Selam arkadaşlar forumda güncel konuların birinde bu acıklama yapılmış
herkezin anlayaca bileceği şekilde tekrar etmem gerekirse arkadaşlar !
lise mezunu olmadan KPSS sınavına girme konusunda !
18 yaş üzeri olanlar yıl 3 dönem sınava giriyor !
yani bulunduğu eğitim öğretim yılı için konuşmak gerekirse :
örnek : 2009-2010 eğitim öğretim yılı
1. dönem sınavından sonra toplamda : "toplam dönemi" en az 6. ve üzeri ise
2. dönem sınavından sonra toplamda : "toplam dönemi" en az 7. ve üzeri ise
3. dönem sınavından sonra toplamda : "toplam dönemi" en az 8. ve üzeri ise
{ toplam kredi puanına bakılmaksızın }
mezun olabilecek durumda olabilen statüsünde değerlendirilerek
sen bu yıl eğitim öğretim sonu itibariyle
toplamda ulaşacağın sınava giriş sayısı 8 ve üzeri ise
kanunen kpss sınavına başvurabilme
ve sınava girebilme hakkın var !
şu kırımızıyla yazıdıgım yer kafamı karıştırdı benım acık lisedeki şartlarım ise şunlar kpss ye girebilecekmiyim
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / TÜRKÇE MATEMATİK
Öğrencilik Durumu : AKTİF
Toplam Dönemi : 10 AOL'de Okuduğu Dönem : 6
Toplam Kredi : 112 Alan Kredi : 25
şimdiden teşekürler
Kpss ye girebilme hakında yardım lütfen
Kpss ye girebilme hakında yardım lütfen
ßu чα$αм вεйĩм кuяαℓℓαяĩ вεй кøчαяĩм вεй чα$αяĩм ώε вεdεℓĩйĩ вεй ödεяĩм ßu вεйĩм нαчαттα кĩ duяu$uм,ώαяℓĩğĩм,ĩspαтĩм!
Re: Kpss ye girebilme hakında yardım lütfen
Arkadaşım kendi bildiklerim doğrultusunda senin durumuna yorum yapayım. Şuan 112 kredin bulunmaktaymış. Girdiğimiz sınavda (Mayıs sınavı) 30 kredi alsan 142 kredi yapar. 18 yaş üzeri isen Ağustosdaki sınava girdin ve ordanda 30 kredi aldığını düşünsek 172 kredi yapar. Yani tüm sınavlardan 30 tam kredi alsan dahi bu sene mezun olamıyorsun. O yüzden sınava girip girmemenden çok bir işlevinin olup olmayacağı konusu önemli. Şöyleki diyelim Kpss ye girdin ve bir şekilde bir yerlere atanacaksın ama lise hali hazırda bitmediği için ataman gerçekleşmiyecek. Bunlar benim bildiklerim yanlışım veya eksiğim varsa daha iyi bilen arkadaşlar düzeltecektir....
Fen liseli değilizki umudumuz olsun,Anadolu liseli değilizki havamız olsun,Biz Açık liseliyiz Allah yardımcımız olsun 

öncelikle yorumun için teşekur ederim ama işin o durumunun bende farkındayım bildiğim kadarıyla bu sene kpss lise mezularının son girişi ben kpss ye girersem ocak ayına kadar mezun olabileceğimi düşünüyorum yada az bi hitimal da olsa ek sınav cıkabilir o ocak ayından sonra kpss den aldıgım puanla her sene düzenlenen katiplik gibi işlere başvuru yapa bilirim bu sene girebilecekmiyim bana o lazım
ßu чα$αм вεйĩм кuяαℓℓαяĩ вεй кøчαяĩм вεй чα$αяĩм ώε вεdεℓĩйĩ вεй ödεяĩм ßu вεйĩм нαчαттα кĩ duяu$uм,ώαяℓĩğĩм,ĩspαтĩм!
- pelin_sitem
- Uzman Doktor
- İletişim:
sanırım düşüncelerimiz aynı bende katiplik işi istiyordum bi kaç kişiye sordum olabilirsin dediler daha mezun olmadığımı söylediğimde 132 kredide olanlar bile girebiliyor senin kredin 168 girebilirsin dediler ama bende iyice araştırmak istiyorum ilerde barışın dediği gibi ya atamam gerçekleşmezse :S açıköğretimde müdür tanıdığım var ama denk gelemiyorum denk gelsem soracam benide çok düşündürüyorhose yazdı:öncelikle yorumun için teşekur ederim ama işin o durumunun bende farkındayım bildiğim kadarıyla bu sene kpss lise mezularının son girişi ben kpss ye girersem ocak ayına kadar mezun olabileceğimi düşünüyorum yada az bi hitimal da olsa ek sınav cıkabilir o ocak ayından sonra kpss den aldıgım puanla her sene düzenlenen katiplik gibi işlere başvuru yapa bilirim bu sene girebilecekmiyim bana o lazım

sensiz çekillir mi bu hayat
unutmak benim için ölümle eşdeeğer
lütfen bırakma beni
tut ellerimden savurma rüzgara
ayırmasınlar kırmasınlar bu sevdayı
nasıl olur ben sensiz sen bensiz...
lütfen bırakma beni
Ya bi sor banada haber ver bu arada 168 kredin varsa öss ye girebilirsin ben 99 kredi ile girdim birde açıköğretimin duyurular bölümünde bi duyuru vardı eğerki öss veya kpss ye girmek icin yada herhangi bir evraga ihtiyacı olan öğrenciler eğer o evrağı halk eğitim müdürlüğünden almadıysalar ankara açık öğretim lisesi müdürlüğüne posta veya kargo ile bir dilekçe yazıp gönderdikleri takdirde istedikleri evran 3 iş gunü icerisinde posta veya kargoyla gönderilecekitir... diye yazıyor ben halk eğitimden kpss ye girebilir kagıdı alamazsam bu yola başvuracam sende öle yap pelin gir kpss ye bu sene liseler için son ogustosta okul bitmesede ocakta biter önümzdeki sene katiplige yerleşebilirsinpelin_sitem yazdı:
sanırım düşüncelerimiz aynı bende katiplik işi istiyordum bi kaç kişiye sordum olabilirsin dediler daha mezun olmadığımı söylediğimde 132 kredide olanlar bile girebiliyor senin kredin 168 girebilirsin dediler ama bende iyice araştırmak istiyorum ilerde barışın dediği gibi ya atamam gerçekleşmezse :S açıköğretimde müdür tanıdığım var ama denk gelemiyorum denk gelsem soracam benide çok düşündürüyor![]()
çünkü ben öss istemedim girmedimde tek isteğim kpss ve katibelik mülakatıydı
- pelin_sitem
- Uzman Doktor
- İletişim:
liseler için son mu benim bildiğim kadarı ile ortaöğretimliler için artrık 4 yılda bir olcak ???hose yazdı:Ya bi sor banada haber ver bu arada 168 kredin varsa öss ye girebilirsin ben 99 kredi ile girdim birde açıköğretimin duyurular bölümünde bi duyuru vardı eğerki öss veya kpss ye girmek icin yada herhangi bir evraga ihtiyacı olan öğrenciler eğer o evrağı halk eğitim müdürlüğünden almadıysalar ankara açık öğretim lisesi müdürlüğüne posta veya kargo ile bir dilekçe yazıp gönderdikleri takdirde istedikleri evran 3 iş gunü icerisinde posta veya kargoyla gönderilecekitir... diye yazıyor ben halk eğitimden kpss ye girebilir kagıdı alamazsam bu yola başvuracam sende öle yap pelin gir kpss ye bu sene liseler için son ogustosta okul bitmesede ocakta biter önümzdeki sene katiplige yerleşebilirsinpelin_sitem yazdı:
sanırım düşüncelerimiz aynı bende katiplik işi istiyordum bi kaç kişiye sordum olabilirsin dediler daha mezun olmadığımı söylediğimde 132 kredide olanlar bile girebiliyor senin kredin 168 girebilirsin dediler ama bende iyice araştırmak istiyorum ilerde barışın dediği gibi ya atamam gerçekleşmezse :S açıköğretimde müdür tanıdığım var ama denk gelemiyorum denk gelsem soracam benide çok düşündürüyor![]()
çünkü ben öss istemedim girmedimde tek isteğim kpss ve katibelik mülakatıydı
sensiz çekillir mi bu hayat
lütfen bırakma beni
lütfen bırakma beni
sanırım ortaöğretim giremeyecek liselerde 4 yılda bir olarak duydum bende
arkadaşlar kpss sınavı 2 yılda bir yapıldığı için geçerliliği 2 yıl.ben ocak 2011 deki sınavla mezun oluyorum ösym yi aradım girme hakkım olduğunu söylediler.yani 2 yıl içinde mezun olma hakkınız varsa tabiki girersinz.
O Şimdi Üniversiteli