yardımcı olursanız çok sevinirim.

Her Konuda Tartışabilirsiniz
BurcuKeskin

yardımcı olursanız çok sevinirim.

Mesaj gönderen BurcuKeskin » 01 Eyl 2010, 17:15

benim simdi açık öğretim lisesinde 112 kredim var. bunun 63 kredisi alan kredisi ve 6.dönemdeyim. Ben de bilgisizliğimden dolayı bu yıl sınavlara girmek istiyordum lise son sınıfta girebiliyomuşsun diye biliyorum. Seneye mezun olurum diye düsündüm. Acaba mayıs ayında sınava girebilir miyim???.. ( ben avusturya vatandaşıyım ve mayıs yada haziranda yös sınavı var ondan bahsediyorum össden degil)

YARDIMCI OLUR BİLGİLENDİRİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİMM

KARAHAN_
Doktor
İletişim:

Re: yardımcı olursanız çok sevinirim.

Mesaj gönderen KARAHAN_ » 01 Eyl 2010, 17:39

YÖS 2010 yılında son kez yapıldı diye haberler okumuştum. 2011 yılında YÖS olacağını biliyormusun.
Öğrenmek akıntıya karşı kürek çekmektir. Durduğun an geri gidersin. ( Benjamin )

BurcuKeskin

Mesaj gönderen BurcuKeskin » 02 Eyl 2010, 09:34

evet olacak. ya mayıs ya haziran ayında olacak. Ama benim lise son sınıfta olmam lazım ve ben bilmiyorum ne durumda olduğumu

Feza
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Feza » 02 Eyl 2010, 20:14

Sen zaten lise son sınıf düzeyindesin,dönem olarak 2 dönem eksiğin var ama 80 krediye ihtiyacın olduğu için 3 dönem daha girmen gerekiyor,önümüzdeki eğitim yılında 3 dönem var,bu da toplamda 90 kredi eder.Tamamlarım diyorsan sınava girebilirsin.Alan kredilerini de tamamla ve bu dönem seçeceğin zorunlu dersler zor olanlar olsun ki,olur da ilk defa seçtiklerin varsa 3. döneme kadar muaf olasın.Tabi bu da en fazla 10 kredilik dersi kapsamalı ki 3. dönemde eksik kredin kalmasın.
Bir de 2011 de YÖS sınavının yapılacağıyla ilgili güncel bir duyuru olmamış.Muhtemelen yapılır deniliyor benim bildiğim kadarıyla...
Ya merak ediyorum da yurtdışında üniversite kazanmak Türkiye'de kazanmaktan daha mı zor?Yoksa okumak mı zor,yani zor olan nedir?Yoksa yalnızca Türkiye'ye dönme isteği mi?
Yani bilmediğimden ve meraktan soruyorum,cevap alabilirsem sevinirim...
Mesafeler gözyaşlarıyla doldurulamaz...

Asrım zenan
Doktor

Mesaj gönderen Asrım zenan » 02 Eyl 2010, 20:22

Devamlı araştırma yapıyorum..üniv konusunda..bulgaristan ingiltre ve bir sürü ülke sadece lise diplomasıyla istediğin bölme alabiliyor seni...TAbii okulun yıllık gerisi çok yüksek..
Türkiye şartlarında bir ögrencinin oralara gitmesi zor..
Aslında üniv kazanmak kolay..sadece ÇLIŞMAK ÇALIŞMAK ÇALIŞMAK..BUNU TÜRKİye yada yabancı ülke diye sınıflandırmak olmaz..öncelikle calışmak diye düşünüyorum..

Bende adını haykıracak bir nefes çığlık bile olsa..Susar mıydım sen giderken ardından çığlık çığlığa.Bende kollarından tutacak az biraz cesaret olsa.Bırakır mıydım sence seni ömrüm boyunca ..

BurcuKeskin

Mesaj gönderen BurcuKeskin » 03 Eyl 2010, 15:22

Feza yazdı:Sen zaten lise son sınıf düzeyindesin,dönem olarak 2 dönem eksiğin var ama 80 krediye ihtiyacın olduğu için 3 dönem daha girmen gerekiyor,önümüzdeki eğitim yılında 3 dönem var,bu da toplamda 90 kredi eder.Tamamlarım diyorsan sınava girebilirsin.Alan kredilerini de tamamla ve bu dönem seçeceğin zorunlu dersler zor olanlar olsun ki,olur da ilk defa seçtiklerin varsa 3. döneme kadar muaf olasın.Tabi bu da en fazla 10 kredilik dersi kapsamalı ki 3. dönemde eksik kredin kalmasın.
Bir de 2011 de YÖS sınavının yapılacağıyla ilgili güncel bir duyuru olmamış.Muhtemelen yapılır deniliyor benim bildiğim kadarıyla...
Ya merak ediyorum da yurtdışında üniversite kazanmak Türkiye'de kazanmaktan daha mı zor?Yoksa okumak mı zor,yani zor olan nedir?Yoksa yalnızca Türkiye'ye dönme isteği mi?
Yani bilmediğimden ve meraktan soruyorum,cevap alabilirsem sevinirim...

Şöyle söyliyim ben lise 1e kadar avusturyada okudum. benim aile problemlerim olduğu için döndüm İstanbula ve liseye baştan başladım.. Eğer imkanınız varsa gidin orda okuyun.. 1.si Öğrenciye değer veriyolar kesinlikle burdakliler gibi boğulmuyosun tabiki de zor ama ne bilim daha farklı işte ama dedigim gibi ben üniversiteye gitmedim orda lise bire kadar okudum. Ordaki hayat bambaşka ordaki koşullar bambaşka burdaki gibi gecim derdi yok. Ben geri döndügümde bana aptal muammelesi yaptılar. eger burda yös sınavına girdikten sonra ii bi üniv. kazanamazsam yurtdışına geri donüp orda okumayı bile düsünüyorum.. bu arada verdiğiniz bilgi için çok tşk ederim...

BurcuKeskin

Mesaj gönderen BurcuKeskin » 03 Eyl 2010, 15:37

Asrım zenan yazdı:Devamlı araştırma yapıyorum..üniv konusunda..bulgaristan ingiltre ve bir sürü ülke sadece lise diplomasıyla istediğin bölme alabiliyor seni...TAbii okulun yıllık gerisi çok yüksek..
Aslında üniv kazanmak kolay..sadece ÇLIŞMAK ÇALIŞMAK ÇALIŞMAK..BUNU TÜRKİye yada yabancı ülke diye sınıflandırmak olmaz..öncelikle calışmak diye düşünüyorum..

benim bi akrabam bulgaristanda gemi inşaat mühendisligini okuyo. annesinin zoruyla oda okuyo cok tembel bi öğrenciydi hala aynı. ama parayı veren düdüğü çalar misali bulgaristana gitti. annesi yıllık 15 milyar sırf okula veriyo diger masraflarıda saymadım düşünün artık...

Asrım zenan
Doktor

Mesaj gönderen Asrım zenan » 03 Eyl 2010, 17:51

BurcuKeskin yazdı:
Asrım zenan yazdı:Devamlı araştırma yapıyorum..üniv konusunda..bulgaristan ingiltre ve bir sürü ülke sadece lise diplomasıyla istediğin bölme alabiliyor seni...TAbii okulun yıllık gerisi çok yüksek..

benim bi akrabam bulgaristanda gemi inşaat mühendisligini okuyo. annesinin zoruyla oda okuyo cok tembel bi öğrenciydi hala aynı. ama parayı veren düdüğü çalar misali bulgaristana gitti. annesi yıllık 15 milyar sırf okula veriyo diger masraflarıda saymadım düşünün artık...

yani . . ya calışarak kazancaksın..yada parayı basıcaksın . . :)

Bende adını haykıracak bir nefes çığlık bile olsa..Susar mıydım sen giderken ardından çığlık çığlığa.Bende kollarından tutacak az biraz cesaret olsa.Bırakır mıydım sence seni ömrüm boyunca ..

BurcuKeskin

Mesaj gönderen BurcuKeskin » 03 Eyl 2010, 19:27

Asrım zenan yazdı:
BurcuKeskin yazdı:

yani . . ya calışarak kazancaksın..yada parayı basıcaksın . . :)

benim ikinci bi şansım olmadığı için tek çarem çalışmak.. acayip strese girdim hem liseyi bitirmeye calısıyorum hem sat 1 kursu araştırıyorum hem yös sınavına hazırlanıyorum .. çok çalışmam lazım çook

Asrım zenan
Doktor

Mesaj gönderen Asrım zenan » 03 Eyl 2010, 20:32

BurcuKeskin yazdı:

benim ikinci bi şansım olmadığı için tek çarem çalışmak.. acayip strese girdim hem liseyi bitirmeye calısıyorum hem sat 1 kursu araştırıyorum hem yös sınavına hazırlanıyorum .. çok çalışmam lazım çook

umarım..calıştıklarının karşılığını alırsın arkadaşım . . :)
bizim normal liselere göre yös'e 2 kat daha fazla calışmamız lazım. .
.başarıcaz..!! çalıştıktan sonra..

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön