3.sınav ve üniversite hakkında bi soru ?

Her Konuda Tartışabilirsiniz
kambinan
Yardımcı Asistan

3.sınav ve üniversite hakkında bi soru ?

Mesaj gönderen kambinan » 18 Ağu 2010, 16:49

Arkadaşlar şimdi diyelimki bir öğrencinin 30 tane zorunlu dersi var.

10 tane dersini 1.sınavda seçti ve hepsini verdi.
10 tane dersini 2.sınavda seçti ve hepsini verdi.
20 tane dersi kaldı. Şimdi 40 kredilik ders seçebildik biz bu sene mesleki açık liseler olarak.
20 tane derside 3.sınavda seçti ve verdi diyelim. Ama üniversite sınavları daha erken yapılmakta. Bu öğrenci son sınıf öğrencisi ise eğer bu sınava girebilecek mi ? Sınava girdi ve başarılı olduğu zaman bu zorunlu dersleri verdiğinde üniversiteye kaydını yaptırabilecek mi.

Şimdi bi kaç arkadaş çıkış tüm dersleri 2 kredlikmi diye sormasın misal olarak böyle bir örnek verdim. Sormak istediğimi zaten anlamışsınızdır. 2 arkadaşım bu konuda müzdarip doğru düzgün bilgi alabildikleride yok illaki burada bilen birileri vardır.

KARAHAN_
Doktor
İletişim:

Re: 3.sınav ve üniversite hakkında bi soru ?

Mesaj gönderen KARAHAN_ » 18 Ağu 2010, 18:54

kambinan yazdı:Arkadaşlar şimdi diyelimki bir öğrencinin 30 tane zorunlu dersi var.

20 tane dersi kaldı. Şimdi 40 kredilik ders seçebildik biz bu sene mesleki açık liseler olarak.
20 tane derside 3.sınavda seçti ve verdi diyelim. Ama üniversite sınavları daha erken yapılmakta. Bu öğrenci son sınıf öğrencisi ise eğer bu sınava girebilecek mi ? Sınava girdi ve başarılı olduğu zaman bu zorunlu dersleri verdiğinde üniversiteye kaydını yaptırabilecek mi.

Şimdi bi kaç arkadaş çıkış tüm dersleri 2 kredlikmi diye sormasın misal olarak böyle bir örnek verdim. Sormak istediğimi zaten anlamışsınızdır. 2 arkadaşım bu konuda müzdarip doğru düzgün bilgi alabildikleride yok illaki burada bilen birileri vardır.
maol. veya aol.meb.gov.tr adresinden mezun olma şartları bölümde cevabını bulabilirsiniz?
Öğrenmek akıntıya karşı kürek çekmektir. Durduğun an geri gidersin. ( Benjamin )

kambinan
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen kambinan » 18 Ağu 2010, 19:55

KARAHAN_ yazdı:
kambinan yazdı:Arkadaşlar şimdi diyelimki bir öğrencinin 30 tane zorunlu dersi var.

maol. veya aol.meb.gov.tr adresinden mezun olma şartları bölümde cevabını bulabilirsiniz?

Merhaba.

Acaba siz bakıp görebildinizmi sorumun cevabını verdiğiniz sitelerde ? Ben daha öncesindede bakmıştım sorduğum soru ayrıntıya kaçtığı için web sitesinde cevabını bulamadım.

Kullanıcı avatarı
Deliyürek
Asistan

Mesaj gönderen Deliyürek » 18 Ağu 2010, 22:13

1. 2009 – 2010 Eğitim Öğretim yılı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına 18 Ocak - 12 Şubat 2010 tarihleri arasında müracaat edilecektir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavı müracaat tarihleri arasında Açık Öğretim lisesinde öğrencilik durumu aktif veya donuk olan öğrencilerimizden;
· 17 yaşını doldurmamış olanlardan dönemi 7 ve üzeri,
· 17 yaşını doldurmuş,18 den gün almış olanlardan dönemi 6 ve üzeri,Olanlar aşağıda verilen mezuniyet şartlarını tamamlayabilecek durumda iseler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaat edebilirler.

2. 08 Şubat 2010 tarihinden sonra yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizden durumları sistem üzerinden aktif hale getirilmeden (kayıt kabulleri yapılmadan) 1. madde de verilen şartları taşıdığını beyan edenler Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaat edebilirler. Herhangi bir nedenle kayıtları kabul edilmeyen veya mezun olamayan öğrencilerimizin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaatlarındaki sorumluluk tamamen kendine aittir. Dikkat: 2009 – 2010 Eğitim Öğretim yılı sonunda dönem mezuniyet şartı hesap edilirken dikkat edilecek hususlar: 07.08.2010 tarihinde yapılacak olan III. Dönem sınav tarihi itibariyle;
17 yaşını doldurmamış olanlar (05.18. 1992 ve daha sonraki doğumlu olanlar) 2 dönem sınava girebilecekler.
17 yaşını doldurmuş, 18 yaşından gün almış olanlar (06.18.1992 ve daha önceki doğumlu olanlar) 3 dönem sınava girebileceklerini dikkate alarak yılsonundaki dönemlerini hesap etmeleri gerekmektedir.
Açık Öğretim Lisesi için Mezuniyet Şartları:
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir). Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.
Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür hariç),
Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları,
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına Nasıl Müracaat Edebilirim?
Açık Öğretim Lisesi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavı müracaat şartlarını taşıyan öğrencilerimiz, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavına müracaat kabul eden herhangi bir orta öğretim kurumundan form alacaklardır. Alınan formdaki gerekli yerleri doldurup bölgelerinde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne onaylatarak form alındığı orta öğretim kurumuna teslim edilecektir.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınavı başvurularında kullanacak il, okul ve alan kodları için tıklayınız.

kambinan
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen kambinan » 18 Ağu 2010, 23:49

Yani siz diyorsunuz ki sınava bu şartlarda başvurabilir. 3.sınavdada zorunlu dersleri bitirirse ve yeterli krediye ulaşırsa eğer ygs sınavından sonra tercihlerde bi üniversiteyi kazandıysa üniversiteye gidebilir ?

KARAHAN_
Doktor
İletişim:

Mesaj gönderen KARAHAN_ » 19 Ağu 2010, 00:33

kambinan yazdı:Yani siz diyorsunuz ki sınava bu şartlarda başvurabilir. 3.sınavdada zorunlu dersleri bitirirse ve yeterli krediye ulaşırsa eğer ygs sınavından sonra tercihlerde bi üniversiteyi kazandıysa üniversiteye gidebilir ?
kambinan bu kadar zorunlu dersi 1 yılda veren bunların cevabını hayli hayli verir demi ama..
Öğrenmek akıntıya karşı kürek çekmektir. Durduğun an geri gidersin. ( Benjamin )

kambinan
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen kambinan » 19 Ağu 2010, 01:46

KARAHAN_ yazdı:
kambinan yazdı:Yani siz diyorsunuz ki sınava bu şartlarda başvurabilir. 3.sınavdada zorunlu dersleri bitirirse ve yeterli krediye ulaşırsa eğer ygs sınavından sonra tercihlerde bi üniversiteyi kazandıysa üniversiteye gidebilir ?
kambinan bu kadar zorunlu dersi 1 yılda veren bunların cevabını hayli hayli verir demi ama..
Ben veremem arkadaşım.

Tüm derslerim iyiyken edebiyat hocamla takışmamın ardından gelen 44.20 lik nota sinirle okulu bırakan birisiyim. Açık liseye bir anlık sinirle kayıt oldum 2009un başında.

ve şuan sadece ortak derslerin yerine seçtiğim seçmeli dersler yüzünden 6 tane zorunlu dersim bulunmakta. Kitabın yüzünü açmadan sınava girip yüksek not almak oldu amacım hiç bu tür sorularla uğraşmadım cevabını hiç aramadım.

Bu sene beraber dershaneye yazıldığım arkadaşımın zorunlu dersleri bulunmakta ve kendisi bu sene dershaneye geldiği halde seneye üniversiteye girebileceğini düşünüyor. Bende onun ve diğer samimi arkadaşım hakkında bilgi almak için sordum ama zannediyorum sizin gibi onca zorunlu dersi verip , bu sorunların cevabını öğrenen arkadaşların akıllarınca laf koymalarını okuyacağım ?

Feza
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Feza » 19 Ağu 2010, 02:01

Çok kızma... :(
İlla cevap istiyorsan ben sana bi cevap vereyim,özetle durum şudur ki,Yeni eğitim-öğretim yılına ait 3. dönem sınavı sonunda,yani seneye Temmuz ayında yapılacak olan sınavla birlikte 8 dönemi tamamlıyor,192 krediyi alıyor,alan derslerinden 80 yapyorsan,ortak dersin de (ama başarılı,ama muaf)kalmıyorsa,gir bütün üniversite sınavlarına ya,takılma o kadar...
Mesafeler gözyaşlarıyla doldurulamaz...

kambinan
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen kambinan » 19 Ağu 2010, 02:51

Cevapladığınız için teşekkür ederim. Siz açık lisedeki sisteme göre yanıtlamışsınız ama mesleki açık öğretim lisesindeki mezun olma şartlarına göre cevabınız 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. Bu konuyu aslında Halk eğitim ilede danışmak lazım lâkin bizede öyle bir müdür yardımcısı vermişlerki adamın Dünya umrunda değil kestirip atmaya bakıyor. Ağzından lafı cımbızla alıyoruz vesselam.

Feza
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Feza » 19 Ağu 2010, 03:12

Ama sen de birşeyi beğenmiyorsun... :x
Yok sana cevap falan... :(

kambinan
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen kambinan » 19 Ağu 2010, 03:50

Feza yazdı:Ama sen de birşeyi beğenmiyorsun... :x
Yok sana cevap falan... :(
Zannediyorum siz beni yanlış anladınız. Ben yorumunuzu gördüğümde bilgilendirici bir yorumu okuduğum için mutlu oldum ve bunun için size teşekkür ettim. Aradığım cevap mesleki açık öğretim lisesine yanıt olmadığı içinde teşekkürümün ardından öyle bir yorumda bulundum. Alınmayınız lütfen yorumunuz bana oldukça açıklayıcı geldiği için tekrar teşekkür ederim.

Feza
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Feza » 19 Ağu 2010, 13:33

Alınmak mı,o da nesi,hiç huyum değildir.
Şaka yaptım şaka... :wink:
Ama buradaki herkes yardımcı olabileceği ölçüde yardımcı olmaya çalışıyor,o yüzden sen de birşeyden alınma.
Forumu takip edip MAÖL öğrencisi olanlara bu durumu sorabilirsin ama sanıyorum senin esas sorun "Seneye Temmuzda,hatta olursa ondan sonraki ek-sınavda mezun olacak bir kişi,Nisan ve Haziran aylarındaki üniversite sınavlarına girebilir mi?"idi,biz de evet girerbilir dedik.Diğeri de kayıtla ilgiliydi ki,forumu az çok takip edebilmişsen,üniversiteyi kazanıp da son sınavda mezun olan,ya da ek-sınavda mezun olacak olan kişiler olarak neler yazmadık,bununla ilgili taleplerimizi gerekli birimlere bildirdik,muhtemelen onlar da ellerinden birşey gelebileceğini bildikleri halde ellerinden birşey gelebilecekse gerekeni yapacaklardır artık.
Gene aynı cevapları verdim sayılır ama belki de endişeli olduğun ya da olduğunuz için tam olarak içinize sinmiyor cevaplar.
Sen ya da arkadaşların işinizi ek-sınava bırakmazsanız önünüzde hiçbir engel kalmaz Allah'ın izniyle...
Başarılar... :wink:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 19 Ağu 2010, 13:35

Evet, kaydını yaptırabilir LYS sınavı 3. dönem sınavından önce bile olsa bu sınava başvurmak için diploma gerekmiyor, mezun olabileceğine güvenenler sınava giriyor, tabi ki mezun olursa kazandığı üniversiteye yerleşebiliyor, ancak şunu da unutmamak gerekir ki üniversiteye başvuran son sınıf öğrencileri için Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı (AOBP) hesaplanırken girdiğimiz 3. dönem sınavı dikkate alınmıyor..
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

kambinan
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen kambinan » 20 Ağu 2010, 03:11

Şimdi tam anlamıyla içime sindi :)

Allah razı olsun sizlerden.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön