Merhaba arkadaşlar. Iyi derecede bi anadolu lisesinde 10. sınıfta okuyorum. Bazı sebeplerden dolayı örgün eğitim alamıyorum. Açık öğretim lisesine geçeceğim.
Bir kaçsorum olacak?
Açık öğretimde okul puanı nasıl? Derslerim gayet iyi,fakat YGS de karşıma sorun çıkmasını istemiyorum. Açıköğretimi 90 gibi bir ortalamayla bitirebilirim.
Dersleri erken verme gibi bi durumumuz varmı? Şimdi 10. sınıfı okudum ancak son 2 ay gitmeyeceğim için sınıta kalacağım. Açık öğretimde 10. sınıf derslerini hemen verme şansımız varmı?
Öneri ve tavsiyelerinize de açığım. Teşekkürler.
Sorularım
- dark_angel
- Yardımcı Asistan
Re: Sorularım
açık öğretimde senede 3 defa sınav yapılıyor.bir sınavdan en fazla 30 kredi alabiliyorsun.açık liseyi bitirmek için 192 kredi yapman gerekiyor.sen kolaylıkla bitirirsin.hatta seneye rahatlıkla biter.tastiknameyle kayıt olunca okuldan puanda geliyor.bir de yazın ek sınavlarda yapılıyor.
-
- Asistan
Teşekkürler. 17 yaşından küçüklere 2 defa sınav yapılıyor diye duydum doğrumu?dark_angel yazdı:açık öğretimde senede 3 defa sınav yapılıyor.bir sınavdan en fazla 30 kredi alabiliyorsun.açık liseyi bitirmek için 192 kredi yapman gerekiyor.sen kolaylıkla bitirirsin.hatta seneye rahatlıkla biter.tastiknameyle kayıt olunca okuldan puanda geliyor.bir de yazın ek sınavlarda yapılıyor.
teşekkürler.!
"Her yıl, Açık öğretim Lisesi tarafından belirlen üçüncü dönem sınav tarihinde onyedi yaşını doldurmamış (onsekiz yaşından gün almamış) öğrenciler için iki dönemden (yarıyıl), üçüncü dönem sınav tarihinde onyedi yaşını doldurmuş (onsekiz yaşından gün almış) olan öğrenciler için üç dönemden oluşur."
http://www.aol.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=120 burada böyle yazıyor ancak şöyle bi durum var
Ben 9 . u bitirdim,yani 60 kredi gibi bişeyle başlayacağım açık öğretime. seneye 2 kredi alırsam 120,öbür senede alırsam 180 olacak ve ygs lys e girdiğim sene olacak o. O sınava yetişmem mümkünmü? Teşekkürler.
- dark_angel
- Yardımcı Asistan
evet 17 yaşını doldurmadıysan giremiyorsun ben de o yüzden geçen yıl giremedim.
ygs sınavına gelince kesinlikle sınava girebilirsin. şu anda 16 yaşındasın sanırım,daha sonraki senelerde ek sınav hakkında olacağından kesinlikle geçersin ve ygs sınavına da girersin.
ygs sınavına gelince kesinlikle sınava girebilirsin. şu anda 16 yaşındasın sanırım,daha sonraki senelerde ek sınav hakkında olacağından kesinlikle geçersin ve ygs sınavına da girersin.
-
- Asistan
teşekkürler. evet şu an 16 yım. seneye 17 olacağım ancak eylül doğumluyum. 3. sınav hakkı temmuzdaymışdark_angel yazdı:evet 17 yaşını doldurmadıysan giremiyorsun ben de o yüzden geçen yıl giremedim.
yani seneye de hak kazanamıyorum. ondan sonraki sene zaten ygs ye girmem gerekli normal düzende.
şu anda,bütün dönemleri verirsem 180 kredi yapmış oluyor,ama mezuniyet için 192 gerekli. Ben 10 sınıfın ilk dönemi ortalamayla geçtim ancak ikincide kalıcam. 10. sınıfın ilk dönem sayılırmı? Sayılmaz ise 9. sınıftan kaç kredi gelir anadolu lisesinden?
Veya, 180 krediyi verip,ygs ve lys e girip sonra yazın 3. dönem sınavlarıyla 192 ye tamamlayabilirmiyim?
Teşekkürler.
- dark_angel
- Yardımcı Asistan
sen zaten derslerinde başarılısın 50 veya daha üstünde kredi gelebilir belki 60 da gelebilir onu tam olarak bilemem kayıt olunca görürsün kaç kredin olduğunu.10 sınıfın ilk dönem derslerinin bildiğim kadarıyla kredisi ekleniyor(arkadaşımın ki eklenmişti).belki oradan 12 kredi veya daha fazla gelirse ek sınava ihtiyacın olmadan mezun olabilirsin:).doxylamine yazdı:şu anda,bütün dönemleri verirsem 180 kredi yapmış oluyor,ama mezuniyet için 192 gerekli. Ben 10 sınıfın ilk dönemi ortalamayla geçtim ancak ikincide kalıcam. 10. sınıfın ilk dönem sayılırmı? Sayılmaz ise 9. sınıftan kaç kredi gelir anadolu lisesinden?
doxylamine yazdı:Veya, 180 krediyi verip,ygs ve lys e girip sonra yazın 3. dönem sınavlarıyla 192 ye tamamlayabilirmiyim?
tabiki de tamamlayabilirsin.kredisi 180 in altında olanlar bile sınava girebiliyor.
-
- Asistan
Teşekkürler tekrar,cevaplayabilecek olan başka arkadaşlarda varsa onlarında fikrini almak isterim.