Genel Kültür Okuyan veya Mezunları Acil Yardım!!!

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
Deliyürek
Asistan

Genel Kültür Okuyan veya Mezunları Acil Yardım!!!

Mesaj gönderen Deliyürek » 03 Ara 2009, 09:00

Arkadaşlar Genel Kültür okuyup mezun olan yada mezuniyeti yakın olan varsa, Genel Kültür'de mezun olmak için Ortak Kredi kaç olmalı, Genel Kredi kaç olmalıdır ? Zorunlu Derslerin hepsinden geçmeli veya muaf mı olmalıyız? Üniversite sınavında hesaplama nasıl oluyor 0,3 ile mi 0,8 ile mi çarpılıyor ? Üniversite şansı ne kadar?

eagle67
Uzman Doktor

Re: Genel Kültür Okuyan veya Mezunları Acil Yardım!!!

Mesaj gönderen eagle67 » 03 Ara 2009, 09:51

Ortak kredi=80 , diğer derslerden 112 toplam 192 kredi veya üstü olacak, Toplam 8 dönem okunacak.
Üniversite içinse neyin neye çarpılacağı henüz belli değil çünkü katsayılarla ilgili YÖK ve Danıştay birbirine girmiş durumda Genel Kültür hakkında kimisi - sadece lise diploması için ve Açık öğretim Fakültesi okumak isteyenler için uygun deniyor fikirler farklı,ama birinci dönemden itibaren mt1-2 biyo1-2 kim1-2 fizik1-2 gibi sayısal diye geçen,tarih coğr, fels gibi dersleri okuyorsak..ozaman MAGAZİN kültürü değil normal müfredat okuyoruz demektir.Başarılar diliyorum. :)
ALTYAPISINDA -DÜRÜSTLÜK - OLMAYAN HER EYLEM, BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANIR.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.

Kullanıcı avatarı
Deliyürek
Asistan

Mesaj gönderen Deliyürek » 03 Ara 2009, 10:00

eagle67 yazdı:Ortak kredi=80 , diğer derslerden 112 toplam 192 kredi veya üstü olacak, Toplam 8 dönem okunacak.
Üniversite içinse neyin neye çarpılacağı henüz belli değil çünkü katsayılarla ilgili YÖK ve Danıştay birbirine girmiş durumda Genel Kültür hakkında kimisi - sadece lise diploması için ve Açık öğretim Fakültesi okumak isteyenler için uygun deniyor fikirler farklı,ama birinci dönemden itibaren mt1-2 biyo1-2 kim1-2 fizik1-2 gibi sayısal diye geçen,tarih coğr, fels gibi dersleri okuyorsak..ozaman MAGAZİN kültürü değil normal müfredat okuyoruz demektir.Başarılar diliyorum. :)
Öncelikle teşekkür ediyorum... O zaman diğer bölümlerden farkı yok nasıl daha çabuk bitiyor?

eagle67
Uzman Doktor

Mesaj gönderen eagle67 » 03 Ara 2009, 10:11

Ortak derslerden 80 toplayıp diğer seçmelilerden tamamlayabiliyorsunuz ya o nun için çabuk bittiğni söyleyenler var.Diğer bölümlerde alan dersleri var.(Biraz AÖL sayfasından araştırınız)Şu bir gerçekki dersleri başarmadan çabuk falan bitmez bu okul benim üst katım daki 9 dönemdir okuyor kredisi 104 muaf olduğu derslerin kredisi ise 256 yani okusaymış o muaf olduğu dersleri çoktan mezundu ama adam hem e gidip kitap almıyor.Genel kültürde şöyle zorunlu yani ortak derslerden 80 i topladınmı kalanların da başarıp veya muaf olursan,seçmelilerle top gibi oynarsın.Ama diğer branşlarda MESELA SOSYAL= Ortak kredi 80 olacak ,alan krdisi yani alana kaynaklık eden derslerden almış olduğun krdi112 olacak. Farkbu.
ALTYAPISINDA -DÜRÜSTLÜK - OLMAYAN HER EYLEM, BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANIR.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.

Kullanıcı avatarı
Deliyürek
Asistan

Re: Genel Kültür Okuyan veya Mezunları

Mesaj gönderen Deliyürek » 03 Ara 2009, 10:16

eagle67 yazdı:Ortak derslerden 80 toplayıp diğer seçmelilerden tamamlayabiliyorsunuz ya o nun için çabuk bittiğni söyleyenler var.Diğer bölümlerde alan dersleri var.(Biraz AÖL sayfasından araştırınız)Şu bir gerçekki dersleri başarmadan çabuk falan bitmez bu okul benim üst katım daki 9 dönemdir okuyor kredisi 104 muaf olduğu derslerin kredisi ise 256 yani okusaymış o muaf olduğu dersleri çoktan mezundu ama adam hem e gidip kitap almıyor.Genel kültürde şöyle zorunlu yani ortak derslerden 80 i topladınmı kalanların da başarıp veya muaf olursan,seçmelilerle top gibi oynarsın.Ama diğer branşlarda MESELA SOSYAL= Ortak kredi 80 olacak ,alan krdisi yani alana kaynaklık eden derslerden almış olduğun krdi112 olacak. Farkbu.
Anladım teşekkür ederim...

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön