Mesaj
gönderen habecik » 04 Ara 2009, 18:02
eagle67 yazdı:Yaaa demeck öyle tamam
Malzemeler= 1 kg patates.250 g kuşbaşı et veya kıyma,iki ortaboy veya büyük boy soğan,Bir küçük çay bardağı Ayçiçek yağı,İki diş sarımsak,ikibuçuk çorba kaşığı salça.
Soğanı minik minik doğradık, tencereye attık,kıymayı veya kuş başıyıda kattık yağı döktük.Ocağı yaktık bu ikilyi kavuruyoruz fazla yakmadan,Sonra yuvarlak veya küp küp olarak hazırladığımız patatesleri(havuçta kata bilirsin istersen)Tencernin içine attık.Bunları orta ateşte karıştırarak sanki kızartıyor gibi yapıyoruz yaklaşık 3 dakika ;sonra salçyı bir kasede sulandırıyoruz . Tencereye döküyoruz .Yeteri kadar su(tencerenin içine attığın mazemenin iki parmak üstünü geçecek kadar) ekliyoruz.İstersek pul biber kekik nane gibi baharları ekledikten sonra kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
Unutma en güzel yemek kısık ateşte pişer-1 ,Tuzz.. tuzu unuttuk yoook unutmadık tuz yemek piştikten sonra katılacak çünkü yemek pişerken katılan tuz zararlı 2- Afiyet olsun -3

valla oldu hemde süper oldu sağol abi ya forumda en sevdiğim abim oldun birden

"Çalışmadan öğrenmeden yorulmadan Rahat
yaşama yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler;Önce ONURLARINI sonra HÜRRİYETLERİNİ daha sonra GELECEKLERİNİ kaybetmeye mahkumdur"
M.KEMAL ATATÜRK..