AOBP' LER KAC GELDİ ????

Her Konuda Tartışabilirsiniz
necowa
Acemi

AOBP' LER KAC GELDİ ????

Mesaj gönderen necowa » 10 Ağu 2010, 19:05

Arkadaslar merak ettimde sınava girenlerin AOBP-Say , AOBP-Soz vs.. 500 uzerinden kac geldi ????
Ve bu puan diploma notuna mı , mezun oldugnuz donemde ogrencilerin ortalamasına mı baglı ? (basarı sıralaması)

necowa
Acemi

Re: AOBP' LER KAC GELDİ ????

Mesaj gönderen necowa » 11 Ağu 2010, 00:27

Kimse sınava girmedi mi ?

Feza
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Feza » 11 Ağu 2010, 20:30

Bana özelden sormuştun,cevap verdim,AÖL'de okul birincisi diye birşey olmadığı için tahmininme göre AÖL'deki öğrencilerin başarı sıralaması diye birşey de yok sanırım.Öğrencinin muaf dersinin olmaması önemli bir etken,diploma notuna ne kadar bakar onu da bilemiyorum.AOBP'si 500 gelmiş biri olarak ortak derslerimin ortalaması 75 Alan derslerimin ortalaması 89.16 İkisinin toplam ortalaması 82.08 oluyor,zaten diploma notum da 82.72 gelmiş.Seçmeli dersler ise kredi tamamlamak için,yani bir etkisi yok.
Muaf dersinin olmamasına bakarsan sana da yüksek gelir diye düşünüyorum....
Başarılar... :wink:
Mesafeler gözyaşlarıyla doldurulamaz...

Feza
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Feza » 13 Ağu 2010, 05:22

ÖSYM'nin sayfasından kopyala yapıştır yapıyorum,böyle oluyormuş AOBP'lerin hesaplanması...

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminde, adayların yerleştirme puanlarının hesaplanmasında
kullanılan Ortaöğretim Başarı Puanları iki aşamada hesaplanır.
1. Aşamada: ÖSYS’ye başvuran her aday için, adayın okulu, bitirme yılı ve diploma notu
dikkate alınarak Orta Öğretim Başarı Puanı (OBP) olarak adlandırılan bir puan hesaplanır.
2. Aşamada ise, adayların OBP’leri mezun oldukları okulların YGS başarıları ile
ağırlıklandırılarak her aday için Sözel, Sayısal ve Eşit Ağırlıklı olmak üzere 3 Ağırlıklı
Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP-SÖZ, AOBP-SAY ve AOBP-EA) hesaplanır.
A. ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANININ (OBP) HESAPLANMASI
A.1. Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) her aday için mezun olduğu okul, mezun olduğu yıl ve
diploma notu ile mezun olduğu okulun ilgili yıla ilişkin Diploma Notu İstatistikleri kullanılarak
hesaplanır. OBP’lerin hesaplandığı dönemde mezun durumda olmayan adaylar için diploma
notu yerine not ortalaması kullanılır.
A.2. Okulların Diploma Notu İstatistikleri:
Okulların Diploma Notu İstatistikleri her okul için, her yıl ayrı ayrı hesaplanır. Bir okulun bir
yıla ilişkin Diploma Notu İstatistikleri hesaplanırken okulun o yıl son sınıfında okuyan
öğrenciler dikkate alınır. Okul Diploma Notu İstatistiklerinin hesaplanmasında son sınıf
öğrencilerinden mezun durumda olanların diploma notları, mezun durumda olmayanların ise
diploma notuna benzer biçimde hesaplanan not ortalamaları kullanılır. Okul Diploma Notu
İstatistiklerinin hesaplanmasında ÖSYS’ye başvuran adaylar yanında, ÖSYS’ye başvurmayan
adayların diploma notu ya da not ortalamaları da dikkate alınır. Yönergenin sonraki
kesimlerinde adayların diploma notları ile diploma notu gibi hesaplanmış not ortalamaları
kısaca “diploma notu” diye nitelenecektir.
Not : Okulların Diploma Notu İstatistikleri; son sınıf öğrenci sayısı beşten az , ortalaması sıfır
veya standart sapması birden küçük (yüzlü not sisteminde) olması halinde belirlenmez. Bu
durumda okulun değerleri, var ise eski yıllardaki değerinden, yok ise Türkiye ortalamalarından
çekilir.
Daha geniş bilgi yine ÖSYM sayfasında bulunabilir... :wink:
Mesafeler gözyaşlarıyla doldurulamaz...

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön