kredi ve bölüm bilen varsa lütfen cevaplasın
kredi ve bölüm bilen varsa lütfen cevaplasın
arkadaşlar ben 3 yıllık kredili sistemden tasdiknameyle bugün kaydoldum.sorum şu bir dönemde en fazla kaç kredi alınabiliyor? ayrıca örneğin okuduğumuz yıllarda bir ortak dersten bir kez kalmışsak bu muaf olmak için 2 sınav kaldığı anlamına mı geliyor yoksa açık lisede her halikarda muaf olmak için 3 kez sınava girmek zorunlu mu? bir soru daha ,genel kültür en kestirme yol dendi bana kaydolurken orda görevli tarafından ,bu ne kadar doğru ? genel kültürün bir dezavantajı var mı? cevaplarsanız çok sevinicem 

Re: kredi ve bölüm bilen varsa lütfen cevaplasın
1-bir dönemde en fazla 30 kredi alabiliyorsunkimera yazdı:arkadaşlar ben 3 yıllık kredili sistemden tasdiknameyle bugün kaydoldum.sorum şu bir dönemde en fazla kaç kredi alınabiliyor? ayrıca örneğin okuduğumuz yıllarda bir ortak dersten bir kez kalmışsak bu muaf olmak için 2 sınav kaldığı anlamına mı geliyor yoksa açık lisede her halikarda muaf olmak için 3 kez sınava girmek zorunlu mu? bir soru daha ,genel kültür en kestirme yol dendi bana kaydolurken orda görevli tarafından ,bu ne kadar doğru ? genel kültürün bir dezavantajı var mı? cevaplarsanız çok sevinicem
2-örgünde dersten 1 kez kalmışsan 2 kerede muaf olursun
3-genel kültür evet en kestirme yol ama üni düşünüyorsan hangi mesleğin hangi bölümle aldığına bakman gerekir.
umarım yardımcı olmuşumdır.

-
- Doktor
* en fazla 30 kredi alına bilir..
* 1 kez kalmışsan 2 kerede muaf olursun.yani 3 kere aynı dersi gecemzsen..
* gülbeyaz dediği gibi. , genel kültür kestirme yol gibi bir şey..
üniv hangi bölümü istiyorsan o bölüm alanını secmek en iyisi..
* 1 kez kalmışsan 2 kerede muaf olursun.yani 3 kere aynı dersi gecemzsen..

* gülbeyaz dediği gibi. , genel kültür kestirme yol gibi bir şey..

üniv hangi bölümü istiyorsan o bölüm alanını secmek en iyisi..

Bende adını haykıracak bir nefes çığlık bile olsa..Susar mıydım sen giderken ardından çığlık çığlığa.Bende kollarından tutacak az biraz cesaret olsa.Bırakır mıydım sence seni ömrüm boyunca ..
teşekkür ederim
sosyoloji psikoloji falan istiyorum sosyal alan daha uygun sanırım ama genel kültür daha kestirme ne diyosunuz???

-
- Doktor
genel kültür hakkında pek bi bilgim yok.
Sosyal bölüm en iyisi..Eğer sosyoloji psikoloji istiyorsan..
Sosyal bölüm en iyisi..Eğer sosyoloji psikoloji istiyorsan..
Bende adını haykıracak bir nefes çığlık bile olsa..Susar mıydım sen giderken ardından çığlık çığlığa.Bende kollarından tutacak az biraz cesaret olsa.Bırakır mıydım sence seni ömrüm boyunca ..
Benim bir kızkardeşim Genel Kültür alanında ama bir türlü ortak kredileri tamamlayamıyor,diğeri Sosyal Bilimler onun kredileri tamam sayılır,Ortak Dersleri var.Kişiden kişiye değişir ama Genel Kültürün tek avantajı Alan Derslerinin olmaması,o yüzden kestirme olarak nitelendiriliyor olabilir,yoksa sonuçta onda da kredi 192...
Mesafeler gözyaşlarıyla doldurulamaz...
Alanlar aslında yapmak istediğin meslektir, meslekler nasıl değişiyorsa alan seçimide kişininden kişiye değişebilen tercihdir.
Üniversitede biliyorsunuz istediğin bölümü okumak için başarılı olduğun paun türüne göre tercih yapma şansın vardır.
Kimi Doktor, kimi öğretmen, kimide araba tamircisi olmak ister.
Bu yüzden en iyi bölüm şu demek ne kadar doğru bilmiyorum.
Her bölümün kendine has zorlukları var tabiki. Eğer istediğin bölümse o zaman zorluklar bir şekilde aşılıyor.
Konuyu tartışmanın bir anlamı olacakmı bilmiyorum çünki alanların kaldırılacağı haberleri var.
Genel Kültür diğer alanlara göre kolay gözüksede sonuç olarak Feza'nında belirttiği gibi toplam 192 ortak 80 krediyle mezun olunuyor.
Üniversitede biliyorsunuz istediğin bölümü okumak için başarılı olduğun paun türüne göre tercih yapma şansın vardır.
Kimi Doktor, kimi öğretmen, kimide araba tamircisi olmak ister.
Bu yüzden en iyi bölüm şu demek ne kadar doğru bilmiyorum.
Her bölümün kendine has zorlukları var tabiki. Eğer istediğin bölümse o zaman zorluklar bir şekilde aşılıyor.
Konuyu tartışmanın bir anlamı olacakmı bilmiyorum çünki alanların kaldırılacağı haberleri var.
Genel Kültür diğer alanlara göre kolay gözüksede sonuç olarak Feza'nında belirttiği gibi toplam 192 ortak 80 krediyle mezun olunuyor.
Öğrenmek akıntıya karşı kürek çekmektir. Durduğun an geri gidersin. ( Benjamin )