önemli bi soru

Her Konuda Tartışabilirsiniz
anadolu firtinasi
Çırak

önemli bi soru

Mesaj gönderen anadolu firtinasi » 03 Mar 2011, 10:45

selam arkadaşlar

kafamat akılan bir soru var.ben endüstri meslek lisesi elektrik bölümünden tasdikname ile açık öğretim meslege geçtim.şuan kaldıgım 3 dersi veriyorum.diyorsunuzki alan derslerinin kesin verilmesi lazım...ancak benim önemli olan sorum şu:

benim şuan 120 kredim var 15-16 ocak daki girdiğim sınavlardan 20 kredi kazandım.daha önümde 7 dönem var.her dönemi 20 kredi den hesaplarsak alan kredisi hariç 260 kredim oluyor.alan kredisi 80 olsa 260+80=340 eder.tasdikname ile geldiğim için kredim yüksekti 100 kredim vardı sınavlarla 120 yaptım.alan kredisini henüz geçmediler alan kredisi ile bu dönemde 135 kredim olacak toplam.diğer 7 dönemide toplarsak en fazla 340 kredim oluyor alan dersleri bitene kadar...

toplam kredi 340 a kadar çıkıyormu?

emrahk
Onursal Üye

Re: önemli bi soru

Mesaj gönderen emrahk » 03 Mar 2011, 11:13

Şöyle bir durum var sen hesap yaparken düz lise sistemine göre hesap yapmışsın Mesleki Açık Öğretim'de alan kredisini okuldan aldığın meslek dersleri ile tamamlarsın yani okula gidip yüzyüze eğitimini alıyorsan 12. sınıf sonunda alan kredilerin tamamlanır. Yani düz lise gibi sınavlara girip 80 alan kredisi biriktirmek yok meslekte. Okulda aldığın meslek derseri bitince 130 alan kredini okul verecek. Kalan 110 kredilik ortak derside sen dışardan merkezi sistem sınavlarıyla vereceksin. Çalışırsan kolay tamamlarsın çünkü Meslek Liseliler Ocak ve Mayıs sınavında 20, temmuz sınavında 40 kredilik ders seçebiliyor yani yıllık 80 kredilik sınava giriliyor. Ortak dersler yüzyüze eğitim bitene kadar elbet biter. Sen aksatmadan meslek derslerine git gerisi gelir. :wink:
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

anadolu firtinasi
Çırak

Mesaj gönderen anadolu firtinasi » 03 Mar 2011, 11:45

yani kardeş şimdi,seneye mezun olup diploma alma imkanım yokmu? hoca larla felan konuşsam.vs..vs...

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 03 Mar 2011, 12:40

Dediğin şey mümkün değil öğretmenlerle konuşup geçemezsin okula devam zorunluluğun var. Sen şuan kaçıncı sınıfsın?
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön