DERS SEÇME !

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

DERS SEÇME !

Mesaj gönderen kripton » 16 Haz 2011, 08:46

Arkadaşlar, ders seçimimi evde yapacam. Dönemim 5, fakat coğrafya-5 ve tarih-5 zorunlu derslerimin içinde yok. Seçmeli ders olarak koymuşlar neden acaba :?: Kredileri de yüksek ikisinin de 4 kredisi.

Bir de bu dönem ortak derslerimin arasında edebiyat-5 var. Fakat bir de seçmeli dersler bölümüne edebiyat-5 i koymuşlar. Ben seçmeli dersleri sadece alt dönemin derslerinden koyuyorlar diye biliyordum :? Ders aynı fakat ortak olanın kredisi 3, aynı dersin seçmelisinin kredisi 1 :)

Bir sorum da şu: seçmeli olarak 2 ders arasında kaldım. Sosyoloji-1 ve işletme-1 sizce hangisi daha kolay :?:

Bu arada sanat tarihine tövbe ettim. Seçmeyecem bu dönem. Gerçi kendisinden 65 aldım geçtim. Fakat not ortalamamın düşmesine neden oldu :( Seçmem abicim bi daha :lol: :lol:

Cevaplarınızı bekliyorum. Bugün şu seçim işini halledip eksik kitapları alacam.

Resim

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: DERS SEÇME !

Mesaj gönderen kripton » 16 Haz 2011, 09:49

Benim bu dönemki ortak dersler şunlar:

ingilizce-5
inkilap tarihi-1
dil anlatım-5
din-5
felsefe-1
edebiyet-5 şimdi buları seçtiğimde kredim 12 de kalıyor.

Seçmeli olarak:

kiyma-5
biyoloji-5
sosyoloji-1 i seçeyim diyorum. O zaman da kredim 22 oluyor.

sizce bu kredi yeter deyip başka ders seçmeyeyim mi :?: Yoksa bir de coğrafya-5 i seçip kredimi 26 mı yapayım :wink:

tarih-5 i de seçecektim ( krediyi 30 a tamamlamak için ) fakat kitaba bakınca tırstım. :?

Sorum şu: sosyoloji ( kredisi 2 ) ile coğrafyayı ( kredisi 4 ) seçmeli ders olarak seçeyim mi :?: yoksa düşük kredi ile mi sınava gireyim. Çünkü geçen dönemlere baktım. Bazı seçmeli dersleri ( ekonomi-sanat tarihi gibi ) geçip kredisini almama rağmen not ortalamamı düşürmüş. Fakat psikoloji kimya gibi seçmeliler de not ortalamamı yükseltmiş. Acaip kararsızım. :roll:

Bu arada açık lise de toplam 4 dönemim bitti. Toplam kredim 110 yani bu şekilde gidersem zaten 33 civarı kredim artıyor. Onun da bana extradan faydası olur mu ki :?:
Resim

assolist
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen assolist » 16 Haz 2011, 12:22

Kesinlikle kredini 30'a tamamla arkadaşım.Böyle bir hakkın varken neden 8 krediden olasın? Fazla kredi göz çıkarmaz :)
Sosyoloji 1 ve işletme 1 ikisi de çok basit dersler ve kitapları incecik zaten. Bir kere okusan kitabı yeter o derece yani.Başarılar.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 16 Haz 2011, 12:47

assolist fazla kredi göz çıkarmıyor da bazen not ortalamasını düşürüyor :!: süre de az ya o yüzden tereddütlüyüm. Az derse çalış yüksek not al politikası aklıma yatıyor ama :roll:
Resim

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 16 Haz 2011, 12:49

sanırım seçmeli olarak kimya biyoloji sosyoloji ve coğrafyayı seçip 26 kredi ile girecem gibi.
Resim

talat57
Acemi

Mesaj gönderen talat57 » 16 Haz 2011, 13:12

muaf olan 4 tane ortak dersim var bu dersler diploma notumu düşürürmü?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 16 Haz 2011, 14:16

talat57 yazdı:muaf olan 4 tane ortak dersim var bu dersler diploma notumu düşürürmü?
bu konuda tam bir bilgim yok. Not ortalaması alınırken başarılı derslerin notu alınıyor. Mesela ben mat. 1 den girdiğim ilk iki sınavdan geçemedim 3. de girdim ve 55 aldım. durum bu şekilde olunca benim mat. 1 notum 55 olarak hesaplanıyor sanırım. Diğerleri hesaba dahil olmuyor herhalde. Ama muaf olunca sıfır olarak mı hesaplanıyor bilmiyorum. Sen bunu halkeğitime bir sor istersen. Muaf olduğun dersleri tekrar seçip geçme şansın da oluyor.
Resim

Kullanıcı avatarı
muhammet38
Çırak

Mesaj gönderen muhammet38 » 16 Haz 2011, 15:49

assolist yazdı:Kesinlikle kredini 30'a tamamla arkadaşım.Böyle bir hakkın varken neden 8 krediden olasın? Fazla kredi göz çıkarmaz :)
Sosyoloji 1 ve işletme 1 ikisi de çok basit dersler ve kitapları incecik zaten. Bir kere okusan kitabı yeter o derece yani.Başarılar.
arkadaşım bir sorum olacak sana ben işletme 1 ve 2 yi seçtim işletme 1 kitabını aldım 2 yoktu internettede sadece bir tane işletme kitabı var bunun 2.si 1in içindemi yoksa ayrımı
2.si hiç bir yerde yok
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Kredi : 193

beyzi
Uzman

Mesaj gönderen beyzi » 16 Haz 2011, 16:11

kripton işletme ve sosyoloji ikiside çok basit ve zevkli dersler ikisinede hiç çalışmadan girdim ve 70 aldım...

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 16 Haz 2011, 17:23

muhammet38 yazdı:
assolist yazdı:Kesinlikle kredini 30'a tamamla arkadaşım.Böyle bir hakkın varken neden 8 krediden olasın? Fazla kredi göz çıkarmaz :)
arkadaşım bir sorum olacak sana ben işletme 1 ve 2 yi seçtim işletme 1 kitabını aldım 2 yoktu internettede sadece bir tane işletme kitabı var bunun 2.si 1in içindemi yoksa ayrımı
2.si hiç bir yerde yok
Aynı durumu ben ekonomide yaşadım. Ama onda kitabın üzerinde ekonomi 1-2 yazıyordu. Yazıyordu yazmasına ama kitabın içerisinde herhangi bir ayırım söz konusu değildi :shock: Herhalde işletmede öyledir. Yine de sen, bu sınava giren arkadaşlardan bilgi al. Ya da halkeğitim e sor. Bazen mesela içinde 8 konu varsa 4-4 bölüyorlar. Mesela benim bu dönem ki coğrafya-5 kitabım öyle.
Resim

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön