AOL Transkript
AOL Transkript
Selam arkadaşlar allahın izniyle mayısta lisem bitiyor öss ye hazırlanıyorum bu sene ve eğer burada bir yer kazanamasam bulgaristan veya almanyada okumayı düşünüyorum.Ve şartlarını araştırdım transkript belgesine göre alıyomuş üniversiteler yani notun 2'nin üstündeyse istediğin bölümü seçebiliyorsun peki bizim transkript belgesi alma şansımız varmı ? yada aöl transkript'inden sorun çıkarmı sizce ?
Re: AOL Transkript
neden transkript istesinler ki? bence sen çıktısını al normal notlarının. benim bildiğim diploma önemlidir, çünkü rusyada böyle. rusya ile bulgaristan biraz benzer okul olarak diye biliyorum
bulgaristan ab üyesi olduğu için biraz daha katı kuralları var rusyada üniversiteye kabul edilmek daha basit. transkript sorunu olacağını da sanmıyorum..
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / GENEL KÜLTÜR
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 199 Ortak Kredi : 80
Mezuniyet Tarihi : 25/07/2011
Transkript ne oluyor ben bilmiyorum ilk defa duydum merak ettim
Ben Burgaristanı bilmiyorum ama Almanya,Avusturya gibi Avrupa ülkeleri üniversite için 4 senelik bir bölümü kazanmış olmanı istiyorlar(Avusturya'da yaşadığım için biliyorum) yani öss'de 4 senelik bir yer kazanamayan üniversiteye kayıt yaptıramıyor Avusturya üniversitelerinde,ilk defa duydum sizin söylediğinizi öss kazanmadan mı orda okumayı düşünüyorsunuz
yanlışmı anladım yoksa 

Bir rüzgara kapıldım gidiyorum sonu hayır mı şer mi bilmiyorum
transkript not döküm belgesi demek oluyor yani lisede aldığın tüm ders notlarının kayıtlarının olduğu belge
evet bulgaristan romanya rusya vb. ülkeler için öss girme veya kazanma şartı aranmıyor yalnız denklik için öss girip taban puanı almış olmak gerekiyor denklik sizin için sorun değilse öss girmeden de kayıt yaptırılabilir. denklik olmazsa ne olur derseniz uzun dönem askerlik yaparsınız ve kamu da çalışamazsınız ama özel sektörde iş bulmanıza engel değildir örneğin denklik belgesi olmadan doktor diş hekimliği gibi meslekleri yapamazsınız ama bir bilgisayar mühendisliği okuyacaksanız denkliğe ihtiyacınız yoktur öss siz kayıt olacaksanız ayrıca lisede okuduğunuz alanında önemi yoktur örneğin bir sosyal bilimler mezunu öğrenci romanya bulgaristan gibi ülkelerde tıp okuyabilir tabi transkriptinde tıp için gerekli olan kimya biyoloji gibi temel derslerinin iyi olması şartıyla 

tamam öğrenmiş oldum ne demek olduğunu
ama bu Almany'da imkansız öss kazanmadan kayıt yaptırmak 4 senelik bir yer kazanma şartı var kazanan istediği bölümü yazıyor puanına alanına bakmıyolar

Bir rüzgara kapıldım gidiyorum sonu hayır mı şer mi bilmiyorum
doğrudur ülkesine göre değişir