matematik
- dark_angel
- Yardımcı Asistan
matematik
arkadaşlar,alan kredimi tamamlamak için matematik dersinden mutlaka geçmem gerekiyor.şimdi ben internetten ve ek kitaplardan matemetik dersini çalıştım ve test kitaplarındaki soruları çözebiliyorum.ancak aol de daha önceden matematik 5 den çıkmış soruları çözemiyorum(bazıları hariç).yani çalıştığım konulardan alakasız sorular soruluyor.ne yapıcağımı bilemedim.seneye mezun olmak istiyorum.fakat matematik engel olucak gibi geliyor.alan derslerinde sözel olanların hepsini geçerim.sözel derslerinin hepsini geçince kredi torlamı 68 .geriye kalan 12 kredi oluyor.
bir de ben,kayıt yenileme yaparken bu söylediğim nedenden dolayı.sözele geçmek istedim fakat,aol de görevli hoca.beni caydırdı.sözele geçersen pişman olursun falan dedi.tm nin meslek olarak daha güzel meslekler içerdiğini söyledi.öff.kararsızım..
bir de ben,kayıt yenileme yaparken bu söylediğim nedenden dolayı.sözele geçmek istedim fakat,aol de görevli hoca.beni caydırdı.sözele geçersen pişman olursun falan dedi.tm nin meslek olarak daha güzel meslekler içerdiğini söyledi.öff.kararsızım..
Re: matematik
senin durumunla kendi durumumu çok benzettim o yüzden bende kendimden bahsetmek istiyorum
şuan 114 toplam 33 alan kredim var alanım tm
başladığımda bende tm bölümünü seçmiştim sonra gördüm ki matematik ve geometriler zor geliyor ve sözele geçtim 2 dönem sözel okudum ancak bu sınavdan önce alanımı tekrar tmye çevirdim ve birçok matematik ve geometri alan derslerim geldi
sınavda 2 matematik 3 de geometri dersine girdim tahminlerime göre bu derslerin 3ünü geçmiş 2sini kalmışım kaldıklarımda alan dersi
eğer ki dersane gibi ya da kurs gibi artılar olmadan açık liseden sayısal ve tm okumak oldukça zor yardımcı kitap ve programlar alıyorum test kitaplarındaki soruları da çözebiliyorum ancak iş geçmiş sınav sorularına gelince bende oldukça zorlanıyorum
bir daha ki kayıt yenilemede yeniden sözele dönmek istiyorum sözel olduğumda alan kredim yükseliyor ve sözel notlarım da 80-85 den aşağı değil bu yüzden biraz da mezuniyet kredisini düşünerek sözele döneceğim çünkü matematikleri 50 ile geçmektense 90 la ders geçmek çok daha iyidir
alana kadar vermek mezuniyet sonrası ile alakalı ben psikoloji-sosyoloji gibi bölümleri düşünüyorum ancak bazen de hukuk istediğim için tmye dönmüştüm
psikoloji tm olmasına karşın sözelde ortak alan olduğu için seçildiğinde alan dışı olmadığı için bir eksisi olmuyor tabii üniversite sınavı için ayrıca matematik bilgisi gerekiyor ama
size önerim forumun bu sayfalarını gözden geçirin
tm ve sözel mezunları hangi bölümleri seçebilir tablolarla gayet açık
eğer hukuk gibi bankacılık gibi muhasebe gibi bölümler düşünüyorsanız zor da olsa matematikleri geçmeye çalışarak tm de devam edin
ama benim gibi ortak alandan yararlanmak ya da daha farklı bir sözel bölüm düşünüyorsanız matematik okumak için kendinizi sıkmayın ve sözele geçin
T-M Alanı Mezunlarının seçebileceği Yükseköğretim programları
http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic.php?f=35&t=1497
Sosyal Alanı Mezunlarınn seçebileceği Yük.Öğretim programları
http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic.php?f=35&t=1499
şuan 114 toplam 33 alan kredim var alanım tm
başladığımda bende tm bölümünü seçmiştim sonra gördüm ki matematik ve geometriler zor geliyor ve sözele geçtim 2 dönem sözel okudum ancak bu sınavdan önce alanımı tekrar tmye çevirdim ve birçok matematik ve geometri alan derslerim geldi
sınavda 2 matematik 3 de geometri dersine girdim tahminlerime göre bu derslerin 3ünü geçmiş 2sini kalmışım kaldıklarımda alan dersi
eğer ki dersane gibi ya da kurs gibi artılar olmadan açık liseden sayısal ve tm okumak oldukça zor yardımcı kitap ve programlar alıyorum test kitaplarındaki soruları da çözebiliyorum ancak iş geçmiş sınav sorularına gelince bende oldukça zorlanıyorum
bir daha ki kayıt yenilemede yeniden sözele dönmek istiyorum sözel olduğumda alan kredim yükseliyor ve sözel notlarım da 80-85 den aşağı değil bu yüzden biraz da mezuniyet kredisini düşünerek sözele döneceğim çünkü matematikleri 50 ile geçmektense 90 la ders geçmek çok daha iyidir
alana kadar vermek mezuniyet sonrası ile alakalı ben psikoloji-sosyoloji gibi bölümleri düşünüyorum ancak bazen de hukuk istediğim için tmye dönmüştüm
psikoloji tm olmasına karşın sözelde ortak alan olduğu için seçildiğinde alan dışı olmadığı için bir eksisi olmuyor tabii üniversite sınavı için ayrıca matematik bilgisi gerekiyor ama
size önerim forumun bu sayfalarını gözden geçirin
tm ve sözel mezunları hangi bölümleri seçebilir tablolarla gayet açık
eğer hukuk gibi bankacılık gibi muhasebe gibi bölümler düşünüyorsanız zor da olsa matematikleri geçmeye çalışarak tm de devam edin
ama benim gibi ortak alandan yararlanmak ya da daha farklı bir sözel bölüm düşünüyorsanız matematik okumak için kendinizi sıkmayın ve sözele geçin
T-M Alanı Mezunlarının seçebileceği Yükseköğretim programları
http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic.php?f=35&t=1497
Sosyal Alanı Mezunlarınn seçebileceği Yük.Öğretim programları
http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic.php?f=35&t=1499
ALAN : SOSYAL BİLİMLER
TOPLAM DÖNEM : 8 AOL : 7
TOPLAM KREDİ : 168 ALAN KREDİ : 89
- dark_angel
- Yardımcı Asistan
benim istediğim mesleklerin,türkiye`de iş bulma imkanı%10 bile değil.o yüzden şu anda hangi mesleği seçeceğim konusunda karar veremedim.ama şu matemetik sınavında çıkan sorular moralimi bozdu:(seneye liseyi bitirme planlarım vardı,matematiği yapabildiğim halde böyle olması çok kötü oldu.ablam sayısal okuyor o bile çözemedi.Soruları çok dikkatsizce hazırlıyorlar.
hangi matematik derslerine girdin bu sınavda?
ben mat2 mat3 geo2 geo3 ve geo5 e girdim
mat3 ve geo5 i geçememişimdir diye tahmin ediyorum
sırf matematik değil diğer derslerin soruları da özenle seçilmiş resmen
bazı soruları kitaplarda arıyorum arıyorum bulamıyorum
dersleri geçemememiz için ellerinden geleni yapıyorlar bence
ben mat2 mat3 geo2 geo3 ve geo5 e girdim
mat3 ve geo5 i geçememişimdir diye tahmin ediyorum
sırf matematik değil diğer derslerin soruları da özenle seçilmiş resmen
bazı soruları kitaplarda arıyorum arıyorum bulamıyorum
dersleri geçemememiz için ellerinden geleni yapıyorlar bence
Elinize soru bankasını alacaksınız. Hangi Matematik müfredatını çalışıyor iseniz. Örneğin Mat 1 yada Mat 2. Birkaç sorunun çözümünü öğrendikten sonra diğer sorulara geçip onları da israrla çözmeye çalışacaksınız. Bir soru tarzında öğrendiğiniz bilgiyi öbür soru tarzında kullanmaya çalışacaksınız. Bunu yaparken video anlatımı izlememek, konu anlatımı okumamak bence güzel bir teknik. Bol hata yaparak çözüme ulaşabiliyorsanız o bilgi kalıcı olur. Soru bankasındaki bir konuda karşınıza çıkan soruların tamamını %80 %90 çözebiliyorsanız o konuyla ilgili açık lise sınavında çıkacak soruyu çözememeniz düşük ihtimaldir. Demek istediğim soru çözerken kendinize sırf açık lise eski sınav sorularını referans almayın. Soru bankası ile çalışın. Bu hem ilerde üniversitede işinize yarayacak temel yapacaksınız hemde bu sayede her tip soruya hazırlıklı olursunuz...
Morkedi arkadaşımın verdiği alan-bölüm tercih listesi eski.Eskiden alan içi 0.8 alan dışı 0.3 ile çarpılıyordu, puan farkı çok fazlaydı şuanda katsayılar düştü.Alan içi 0.15, alan dışı 0.12 yani azımsanmayacak kadar az.
Ben lise 2 'den ayrıldım açık lisede tm alanı seçtim.matematik 6'dan başladım pek de çalışmadığım için edebiyat ve matematikten geçemedim.8'e kadar nasıl bitecek bu lise derken, ben zaten işletme hedefimi koymuşum, niye uğraşayım dedim biraz da kolaya kaçtım genel kültüre geçtim.İşletme olmasa bile katsayı farkı az, YGS ve LYS'de o derse çalışırsam istediğim bölüme de gidebilirim.Ama kesinlikle üniversite hedefim var ve üniversite bitirdikten sonra hangi lisenin hangi bölümünden çıktığının bir önemi var mı? Yok.
Ancak Genel Kültürde matematik 5'e kadar vermeniz gerekiyor yani tamamen kaçış yok...
Ben lise 2 'den ayrıldım açık lisede tm alanı seçtim.matematik 6'dan başladım pek de çalışmadığım için edebiyat ve matematikten geçemedim.8'e kadar nasıl bitecek bu lise derken, ben zaten işletme hedefimi koymuşum, niye uğraşayım dedim biraz da kolaya kaçtım genel kültüre geçtim.İşletme olmasa bile katsayı farkı az, YGS ve LYS'de o derse çalışırsam istediğim bölüme de gidebilirim.Ama kesinlikle üniversite hedefim var ve üniversite bitirdikten sonra hangi lisenin hangi bölümünden çıktığının bir önemi var mı? Yok.
Ancak Genel Kültürde matematik 5'e kadar vermeniz gerekiyor yani tamamen kaçış yok...
Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...
listeler önceki sisteme göre ama sonuç olarak katsayı farkı hala var siz daha fazla puan katbetmeyi göze alıyorsanız tabii ki alan dışı seçebilirsiniz... ama sınavlar zaten sorunlu hatta şaibeli 1 puan bile önemli bence bu yüzden mümkün olunduğunca kendi alanlarımızdan seçim yapmaktan yanayım ben ama tabii ki herkesin kendi tercihi
Evet söylediğin doğru tercih meselesi, Açık Lisenin TM alanını bitirmenin kolay olduğu söylenemez Edebiyat ve Matematik ciddi bir çalışma gerektirir.MoRKedi yazdı:listeler önceki sisteme göre ama sonuç olarak katsayı farkı hala var siz daha fazla puan katbetmeyi göze alıyorsanız tabii ki alan dışı seçebilirsiniz... ama sınavlar zaten sorunlu hatta şaibeli 1 puan bile önemli bence bu yüzden mümkün olunduğunca kendi alanlarımızdan seçim yapmaktan yanayım ben ama tabii ki herkesin kendi tercihi
Eğitek ve OSYM'nin soru stillerinin de bir olduğu söylenemez.
Önceki sistemde alan içi alan dışı 40-50 puan farkettiriyordu bu da çok ciddi bir rakam.Şuanda 10 puan farkediyor bu da YGS'de 4 tane Türkçe sorusu demek.Ek olarak da TM alanını 60 diploma notu ile bitirmek yerine Genel Kültürü 80 ile bitirmek o farkı kapatır...
Yani ben üniversitesine 1 yıl kalmış birinin, açık lise dersleri yerine (ders kitaplarından da ne kadar çalışılabildiği ortada) üniversite sınavına odaklanması taraftarıyım.Tabi üniversite hedefleri olanlar için.
imzanıza baktım da mezuniyet ocak 2012 yazıyor bende ocakta mezun olacağımYns yazdı:
Evet söylediğin doğru tercih meselesi, Açık Lisenin TM alanını bitirmenin kolay olduğu söylenemez Edebiyat ve Matematik ciddi bir çalışma gerektirir.
Eğitek ve OSYM'nin soru stillerinin de bir olduğu söylenemez.
Önceki sistemde alan içi alan dışı 40-50 puan farkettiriyordu bu da çok ciddi bir rakam.Şuanda 10 puan farkediyor bu da YGS'de 4 tane Türkçe sorusu demek.Ek olarak da TM alanını 60 diploma notu ile bitirmek yerine Genel Kültürü 80 ile bitirmek o farkı kapatır...
Yani ben üniversitesine 1 yıl kalmış birinin, açık lise dersleri yerine (ders kitaplarından da ne kadar çalışılabildiği ortada) üniversite sınavına odaklanması taraftarıyım.Tabi üniversite hedefleri olanlar için.
sınav sonuçları tahmin ettiğim gibi geldi ama şöyle de bir tezatlık var 3 tane geometri dersine girdim geo 2 50 geo 3 90 geo 5 25 tamam kabul ediyorum bu benim başarısızlığım ama notlar arasında uçurum kadar fark var ki sözel notlarımla da öyle edebiyat 95 iken tm okuduğum için matdan 50-60 alsam ortalamam düşüyor...
sonuç olarak kayıt yenilemede yeniden sosyal bilimlere geçeceğim
sosyal ile genel kültürün fark yok zaten yalnızca alan derslerim mevcut
geçen dönemi tm okuduğum için tek kaybım son ocak sınavına daha çok dersim kalması oldu sözel olsam 5 tane kalacaktı ama şimdi 8 ya da 9 tane ama hiç önemli değil
bu arada üniversite sınavı için okul puanınn önemli olduğunu düşünüyorum şuan ortalamam 80 son iki sınavda notları mümkün olduğunca yüksek tutup ortalamamı en az 85e çıkarmak istiyorum
ve bunların yanında tabi ki üniversite sınavına yönelik çalışmalar yapmak en önemlisi
siz dersaneye gidiyor musunuz? ya da gitmeyi düşünüyor musunuz?
Ben sene başında HEM müdürünün "bu yıl sınava girebilirsin" sözüyle dershaneye başladım.3 ay gittim haftalık denemelerde 320 ile başladım 370'e kadar çıktım, sonrasında sınava giremeyeceğimi öğrenince oturduğum şehiri de değiştirince bıraktım.
Bu sene gideceğim.Mezun grubu okullar açılmadan 1 ay kadar önce başlıyor.Haftada 4 gün 5'er saat.Haftada 1 deneme.Kafamda bir yandan lise dersleri de olmayacağından üniversite kazanmak için gayet güzel bir ortam...
Bu sene gideceğim.Mezun grubu okullar açılmadan 1 ay kadar önce başlıyor.Haftada 4 gün 5'er saat.Haftada 1 deneme.Kafamda bir yandan lise dersleri de olmayacağından üniversite kazanmak için gayet güzel bir ortam...
benim şimdiye kadar her sınavda en az 11-12 dersim oldu sayısal olmadığı zaman 2 hafta kitaplara bakıp 1 hafta da test çözmek yetiyor da artıyor bile
bende ağustos gibi dersaneye başlayıp haftaiçi mezun sınıflarında gitmek ve dersaneye odaklanmak istiyorum
dersanesiz olacak gibi değil ne normal okullarda ne aol de
bende ağustos gibi dersaneye başlayıp haftaiçi mezun sınıflarında gitmek ve dersaneye odaklanmak istiyorum
dersanesiz olacak gibi değil ne normal okullarda ne aol de