ORTAK-ALAN( BRANŞ A KAYNAKLIK EDEN) SEÇMELİ DERS NEDİR?
ORTAK-ALAN( BRANŞ A KAYNAKLIK EDEN) SEÇMELİ DERS NEDİR?
Değerli arkadaşlar , buyıl okula kaydolan ve belli bir zaman dır okuyan arkadaşların ders seçme konularında zorlandıklarını gördüm ve anlata bildiğim kadar bu ayrımı açıklamak gereğini gördüm.ZORUNLU DERSLER adından da anlaşılacağı üzere Öğrencinin sayfasını açtığı zaman sol taraftaki sütunda üzerine tıklandığı zaman alına bileceği dönemide gösteren başarılması zorunlu olan derslerdir.Bu dersler arasında Dil Anlatım 1-2-3-4-5-6-7-8 den muaf olunamıyor.Diğer derslerden her birinin sınavına üç kere katılıp başarılamaması halinde muaf olunuyor.Fekat kredisi alınamıyor.Dolayısı ile o dersten geçilmiş olmuyor , başarma zorunluluğu ortadan kalkıyor.Bu dersler ilk başta alınması ve bitirilmesi gereken derslerdir.ALAN DERSLERİ -Türkçe -Matematik,Sosyal Bilimler,Yabancı dil gibi Branş adı ile anılan derslerin kredisi alınması gereken ve mezuniyet için112 kredi toplanarak başarılması gereken derslerdir.Örneğin Sosyal bilimlerde ne var ?.. Tarih, coğrafya,Ç Dünya Türk Tarihi bunlar alan dersleri arasında yer alır.Yabancı dilde ise, öğrencinin mesela benim Yabancı dilim Fransızca; bana okul ikinci bir yabancı dil okutur bu ya ingilizcedir yahut almanca bu benim aldığım ikinci yabancıdil benim alan dersimdir.SEÇMELİ ye gelince Öğrenci Mat-1 den üç kere sınava girdi olmuyor ..olmuyor... olmuyor.Ozaman ders seçerken seçmelilerden 4 kredilik örneğin Coğrafya 3 alır onu yerine tamamlarsınız.Bunu zaman içinede yayabilirsiniz.Diyelim 20 ortak kredili ders aldınız .10 kredilik te seçmeli ders alırsınız.Bunu Ders bütçenize göre yaparsanız daha iyi olur. Bazı arkadaşlar dalıyorlar seçmeliye 2 tane ortak veya alan krdiliders almış gerisi hep seçmeli...Rota şu-önce zorunlu yani ortak dersler-sonra alndersleri een son seçmeliler...seçmeliler yedek stepne yani Başarılar dilerim. 

ALTYAPISINDA -DÜRÜSTLÜK - OLMAYAN HER EYLEM, BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANIR.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.
Re: ORTAK-ALAN( BRANŞ A KAYNAKLIK EDEN) SEÇMELİ DERS NEDİR?
Baba Güzel Paylaşım Saol Seçmeliyi En Sona Bırakın Gerekince 

Nice Güzellere Baglandım Kaldım,
Ne Bir Vefa Gördüm Ne Fayda
Buldum..
Her Türlü İsteğim Topraktan Aldım,
Benim Sadık Yarim Kara topraktır!! > Âsık Veysel <
Buldum..
Sizlerde sağolun 

FATİH VOLKAN YENİTÜRK.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.
ben biliyordum böyle seçeceğimizi,ama yinede emeğine sağlık arkadaşım-bilmeyenler adına bende çok teşekkür ederim... 

'Burada öğretmen yok, öğrenci yok, lider yok, yol gösterici yok, efendi yok, kurtarıcı yok.Kendiniz için öğretmensiniz ve öğrencisiniz; efendi, yol gösterici, lider sizsiniz.
Siz her şeysiniz!..
www.bahcekayakoyu.com
Artık AÖF li
Siz her şeysiniz!..
www.bahcekayakoyu.com
Artık AÖF li

Muhteşemsiniz ,dünde motorumun aküsünü şarj ettirmiştim ama para vermemiştim.
orada bir baktım bilgisayar açık dedim -kim açıkliseli?-Necmettin diye bir arkadaş baktım çıktısına
6 tane seçmeli ikitanede ortak ders seçmiş Dedim - dur bu iş böyle olmaz sildim derslerini yeniden on a ders seçtim nası mutluoldu bilemezsiniz.Zaten itikadımca Allah insanı birbirine faydalı olsun diye yaratmış.
orada bir baktım bilgisayar açık dedim -kim açıkliseli?-Necmettin diye bir arkadaş baktım çıktısına
6 tane seçmeli ikitanede ortak ders seçmiş Dedim - dur bu iş böyle olmaz sildim derslerini yeniden on a ders seçtim nası mutluoldu bilemezsiniz.Zaten itikadımca Allah insanı birbirine faydalı olsun diye yaratmış.

FATİH VOLKAN YENİTÜRK.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.
Hmm (: Bilgi Paylaştıkça Çoğalırmış
.

Buldum..
Buldum..
bende seçmelı derslerımın hepsını son döneme bıraktım agustosta giricem agustos sınavı benım ıcın formalıte ztn.... sırf seçmelı 

ben istesemde seçmeli ders seçemem çunkü donem 3 den basladığım için orgun de biraz parlak değildi azkredi geldi bende 6 donemde okulu bitirmeyi kafaya koydum ucu ucuna denk geliyo
Zorunlu Olarak Secmelisiniz zaten Nabıcaksınız Secmeli Dersi..
Buldum..
Buldum..