mayıstaki sınav

Her Konuda Tartışabilirsiniz
YaReN
Doktor

mayıstaki sınav

Mesaj gönderen YaReN » 27 Oca 2010, 16:21

arkadaşlar mayıstaki sınav tarihi iş takviminde 16 mayıs yazıyor.Yabancı öğrenciler için olan YÖS sınavını yök kaldırmıştı ancak yös dersaneleri mahkemeye verdiği için bu seneki yös sınavı yapılacakmış 18 nisanda olacak sınavı 16 mayısa almışlar yani yöste 16 mayısta napacam ben şimdi ya bu yökünde işi gücü öğrenciyi madur etmek :(

Bir rüzgara kapıldım gidiyorum sonu hayır mı şer mi bilmiyorum

GoRKeM
Çırak

Re: mayıstaki sınav

Mesaj gönderen GoRKeM » 27 Oca 2010, 16:36

.
En son GoRKeM tarafından 26 Şub 2010, 10:25 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

YaReN
Doktor

Mesaj gönderen YaReN » 27 Oca 2010, 16:45

evet baya karışık :( mayıstan önce mezun olamıyorumki mayıstaki sınava girmem gerek yös'de girmem gerek hemde bu sene son kez yapılacak seneye nasıl şartlar gelecek daha belli bile değil.öss de giremiyorum yabancı uyruklular giremiyor :( .

JoKeR
Doçent

Mesaj gönderen JoKeR » 27 Oca 2010, 17:26

Allah yardımcın olsun ne diyim. Dilekçe ver bence AÖL'e ;) Hatta sitece gruplaşalım mail atalım. Sen kabataslak bir mail dilekçe yaz ben atarım ki inanıyorum çoğu kişi siteden de atar... ;)

SRNarin
Uzman Doktor

Mesaj gönderen SRNarin » 27 Oca 2010, 18:28

Arkadasim eminmisin yösün kalkacagina eger ki oyleyse ycs de kalkar .. Nerden ve nasil duydunuz neden kaldiriliyor?Yös ve Ycs sinav merkezleri www.globalacademia.com da buradan girip gorusebilirsin ayrica bilginin dogrulugu hakkinda ..
Toplam Dönemi : 8 AOL'de Okuduğu Dönem : 7
Toplam Kredi : 184 Ortak Kredi : 91

MuhammedEmin
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen MuhammedEmin » 27 Oca 2010, 19:36

SRNarin yazdı:Arkadasim eminmisin yösün kalkacagina eger ki oyleyse ycs de kalkar .. Nerden ve nasil duydunuz neden kaldiriliyor?Yös ve Ycs sinav merkezleri http://www.globalacademia.com da buradan girip gorusebilirsin ayrica bilginin dogrulugu hakkinda ..
Arkadaş Yabancı uyruklular için kalkacagini söylemiş tamamen kalkacagini söylememiş...
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / TÜRKÇE MATEMATİK
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 8 AOL'de Okuduğu Dönem : 3
Toplam Kredi : 207 Alan Kredi : 84

Mezuniyet Tarihi : 09/08/2010
Diploma Notu : 67,07

YaReN
Doktor

Mesaj gönderen YaReN » 27 Oca 2010, 20:29

SRNarin yazdı:Arkadasim eminmisin yösün kalkacagina eger ki oyleyse ycs de kalkar .. Nerden ve nasil duydunuz neden kaldiriliyor?Yös ve Ycs sinav merkezleri http://www.globalacademia.com da buradan girip gorusebilirsin ayrica bilginin dogrulugu hakkinda ..
kalkacağı kesin kalktı hatta yök açıklamasını 21 ocakta yapmıştı sınav takviminden yös kaldırmıştıda yapılmayacak diye ama yös dershaneleri ve bazı öğrenciler mahkemeye vermişlerdi bu sene son kez yapılsın diye çünkü sınava çok az bi süre kala kaldırıldığı için birçok öğrenci dershaneye ve kitaplara çok para harcadı hatta bir çok çifte vatandaş olan öğrenciler yöse girebilmek için tc vatandaşlığından çıktı onlara haksızlık olmasın diye bu sene son kez yapılacak.

yösün kaldırılma amacı aslında kötü değil sınavı kaldırıp sınavsız sistemle alacaklar yabancı öğrencileri her üniverste kendi belirleyecek kriterlerini(nasıl kriterler belli değil daha ör.kendi sınavını yapacak yada uyruğu olduğun ülkenin sınav sonucunu isteyecek) yabancı öğrenci sayısını artırmak için yapılmış bu onun için yçs ile alakalı değil yçs kalkmaz yani.

YaReN
Doktor

Mesaj gönderen YaReN » 27 Oca 2010, 20:31

JoQeR yazdı:Allah yardımcın olsun ne diyim. Dilekçe ver bence AÖL'e ;) Hatta sitece gruplaşalım mail atalım. Sen kabataslak bir mail dilekçe yaz ben atarım ki inanıyorum çoğu kişi siteden de atar... ;)
Ben AÖL mail attım inş dikkate alırlar.aslında gruplaşıp atılırsa çok iyi olur,sevinirim atarsanız tarihte değişiklik yapsalar keşke.

YaReN
Doktor

Mesaj gönderen YaReN » 27 Oca 2010, 20:38

Ben yabancı uyrukluyum bu sene yös sınavına hazırlanıyordum ancak yök 1 hafta önce bu sınavı kaldırdı.Bugün öğrendimki yös sınavını bu sene yapma kararı almışlar ve sınav tarihi 16 mayıs.AÖL iş takviminde 2.dönem sınav tarihide 15-16 mayıs yani aynı güne geliyor ben napacam? acaba mayıstaki sınav 1 hafta ertelenemezmi yada 1hafta erken yapılamazmı.Yada bunu ösmy mi bildimem gerekiyor yös sınavının ilk tarihi 18 nisandı sorun olmuyordu kaldırıldıktan sonra tekrar yapılma kararı alınınca 16 mayısa almışlar ne yapmam gerek lütfen bilgi verirseniz sevinirim.

ben aöl böyle mail yazdım ama inş anlaşılır yazabilmişimdir çok bozuldu moralım ya çok sinirliyim şu yöke

YaReN
Doktor

Mesaj gönderen YaReN » 28 Oca 2010, 14:18

Merhaba,
Çağrı merkezimize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz. İletmiş olduğunuz ÇAĞRI-121418048 numaralı çağrıya ait yanıt aşağıda yer almaktadır.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Bu konuyla ilgili resmi başvurunuzu e-posta ile bilgiedinme@meb.gov.tr adresine yapabilirsiniz. Buradan ilgili birimlere isteğiniz iletilecek ve size cevap verilecektir.

---------------------------------------------------------------------------------------------

mailime bu cevap geldi bilgiedinme@meb.gov.tr adresine yazdım sizlerdende yazan olursa sevinirim iki sınavın aynı tarihte olmaması için belki 1 kişi diye kaile almazlar ama çok kişi atarsa bi değişlik yaparlar.

atarsanız sizde şimdiden çok teşekkür ederim çok sevaba girersiniz :)

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön