Genel Kültür Okuyan veya Mezunları Acil Yardım!!!
Genel Kültür Okuyan veya Mezunları Acil Yardım!!!
Arkadaşlar Genel Kültür okuyup mezun olan yada mezuniyeti yakın olan varsa, Genel Kültür'de mezun olmak için Ortak Kredi kaç olmalı, Genel Kredi kaç olmalıdır ? Zorunlu Derslerin hepsinden geçmeli veya muaf mı olmalıyız? Üniversite sınavında hesaplama nasıl oluyor 0,3 ile mi 0,8 ile mi çarpılıyor ? Üniversite şansı ne kadar?
Re: Genel Kültür Okuyan veya Mezunları Acil Yardım!!!
Ortak kredi=80 , diğer derslerden 112 toplam 192 kredi veya üstü olacak, Toplam 8 dönem okunacak.
Üniversite içinse neyin neye çarpılacağı henüz belli değil çünkü katsayılarla ilgili YÖK ve Danıştay birbirine girmiş durumda Genel Kültür hakkında kimisi - sadece lise diploması için ve Açık öğretim Fakültesi okumak isteyenler için uygun deniyor fikirler farklı,ama birinci dönemden itibaren mt1-2 biyo1-2 kim1-2 fizik1-2 gibi sayısal diye geçen,tarih coğr, fels gibi dersleri okuyorsak..ozaman MAGAZİN kültürü değil normal müfredat okuyoruz demektir.Başarılar diliyorum.
Üniversite içinse neyin neye çarpılacağı henüz belli değil çünkü katsayılarla ilgili YÖK ve Danıştay birbirine girmiş durumda Genel Kültür hakkında kimisi - sadece lise diploması için ve Açık öğretim Fakültesi okumak isteyenler için uygun deniyor fikirler farklı,ama birinci dönemden itibaren mt1-2 biyo1-2 kim1-2 fizik1-2 gibi sayısal diye geçen,tarih coğr, fels gibi dersleri okuyorsak..ozaman MAGAZİN kültürü değil normal müfredat okuyoruz demektir.Başarılar diliyorum.

ALTYAPISINDA -DÜRÜSTLÜK - OLMAYAN HER EYLEM, BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANIR.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.
Öncelikle teşekkür ediyorum... O zaman diğer bölümlerden farkı yok nasıl daha çabuk bitiyor?eagle67 yazdı:Ortak kredi=80 , diğer derslerden 112 toplam 192 kredi veya üstü olacak, Toplam 8 dönem okunacak.
Ortak derslerden 80 toplayıp diğer seçmelilerden tamamlayabiliyorsunuz ya o nun için çabuk bittiğni söyleyenler var.Diğer bölümlerde alan dersleri var.(Biraz AÖL sayfasından araştırınız)Şu bir gerçekki dersleri başarmadan çabuk falan bitmez bu okul benim üst katım daki 9 dönemdir okuyor kredisi 104 muaf olduğu derslerin kredisi ise 256 yani okusaymış o muaf olduğu dersleri çoktan mezundu ama adam hem e gidip kitap almıyor.Genel kültürde şöyle zorunlu yani ortak derslerden 80 i topladınmı kalanların da başarıp veya muaf olursan,seçmelilerle top gibi oynarsın.Ama diğer branşlarda MESELA SOSYAL= Ortak kredi 80 olacak ,alan krdisi yani alana kaynaklık eden derslerden almış olduğun krdi112 olacak. Farkbu.
ALTYAPISINDA -DÜRÜSTLÜK - OLMAYAN HER EYLEM, BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANIR.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.
Re: Genel Kültür Okuyan veya Mezunları
Anladım teşekkür ederim...eagle67 yazdı:Ortak derslerden 80 toplayıp diğer seçmelilerden tamamlayabiliyorsunuz ya o nun için çabuk bittiğni söyleyenler var.Diğer bölümlerde alan dersleri var.(Biraz AÖL sayfasından araştırınız)Şu bir gerçekki dersleri başarmadan çabuk falan bitmez bu okul benim üst katım daki 9 dönemdir okuyor kredisi 104 muaf olduğu derslerin kredisi ise 256 yani okusaymış o muaf olduğu dersleri çoktan mezundu ama adam hem e gidip kitap almıyor.Genel kültürde şöyle zorunlu yani ortak derslerden 80 i topladınmı kalanların da başarıp veya muaf olursan,seçmelilerle top gibi oynarsın.Ama diğer branşlarda MESELA SOSYAL= Ortak kredi 80 olacak ,alan krdisi yani alana kaynaklık eden derslerden almış olduğun krdi112 olacak. Farkbu.