...... Yardm edermisinizz...

Her Konuda Tartışabilirsiniz
remzie
Acemi

...... Yardm edermisinizz...

Mesaj gönderen remzie » 07 Haz 2011, 12:04

Arkadasşlar açık öğretim lisesinde okuyorum ama mesleğe geçiş yapmak istiyorum aranızda bu konuda bilgi vericek biri var mı hangisi Daha kolay sizce ?? [quote][/quote]

selammm

simaymine
Acemi

Re: ...... Yardm edermisinizz...

Mesaj gönderen simaymine » 07 Haz 2011, 12:09

Açık meslek lisesi 4 yıl yüzyüze eğitim veriyor yani devam zorunluluğu var.
okul gıbı 4 yıl gıtceksın bazı okullarda hafta sonu egıtım oluyor ama bazılarında hafta içi
artı son yıl staj var. Staj haftada 3 gün devamlılık önemlı yapabılceksen git yoksa meslege geçtıgınde düze tekrar gecemıyorsun:)
ben meslek lisesi mezunuyum şimdi sorsan kesinlikle düz okurdum.

remzie
Acemi

Mesaj gönderen remzie » 07 Haz 2011, 12:11

anladım çok saolda ya bn 2 defa snava gridim kredim daha 40 oldu böylede zor yani kafam karıştı benimde iyice bazılrıda meslek daha kolay diyorlar
selammm

simaymine
Acemi

Mesaj gönderen simaymine » 07 Haz 2011, 12:17

evet dersler kesinlikle kolay (tabi seçtiğin bölümede bağlı) Ama işte belli bir yaştan sonra hergün okula gitmek çok zor oluyor :) ayrıca bunun dısında bu su an verdıgın derslere benzer derslerde olcak dısardan vermen gereken. Bide bütünleme diye bişey yok kalırsan o dersi seneye veriyosun.Benim önümdeki 4 yıl boyunca çalışmak, iş gibi bi sıkıntım yok diyosan gidebilirsin.

tabi artılarıda var genelde iyi olursan staj yerınde kalıyosun ben mesela buyuksehır beledıyesınde staj yaptım ve kaldım orda. Ve dıploma notun genelde yuksek oluyor.

remzie
Acemi

Mesaj gönderen remzie » 07 Haz 2011, 12:20

hayır hiç bi iş yok ya gezip tozuyorum kolaysa geçiş yapıcam işte gideblirim derslere flan sorun değil benim için
selammm

remzie
Acemi

Mesaj gönderen remzie » 07 Haz 2011, 12:22

Ayrıca daha yaşım 18 zor gelmez herhalde :D :D
selammm

Kullanıcı avatarı
gülbeyaz
Doçent

Mesaj gönderen gülbeyaz » 07 Haz 2011, 13:17

o zaman kayıt yenileme döneminde halk eğitim merkezine mesleğe geçmek istiyorum dersin onlarda geçişi yaparlar.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 07 Haz 2011, 14:01

Simaymine 4 yıl demiş, MAÖL'de yüzyüze eğitim 3 yıl sürüyor. Yazıldığın anda 10. sınıfın eğitimine başlarsın (ilk defa ilköğretim diploması ile yazılanlar hariç) Eğer biyerde çalışmazsan haftasonu okula gitmenin önünde engel yoksa, AÖL'ye göre avantajları var. Senede 80 kredilik ders seçiliyor (20+20+40 olarak) Buda 110 kredi olan kültür dersi kredisini çok kısa zamanda tamamlamak demek, askerliğin gelince tecilde edebilirsin. Dezavantajı ise üniversite sınavında meslek liselilerin girmesi gerektiği LYS-1 full sözel ve çok zor, alan dışında tercih yapıncada doğal olarak katsayı uygulanıyor...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

remzie
Acemi

Mesaj gönderen remzie » 07 Haz 2011, 16:01

gülbeyaz yazdı:o zaman kayıt yenileme döneminde halk eğitim merkezine mesleğe geçmek istiyorum dersin onlarda geçişi yaparlar.

zaten öyle yapıcam ama hangisi avantajlı ve daha çabk mezun olma sansı var onu çözemedim
selammm

remzie
Acemi

Mesaj gönderen remzie » 07 Haz 2011, 16:03

emrahk yazdı:Simaymine 4 yıl demiş, MAÖL'de yüzyüze eğitim 3 yıl sürüyor. Yazıldığın anda 10. sınıfın eğitimine başlarsın (ilk defa ilköğretim diploması ile yazılanlar hariç) Eğer biyerde çalışmazsan haftasonu okula gitmenin önünde engel yoksa, AÖL'ye göre avantajları var. Senede 80 kredilik ders seçiliyor (20+20+40 olarak) Buda 110 kredi olan kültür dersi kredisini çok kısa zamanda tamamlamak demek, askerliğin gelince tecilde edebilirsin. Dezavantajı ise üniversite sınavında meslek liselilerin girmesi gerektiği LYS-1 full sözel ve çok zor, alan dışında tercih yapıncada doğal olarak katsayı uygulanıyor...
dediğim gibi benim için hiç bi engel yok böyle daha avantajlıysa geçiş yapıcAM bazıları 2 senede bitiyo falan diyo o kadar kolay olcağ ını sanmıyorum.. ?
selammm

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön