Askerde adresimi nasıl değiştirebilirim

Her Konuda Tartışabilirsiniz
he-man
Yardımcı Asistan

Askerde adresimi nasıl değiştirebilirim

Mesaj gönderen he-man » 12 Haz 2011, 14:45

eylülde askere gideceğim

ekim yada kasım gibi acemilik bitip usta birliğime gittiğimde oranın mı adresini vereceğim ?

peki bu işlemi nasıl yapacağım ? oradaki halk eğitim merkezene mi gideceğim ?

sınavlara ve boş zamanlarda ders çalışmama izin verirler değil mi ? bütün izin haklarımı bu iş için kullabilirim,çarşı iznine bile çıkmam,yeterki askerde 67-80 arası kredi toplayabileyim :D zaten kimya ve fizik 2 bu dönem bitiyor,askerde de 3 kere geometriyi yazıp 67-80 arası bi kredi alıp,gelince de 2 sınavda 60 aldım mı bitirebiliyorum :D

gidenler biraz taktik verebilir mi :D

aol'de okuduğu dönem:5

toplam kredi: 121 /alan kredisi:64

sosyal bilimler

Kullanıcı avatarı
gülbeyaz
Doçent

Re: Askerde adresimi nasıl değiştirebilirim

Mesaj gönderen gülbeyaz » 12 Haz 2011, 16:03

kayıt yeniledikten sonra sınav bölgesi diye bir bölüm var nerede ikamet ediyorsan o ili ve semti şeçerek istediğin yerde girebiliyorsun.

remzie
Acemi

Mesaj gönderen remzie » 12 Haz 2011, 16:05

halk Eğitim merkezlerindede yardımcı oluyolar orayada gideblirsin kendin yapamazsan tabi
selammm

he-man
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen he-man » 12 Haz 2011, 16:14

gülbeyaz yazdı:kayıt yeniledikten sonra sınav bölgesi diye bir bölüm var nerede ikamet ediyorsan o ili ve semti şeçerek istediğin yerde girebiliyorsun.
çok teşekkür ederim :) yani öyle resmi işlem imza falan yok,iyiymiş :D

bu arada internetle arası olmayanlar yada evinde interneti olmayanlar lise bitiremeyecek mi ? hani bizler az çok biliyoruz ama bazı insanların buna imkanı olmayabiliyor.Devlet niye onları düşünmüyor :/

remzie

size de teşekkür ederim cevabınız için,bakalım umarım kendim yapabilirim :)

sosyal bilimler

Kullanıcı avatarı
4Revenge
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen 4Revenge » 12 Haz 2011, 16:23

Kayıt yenileme işleminden sonra siteden öğrenci girişi yaparak sınav ilini ve semtini değiştire bilirsin.
Askerde izin konusuna gelince şuan bende askerim ve sınavları kaçırmadan girebiliyorum, TSK daki bir maddeye göre
telafisi mümkün olmayan şeylere izin veriliyor, ayriyeten izin hakından kulanmana gerek yok ama dua etki Sınır birliklerine ve üst bölgelere düşme ozaman zor.
  • Gelecekte Bir gün Gelecek..!

he-man
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen he-man » 12 Haz 2011, 16:42

4Revenge yazdı:Kayıt yenileme işleminden sonra siteden öğrenci girişi yaparak sınav ilini ve semtini değiştire bilirsin.
Askerde izin konusuna gelince şuan bende askerim ve sınavları kaçırmadan girebiliyorum, TSK daki bir maddeye göre
telafisi mümkün olmayan şeylere izin veriliyor, ayriyeten izin hakından kulanmana gerek yok ama dua etki Sınır birliklerine ve üst bölgelere düşme ozaman zor.
çok çok çok çok teşekkür ederim,keyfim yerine geldi :D :D :D

ders çalışma durumu nasıl oluyor,boş vakitler izin var mı ? içeri kitap sokmaya izin veriyorlar mı ?

sınır birliğine düşeceğimi sanmıyorum çünkü komando olmak istemiyorum dedim ki zaten gözlerim bozuk,istesemde yapmazlar

bu arada hayırlı teskereler :D

bi de ben bişeyi merak ediyorum,hani askeriz vatan borcu ödüyoruz falan ya bu yüzden sınavlarda bizi ayrı bi yere alıp ''gelin gençler bunlar soruların cevapları,hayırlısıyla gidin hayırlısıyla gelin,bu ülke sizlerin sayesinde ayakta duruyor'' diyerek kopya verirler mi :twisted: :twisted: :twisted:

böyle uçuk bi fantezim var :lol:

sosyal bilimler

Kullanıcı avatarı
4Revenge
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen 4Revenge » 12 Haz 2011, 16:54

he-man yazdı:
4Revenge yazdı:Kayıt yenileme işleminden sonra siteden öğrenci girişi yaparak sınav ilini ve semtini değiştire bilirsin.
çok çok çok çok teşekkür ederim,keyfim yerine geldi :D :D :D

ders çalışma durumu nasıl oluyor,boş vakitler izin var mı ? içeri kitap sokmaya izin veriyorlar mı ?

sınır birliğine düşeceğimi sanmıyorum çünkü komando olmak istemiyorum dedim ki zaten gözlerim bozuk,istesemde yapmazlar

bu arada hayırlı teskereler :D

bi de ben bişeyi merak ediyorum,hani askeriz vatan borcu ödüyoruz falan ya bu yüzden sınavlarda bizi ayrı bi yere alıp ''gelin gençler bunlar soruların cevapları,hayırlısıyla gidin hayırlısıyla gelin,bu ülke sizlerin sayesinde ayakta duruyor'' diyerek kopya verirler mi :twisted: :twisted: :twisted:

böyle uçuk bi fantezim var :lol:
"Sen git ders çalış" demezler ama tabiki kitap soka bilirsin ve boş vakitlerinde çalışa bilirsin. Mlsf benim boş vaktim olmuyor, olan vaktide benim durumunda askerlik yaparsan, ders çalışarak değerlendirmek isteyeceğini sanmıyorum. ama şansına AMM AMK denen görevi hazır beklemede olan mangalara düşersen Çok çok fazla fırsatın olur. ;)

Ve de ayrıcalık denen birşey yok sınavlarada. Yok öle bir dünya :D

Yardımcı olduysam sevindim. 8)
  • Gelecekte Bir gün Gelecek..!

he-man
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen he-man » 12 Haz 2011, 17:17

gerçekten çok yardımcı oldunuz ,çok teşekkür ederim =) bugüne kadar internnetteki araştırmalarımda bu kadar kesin bi cevap okumamıştım =)

inşAllah kolay bi yere düşerim :D

sosyal bilimler

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 12 Haz 2011, 18:00

Benim bildiğim kadarıyla acemi erlere sınava girmede sorun çıkarabiliyorlarmış...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

he-man
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen he-man » 12 Haz 2011, 19:01

emrahk yazdı:Benim bildiğim kadarıyla acemi erlere sınava girmede sorun çıkarabiliyorlarmış...
acemi er derken acemi birliğindekilere mi ?

ben eylülde gidicem,tam bilmiyorum ama en uzun acemilik zaten 3 aymış,kayıt yenileme dönemi başlamadan usta birliğine çoktan gitmiş olucam :D

sosyal bilimler

diplomasiz_ogrenci
Acemi

Mesaj gönderen diplomasiz_ogrenci » 13 Haz 2011, 09:11

Öncelikle hayırlı teskereler dilerim.

Ben geleli 4 sene oluyor, şube müdürlüğünde bilgisayar başında geçti benimkisi.

Bazı taburların veya turgayların bölükleri ve karakolları, merkeze veya okul yakınlarına çok ama çok uzak olabiliyor.

Mesela bizim bir bölüğün bizim tabura uzaklığı yaklaşık 120 kilometre, bir karakolun ise 160 km civarıydı. Hudut bölgesi.

Dolayısıyla sınava yetişmek mümkün bile olmuyor.

Bunun için izin kullanılmaz lakin çarşı izni kullanabilirsin ama şöyle de bir durum var, hafta sonları askerleri nöbetçi astsb imza vererek çarşıya çıkarır ve bu, saat sabah içtimasından yani 9:00'dan evvel olmaz.

Nöbetçi astsb bağlı kalmaksızın çarşıya çıkabilmek için bölük komutanına bir önceki gün akşamdan (cuma günü) çarşı defterini imzalatırsan, nöbetçi astsb bağlı kalmadan sabahın ilk saatlerinde bölükten çıkış yapabilirsin.

Senin özel bir durumun olduğu için bölük komutanı bunu, yılda 3 kereye mahsus kabul edecektir.

Burada önemli olan sınava yetişebileceğin saatlerde bölükten çıkış yapabilmendir, bu da yine bölük komutanına bağlıdır, sabah 5'te çık diye imzalı kağıt verirse sana, seni çıkartırlar.

Lakin bu kağıt olmaz ise, seni kesinlikle içtima saatinden önce çıkartmazlar. Çarşı kağıdın imzalı olsa bile, nizamiye; saat 9'dan önce çıkabilmene müsade etmez.

Bunun dışında, tüm adres-telefon ve diğer bilgilerini güncellemek için internet sana yetiyor.

Bir tek kayıt yenileme için hafta içi birilerinin senin adına bankaya para yatırması gerekiyor, bunun için ister sen hafta içi çarlı izni alır ve gidersin veya, karakolun/bölüğün/taburun sağlıkçılarına rica edersin, bunlar hafta'nın her günü çarşıya çıkma izinleri vardır ve hem birliğin ilaç işlerini hallederler hem de komutanların işlerini, senin gibi teskereci bir asker olduğu için anlaşman kolaydır, kimliğini ona verip, ücretiyle birlikte ilgili bankaya senin adına yatırmasını rica edersin.

Sonra da çarşı izni alarak, oraya en yakın halk eğitim merkezine dekontla giderek kayıt yenilemeni yaptırtırsın.

Aynı gün yine bir internet cafe'den ders seçimini yapar ve birliğe dönersin.

Bir de unutmadan, askerlerin özel salonlarda sınava girme imkanları var sanıyorum, şu sınav saati konusu için bir sormanı öneririm, sınav saatine bağlı kalmaksızın sınava girmene izin verebilirler.
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / YABANCI DİL
Toplam Dönemi : 9 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 198 Alan Kredi : 102
Durum: MEZUN!
Diploma notu: 80,23

he-man
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen he-man » 13 Haz 2011, 19:01

diplomasızöğrenci

çok teşekkür ederim,verdiğiniz bilgiler çok güzel :) normal bi yere düşersem 09:00'da çıkış yapsam bile yetişirim diye düşünüyorum

bankaya para yatırma işini hafta içi kendim yapsam daha iyi çünkü zaten haftasonları çarşı izninde halkeğitim açık değil :D iki işi birden hallederim :D bankaya gidip kayıt yenilemem için askerleğim boyunca sadece 3 kere 2 saatliğine hafta içi çıkmama izin verirler heralde,umarım o kadar acımasız değillerdir :D

yalnız kafama bişey takıldı,sınavlar haftasonu cumartesi-pazar oluyor.Hadi cumartesi zaten kendi iznim ama pazar ne olacak,sorun çıkar mı :(

inşAllah askerliğimi bende askerliği bilgisayar başında yaparım :D

tekrar çok teşekkürler

sosyal bilimler

diplomasiz_ogrenci
Acemi

Mesaj gönderen diplomasiz_ogrenci » 14 Haz 2011, 20:43

Rica ederim :)

Evet, normal bir yere düşersen (merkeze yakın) hiçbir sorun kalmaz, anlattıklarım olağanüstü durumlar içindi :)

Hafta içi tam gün çıkmana da izin verirler lakin hafta sonu izni vermeyebilirler. Kural böyledir, hafta çıkan, hafta sonu birlikte kalır.

Sınav konusunda hiç endişe etme, cumartesi-pazar günü sana izin vereceklerdir. Bunun için mutlaka bölük komutanı veya bölük astsubayı ile görüşmelisin. Ayrıca usta birliğine katıldığında, tertip emrinde kesinleştiğinde seni bir takıma koyacaklar, bu takımın kısım komutanı olacaktır, takıma girdiğin ilk gün açık lise öğreniminden ve sınavlardan bu komutanına mutlaka bahset, yoksa daha sonra sırf iki gün çarşıya çıkmak için yalan söylediğini düşünüp seni çıkarmayabilirler. Baştan haberleri olsun mutlaka. Ayrıca yine içtima sonrası takıma katıldığın ilk gün bölük komutanı ve bölük astsubayınıda bu konuda bilgilendir ki onlarında haberi olsun, çünkü en çok karşılaşacağın kişiler bunlar ve çarşı izin kağıtlarını sırasıyla bölük komutanı-bölük astsubayı ve nöbetçi astsubay imzaladıktan sonra birlikten çıkabiliyorsun. ;)

Ben senin kadar şanslı değildim, şimdiki aklım olsa askerde de okurdum, kaybedilen zaman maalesef :( biz yaptık sen yapma lütfen ve mutlaka öğrenimine devam et.

Soracakların olursa her daim buradan yardım ederim, bütün tabur ve bölüklerin işlerini yaptığım için işlerini kimin yoluyla halledebileceğini kesin ve net aktarırım sana.
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / YABANCI DİL
Toplam Dönemi : 9 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 198 Alan Kredi : 102
Durum: MEZUN!
Diploma notu: 80,23

hyilmaz
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen hyilmaz » 15 Haz 2011, 08:19

Söylenecek herşeyi arkadaşlar söylemiş zaten. Eklenecek bir şey yok. Ama bu tip konular sorun olmaz. Senin durumunu bilen Bölük Komutanın (Üsteğmen yada Yüzbaşı olur genelde) çarşı izin defterine bir imza atar o anda nizamiyeden dışarı çıkabilirsin. Yani bankaya para yatırma günü geldiğinde sadece gidip Bölük Komutanına söylemen yetecektir. Aslında Bölük Komutanına da onun altındaki Bölük Astsubayını atlayarak direk çıkmak pek hoş karşılanmaz. Ama bu gittiğin birliğe ve oradaki subay astsubaylara göre değişir gerçi. Ama bu durumu bilen Astsubaya gitsen o tabiki seni bölük komutanına gönderir vs. Yani bu tarz işler gerçekten mazeretin varsa oralarda sorun olmaz. Üzerinde fazlaca düşünülecek bir şey değil.

he-man
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen he-man » 16 Haz 2011, 17:04

diplomasızöğrenci

tekrar tekrar çok teşekkür ederim ilgi ve alakanız için =)

benimde aklım başıma geç geldi,keşke ilk liseyi bıraktığımda açık liseye devam etseydim ama napalım hayat işte yavaş yavaş öğreniyoruz :) askerde de bu işin peşini bırakmayacağım ve inşAllah geldikten sonra gireceğim iki sınav ile liseyi bitireceğim :D

hyilmaz

tavsiyenizi dikkate alıcam sizede çok teşekkür ederim cevabınız için =)

sosyal bilimler

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön