Mezun olmadan YGS sınavına girebilirmiyim ?

Her Konuda Tartışabilirsiniz
chad

Mezun olmadan YGS sınavına girebilirmiyim ?

Mesaj gönderen chad » 19 Eki 2010, 01:46

Arkadaşlar herkese selam,

Ben lise 3 e kadar normal düz lisede okudum.
Daha sonra açıköğretime geçtim..
Şuan ki kredim 91 ve 8 dönem okuduğum yazıyor..

Şimdi 3 sınav yapılacak 30 kredilik bunların hepsini verebilirsem 181 kredim oluyor.. Sene sonundada 12 kredilik sınav yapıyorlar.. Bunada girdim diyelim. 192 krediyi tamamladım.

Sormak istediğim şu, ben bu arada nasıl YGS sınavına kayıt olacam ? Beni kabul ederlermi ? Bankaya para yatırabilecekmiyim sınav için ? ve normal herkes gibi tercih yapabilecekmiyim ? Çok merak ediyorum açıkcası..
Geçen sınavda kayıt yenilemeyi kaçırdğım için sınava giremedim ona girseydim bu sene kesin mezundum.. Bu sene mezun olamicam sanıyordum fakat bu forumu biraz dolaştım içimde bir umut doğdu yardımcı olursanız sevinecem.. Şimdiden teşekkür ederim.

asus34
Doktor

Re: Mezun olmadan YGS sınavına girebilirmiyim ?

Mesaj gönderen asus34 » 19 Eki 2010, 02:26

- öncelikle öss sınava girmeniz için mezun olmanız gerekmiyor sadece mezun olabilecek durumda olmanız yeterli.
- Ygs sınavına herhangi bir liseden basvurabilirsiniz. (ordan aldığınız belgeleri halk eğitim merkezine onaylatıyorsunuz vs..)
- kabul ederler.
- bankaya para yatıracaksınız (herkes ne yapıyorsa bizde onu yapıcaz) :)
- herkes gibi tüm liselilerle eşit sekilde tercih yapabileceksiniz (açık lise diye bi puan kırılma falan söz konusu değil yani.) alan içi alan dısı olayı var tüm liseler gibi işte :)
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / GENEL KÜLTÜR
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 199 Ortak Kredi : 80
Mezuniyet Tarihi : 25/07/2011

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön