gönderen diplomasiz_ogrenci » 13 Haz 2011, 09:11
Öncelikle hayırlı teskereler dilerim.
Ben geleli 4 sene oluyor, şube müdürlüğünde bilgisayar başında geçti benimkisi.
Bazı taburların veya turgayların bölükleri ve karakolları, merkeze veya okul yakınlarına çok ama çok uzak olabiliyor.
Mesela bizim bir bölüğün bizim tabura uzaklığı yaklaşık 120 kilometre, bir karakolun ise 160 km civarıydı. Hudut bölgesi.
Dolayısıyla sınava yetişmek mümkün bile olmuyor.
Bunun için izin kullanılmaz lakin çarşı izni kullanabilirsin ama şöyle de bir durum var, hafta sonları askerleri nöbetçi astsb imza vererek çarşıya çıkarır ve bu, saat sabah içtimasından yani 9:00'dan evvel olmaz.
Nöbetçi astsb bağlı kalmaksızın çarşıya çıkabilmek için bölük komutanına bir önceki gün akşamdan (cuma günü) çarşı defterini imzalatırsan, nöbetçi astsb bağlı kalmadan sabahın ilk saatlerinde bölükten çıkış yapabilirsin.
Senin özel bir durumun olduğu için bölük komutanı bunu, yılda 3 kereye mahsus kabul edecektir.
Burada önemli olan sınava yetişebileceğin saatlerde bölükten çıkış yapabilmendir, bu da yine bölük komutanına bağlıdır, sabah 5'te çık diye imzalı kağıt verirse sana, seni çıkartırlar.
Lakin bu kağıt olmaz ise, seni kesinlikle içtima saatinden önce çıkartmazlar. Çarşı kağıdın imzalı olsa bile, nizamiye; saat 9'dan önce çıkabilmene müsade etmez.
Bunun dışında, tüm adres-telefon ve diğer bilgilerini güncellemek için internet sana yetiyor.
Bir tek kayıt yenileme için hafta içi birilerinin senin adına bankaya para yatırması gerekiyor, bunun için ister sen hafta içi çarlı izni alır ve gidersin veya, karakolun/bölüğün/taburun sağlıkçılarına rica edersin, bunlar hafta'nın her günü çarşıya çıkma izinleri vardır ve hem birliğin ilaç işlerini hallederler hem de komutanların işlerini, senin gibi teskereci bir asker olduğu için anlaşman kolaydır, kimliğini ona verip, ücretiyle birlikte ilgili bankaya senin adına yatırmasını rica edersin.
Sonra da çarşı izni alarak, oraya en yakın halk eğitim merkezine dekontla giderek kayıt yenilemeni yaptırtırsın.
Aynı gün yine bir internet cafe'den ders seçimini yapar ve birliğe dönersin.
Bir de unutmadan, askerlerin özel salonlarda sınava girme imkanları var sanıyorum, şu sınav saati konusu için bir sormanı öneririm, sınav saatine bağlı kalmaksızın sınava girmene izin verebilirler.
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / YABANCI DİL
Toplam Dönemi : 9 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 198 Alan Kredi : 102
Durum: MEZUN!
Diploma notu: 80,23