzman Doktor

Re: açık öğretim üzerine sorular?

Mesaj gönderen Fays » 17 Eki 2009, 16:03

Meslek lisesinden Açıköğretime geçmek için,meslek lisesinde en fazla 2 dönem okumuş olma şartı var. 2 dönemden yukarı olanları kabul etmiyorlar galiba. sen yine de çağrı merkezine bir mail atarak derdini anlat,onlar seni yönlendirecektir. http://cagrimerkezi.meb.gov.tr/form_sel ... B&action=2

MrBlof

Mesaj gönderen MrBlof » 17 Eki 2009, 16:55

peki orta okul diplomam onlardamı kalacak,alamayacakmıyım aslında benim derdim,orta okul diplomamı alıp sıfırdan lise birden açıköğretim okumak.Yani şimdi imamhatiple tamamen ilişkimi kesemiyorum öylemi.
ayrıca verdiğiniz link üyelik istiyor.

Fays
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Fays » 17 Eki 2009, 17:08

MrBlof yazdı:peki orta okul diplomam onlardamı kalacak,alamayacakmıyım aslında benim derdim,orta okul diplomamı alıp sıfırdan lise birden açıköğretim okumak.Yani şimdi imamhatiple tamamen ilişkimi kesemiyorum öylemi.
ayrıca verdiğiniz link üyelik istiyor.
Orta okul diplomanı alamazsın artık. sana tasdikname verecekler,Lise terk olduğuna dair. imam hatipte okuduğun süreler göz önüne alındığında baştan başlaman mümkün değil. ama dediğim gibi linkini verdiğim çağrı merkezine mail yollarsan onlar genellikle 48 saat içinde cevap veriyorlar. üyelikle alakası yok belki hata olmuştur tekrar hata vereyim --> http://cagrimerkezi.meb.gov.tr

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön