bi bakarmısınız???
-
- Yardımcı Asistan
bi bakarmısınız???
mrblar.... direk konunun özüne iniyorum ve size soruyorum..arkadaşlar şimdi benim aldığım kredi 150 ve ben şöyle bakıldığında ocağa mezun olabiliyorum.ama ben daha önce bölüm değiştirdiğim için bana fazladan ders geldi haliyle.ben şimdi ocakta kredimi tamamlayabilirim ama mayısa kalan derslerm nolucak onları vermek zorundamıyım gerçi zorunlu dersler diye yazıyo ama geçmek zorundamıyım yoksa sadece girmem yeterlimi ????? şimdiden teşekkür ederim..(:
Hz. Mevlana'ya sormuşlar "aşk nedir?" diye. Ben ol ki bilesin! demiş...
Re: bi bakarmısınız???
eğer kredilerin tutuyorsa zorunlu dersleri geçmene gerek yok sadece sınavlarına gir yeterli
-
- Yardımcı Asistan
geriye geometriler kalıyodu geçemiycem diye korkuyodum iyi oldu sağol çok teşekkür ederim cevapladığın için..
geometriler zorunlu ders olduğu için ya geçeceksinzi yada 3 defa sınava girip muaf olacaksınız diye biliyorum ama yani bir defa girmek yetmiyornazlıı0591 yazdı:geriye geometriler kalıyodu geçemiycem diye korkuyodum iyi oldu sağol çok teşekkür ederim cevapladığın için..
Bir rüzgara kapıldım gidiyorum sonu hayır mı şer mi bilmiyorum
Şimdi şöyle geometriler ortak ders olduğu için ya geçeceksin yada 3 defa girip muaf olacaksın ama alan dersleri öyle değil (dil ve anlatım dışında).Eğer mezun olamak için krediler tutuyorsa alan derslerinden artık başarılı olmaya gerek yoktur tabiki diploma notu için bu dersleri geçmek yararlı olur ama geçmeye gerek yok bir defa sınava girmiş olmak yetiyor.Aol sayfasında bulunan mezuniyet şartları:
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI
* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir). Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
* Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
* Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
* Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları gerekmektedir.
Not: Yukarıda sözü edilen mezuniyet şartları 4 Yıllık Sistem içindir.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI
* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir). Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
* Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
* Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
* Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları gerekmektedir.
Not: Yukarıda sözü edilen mezuniyet şartları 4 Yıllık Sistem içindir.
evet haklısın alan dersleri için değil alan dersi ise geometriler nazlının 1 defa girmesi yetiyor.Ben alan dersi değil diye düşündüm.
Herkesin durumu farklı bazısı sayısal okur alan olur bazısında ortak olur ama yapılan büyük bir yanlış var ki o da sayısal okumayan öğrencilere ortak diye geometrinin dayatılmasıdır
-
- Yardımcı Asistan
geometrilerden girmek zorundayım bu yazdıklarınıza bakılırsa:( benim bölümüm yabancı dil ve bende ortak olarak gözüküyolar..nasıl vericem bilmiyorum ama nekadar çok seçersem okadar iyi benim için( 3 kere girince muaf olunduğu için)mayısa kadar 3 kere seçerim heralde(:
evet bende bunun için demiştim 3 kere diye alan dersin olmadığını düşünmüştüm benimde alanım yab.dil bende Geo1 geçtim kolaydı.Geo2 çalışmamıştım kaldım bu sınavda şimdi onuda geçmeye çalışacağım geçemezsem son sınavada girer muaf olurum artık.bu derslerin sonradan eklenmesi kadar saçma bişey yoknazlıı0591 yazdı:geometrilerden girmek zorundayım bu yazdıklarınıza bakılırsa:( benim bölümüm yabancı dil ve bende ortak olarak gözüküyolar..nasıl vericem bilmiyorum ama nekadar çok seçersem okadar iyi benim için( 3 kere girince muaf olunduğu için)mayısa kadar 3 kere seçerim heralde(:
Seninde dikkatini çekti mi bilmiyorum ama nedense geometri 2 kitabında ki konularla sınavda sorulan konular arasında pek bağalntı kuramadım.Kitapta üçgenin alanı vb. şeyler varken sınavda çember alanı soruyor adamlar :S
ÜNİTE 1: Çember
ÜNİTE 2: Katı Cisimlerin Alan ve Hacimleri
ÜNİTE 3: Düzlemde Vektörler Analitik Geometri
geo2'nin konuları bunlardı üçgenin alanı yoktuki
ben çalışmamıştım geo2 ye zor görünüyordu özellikle vektörleri anlamadım geçemem diyede çalışmadım ağırlığı geo 1e verdim
ÜNİTE 2: Katı Cisimlerin Alan ve Hacimleri
ÜNİTE 3: Düzlemde Vektörler Analitik Geometri
geo2'nin konuları bunlardı üçgenin alanı yoktuki