DERS KİTAPLARINDAKİ HATALAR

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Cevapla
Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye
Mesajlar: 3333
Kayıt: 24 Ara 2009, 20:15
Konum: MEZUN

DERS KİTAPLARINDAKİ HATALAR

Mesaj gönderen kripton » 11 May 2011, 13:10

arkadaşlar, bu açıköğretim kitapları gözden geçirilmiyor mu kontrol edilmiyor mu acaba :?: Yanlışlıklara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Mesela tarih 4 kitabında test bölümünü çözdüm sonra arkadan kontrol ediyorum. Ben doğru olan şıkkı işaretlemişim ama orada doğru şık olarak başka bir seçeneği gösteriyor. Sonra konuya dönüp tekrar okuyorum ve evet konuya göre benim işaretlediğim şık doğru :wink:

Mesela matematik 2, Allah'ım öyle garip hatalar var ki hadi diyecem ki yanlışlık bende yok yaw bir bilene kontrol ettiriyorum sonuç :evil: Hem konularda çok anlaşılır değil maalesef. Mesela ben matematiği üniversiteye hazırlık kitabından (fem yayınları) ve ekol hocadan çalıştım. Kesinlikle daha iyi anlıyor ve daha iyi öğreniyorsunuz şiddetle tavsiye ederim sadece kitaba bağlı kalmayın matematikte. Bir de testlerin doğru şıkkı veriliyor ama alıştırmaların sonucu yok. Ya kardeşim ben nereden bilecem bu alıştırmayı doğru mu yapmışım yanlış mı yapmışım yazsan ne olur sanki :twisted: Bu konuda kimya 3 ve 4 kitapları güzeldi verdiği alıştırmaların da cevaplarını yazmış. Ama onda da dikkat edilmesi gereken yerler var. Mesela değerli yazar kardeşimiz, yazmış atomu ama kütle numarasını mesela 37 yazacak ya 27 yazmış sonra düşün bu niye böyle diye :roll: Bi örnek vermiş iyi güzel de sayfada yanlış yere koymuş :roll:

Netice açıköğretimli olarak gözlerimizi dört açıp çooook dikkatli olmalıyız :!:


Resim

emrahk
Onursal Üye
Mesajlar: 4871
Kayıt: 26 May 2009, 12:26
Konum: İstanbul

Re: DERS KİTAPLARINDAKİ HATALAR

Mesaj gönderen emrahk » 11 May 2011, 13:26

Takma kafana bu hataları da SEHVEN yapmışlardır... :shock:
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."


Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
gülbeyaz
Doçent
Mesajlar: 926
Kayıt: 24 Mar 2010, 16:14

Re: DERS KİTAPLARINDAKİ HATALAR

Mesaj gönderen gülbeyaz » 11 May 2011, 13:58

sorma ya konuyu güzel güzel çalışmışım en sonunda da bilgilerim pekişsin diye testi çözmüşüm ama o da ne cevaplara bakyorum konuda anlatılandan farklı bi şıkkı doğru olarak sunuyor bana. Ne yapacağımı şaşırıyorum ya sınavda da bu soru çıkarsa diye içim içimi yiyor resmen psikolojik baskı oluşuyor insanın üzerinde :(

birazdeli
Yardımcı Uzman
Mesajlar: 132
Kayıt: 25 Nis 2011, 20:26

Re: DERS KİTAPLARINDAKİ HATALAR

Mesaj gönderen birazdeli » 11 May 2011, 14:56

Evet neredeyse her kitapta hata var.

cedric
Doktor
Mesajlar: 273
Kayıt: 10 May 2011, 14:47

Re: DERS KİTAPLARINDAKİ HATALAR

Mesaj gönderen cedric » 11 May 2011, 16:44

Tarih 5 sınavında ipek yolu nerelerden geçer diye bir soru vardı kitabı aradım taradım ipek yolunun geçtiği yerleri bulamadım çünkü yoktu

hyilmaz
Yardımcı Asistan
Mesajlar: 96
Kayıt: 28 Eki 2010, 17:17

Re: DERS KİTAPLARINDAKİ HATALAR

Mesaj gönderen hyilmaz » 12 May 2011, 07:00

Mat 2 kitabı tamamen rezalettir.. Diğer kitaplarda ufak hatalar olabilir ama özellikle Mat2 kitabı baştan aşağıya rezalet. O kitabı elinize bile almayın. Hem anlayamazsınız hemde hatalarla dolu. Liselerde okutulan Mat 1 müfredatını 100 sayfanın içine sığdırmaya çalışmışlar. Bu olay başlı başına bir rezalettir. Örneğin Obeb Okek konusunu 1 sayfa ile geçiştirmişler... Fakat adamlar kitapta hiç anlatılmayan Ebob Ekok problemlerini hem sınavda hemde kitabın alıştırmalar bölümünde soruyorlar... Anlatmadığın şeyi öğrenciden çözmesini nasıl beklersin? Bu olay rezalet değil hatta skandaldır.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye
Mesajlar: 3333
Kayıt: 24 Ara 2009, 20:15
Konum: MEZUN

Re: DERS KİTAPLARINDAKİ HATALAR

Mesaj gönderen kripton » 12 May 2011, 07:53

hyilmaz yazdı:Mat 2 kitabı tamamen rezalettir.. Diğer kitaplarda ufak hatalar olabilir ama özellikle Mat2 kitabı baştan aşağıya rezalet. O kitabı elinize bile almayın. Hem anlayamazsınız hemde hatalarla dolu. Liselerde okutulan Mat 1 müfredatını 100 sayfanın içine sığdırmaya çalışmışlar. Bu olay başlı başına bir rezalettir. Örneğin Obeb Okek konusunu 1 sayfa ile geçiştirmişler... Fakat adamlar kitapta hiç anlatılmayan Ebob Ekok problemlerini hem sınavda hemde kitabın alıştırmalar bölümünde soruyorlar... Anlatmadığın şeyi öğrenciden çözmesini nasıl beklersin? Bu olay rezalet değil hatta skandaldır.
aynen dediğin gibi. Ben ebob ekok u yukarıda dediğim kaynaklardan çalıştım ve süper anladım. Kitap 5 para etmez. Mesela modüler aritmetik konusunda güya konu anlatıyor. Soruyu çözmüş koymuş kitaba ama nasıl çözdün bunu kardeşim anlatsana ayrıntısı ile. :evil: Afedersiniz insan mal gibi bakıp kalıyor. Ama açtım ekol hocayı süper anlatıyor. Hem soruyu hem de anlatırken kullandığı ifadeleri aynen defterime yazdım ve sonra oradan çalıştım. Bir hemşire sorusu vardı mesela bu sınavda mat.2 de, ekol hoca sayesinde çözdüm soruyu :) Yoksa soruya da mal gibi bakacaktım :twisted:
Resim

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye
Mesajlar: 3333
Kayıt: 24 Ara 2009, 20:15
Konum: MEZUN

Re: DERS KİTAPLARINDAKİ HATALAR

Mesaj gönderen kripton » 12 May 2011, 08:26

Arkadaşlar bu dönem matematik 2 kitabına çalışan varsa, rasyonel sayılar konusunda "sonlu devirli ondalık kesirler" ve "sonsuz devirli ondalık kesirler" konusunda sayfa 59 da iki örnek var :!: Yani ben bi ara kendimden şüpelendim "sen yıllarca ara verdin herhalde kafanın basmadığı bir şeyler var burda" felan dedim ama TAM BİR REZALET :!: Bu kadar da olmaz yani. Çalışan varsa bu bölüme o anda neler hissettiniz acaba merak ettim :roll: Bu konuyu da saolsun fem in üniversiteye hazırlık kitabı ile anladım :)
Resim

ridvanergun
Mesajlar: 2
Kayıt: 09 May 2011, 12:53

Re: DERS KİTAPLARINDAKİ HATALAR

Mesaj gönderen ridvanergun » 12 May 2011, 12:03

Birde bütün kitaplarda imla hataları var. Bunada dikkat edilmesi gerekiyor.

hyilmaz
Yardımcı Asistan
Mesajlar: 96
Kayıt: 28 Eki 2010, 17:17

Re: DERS KİTAPLARINDAKİ HATALAR

Mesaj gönderen hyilmaz » 12 May 2011, 18:05

kripton yazdı:Arkadaşlar bu dönem matematik 2 kitabına çalışan varsa, rasyonel sayılar konusunda "sonlu devirli ondalık kesirler" ve "sonsuz devirli ondalık kesirler" konusunda sayfa 59 da iki örnek var :!: Yani ben bi ara kendimden şüpelendim "sen yıllarca ara verdin herhalde kafanın basmadığı bir şeyler var burda" felan dedim ama TAM BİR REZALET :!: Bu kadar da olmaz yani. Çalışan varsa bu bölüme o anda neler hissettiniz acaba merak ettim :roll: Bu konuyu da saolsun fem in üniversiteye hazırlık kitabı ile anladım :)
Ben o konuyu Doğan Ulu videolarından halletmiştim :) KPSS matematiği anlatan bir hoca ama KPSS matematiği zaten MAT 1 müfredatı. Aslında en güzeli yani matematik için söylüyorum AOL kitaplarına hiç bulaşmamak. :) AOL kitaplarına bulaşırsan kendinde bir sorun olduğunu düşünürsün :)

Cevapla

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön