12 dönemden sonra ne oluyor ?

Her Konuda Tartışabilirsiniz
he-man
Yardımcı Asistan

12 dönemden sonra ne oluyor ?

Mesaj gönderen he-man » 07 Tem 2011, 12:25

oturdum hesapladım,benim toplam dönemim 13 okuduğu dönemim 9 olduğunda tüm derslerim bitiyor,kredim tamamlanıyor

12.dönemden sonra kayıt siliniyor mu ? sanki bi yerde böyle bişey okumuştum aklıma takıldı

gerçi silinmesi sorun değil,kayıt yenileme yerine yeni kayıt yaptırırım ama hani alanlar falan kalktı ya,eğer kaydım silinirse ve ben yeni kayıt yaptırırsam karşıma yeni dersler çıkmaz değil mi ? ben yine sosyal bilimlerden devam edebilir miyim ?

tam bitirdim derken hakikaten biterim :lol:

aol'de okuduğu dönem:5

toplam kredi: 121 /alan kredisi:64

sosyal bilimler

emrahk
Onursal Üye

Re: 12 dönemden sonra ne oluyor ?

Mesaj gönderen emrahk » 07 Tem 2011, 12:37

Tabiki 12. dönemden sonra kayıt silinmiyor, Açık Lisede öğrenim hakkı sınırsız. 12 dönemden sonra olacaklar ise, lise öğrencisi olarak faydalanılan haklar 12. dönem sonunda bitiyor. (Ki bunca senedir bu haklardan bir tanesinden yararlanamadım çünkü YOK.. Örneğin İETT'den Açık Liselilere indirimli akbil verilmiyor.) Birde Mesleki Açık Öğretim okuyanlardan 12 dönemi aşanların askerlik ertelemesi yapılmıyor...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

he-man
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen he-man » 07 Tem 2011, 15:54

cevabınız için çok teşekkür ederim :)

bende verilen haklardan yararlanmıyorum,zaten öyle bişey olduğunuda bilmiyodum :D :D :D
aol'de okuduğu dönem:5

toplam kredi: 121 /alan kredisi:64

sosyal bilimler

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 07 Tem 2011, 17:52

Rica ederim. Zaten dediğim gibi sadece ''sözde'' öğrenci haklarımız var...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
hakan70
Asistan

Mesaj gönderen hakan70 » 08 Tem 2011, 13:29

ben öğrenci kartı vs alabiliyorum, kullanıyorumda daha indirimli oluyor tavsiye ederim alın yarı yarıya fark var.

talat57
Acemi

Mesaj gönderen talat57 » 08 Tem 2011, 16:23

dostum almasına alırızda veriyorlarmıki açık liseli olduğum için kent kart alamadım okula günde gidiş geliş 4 lira veriyorum örgün eğitimdeki öğrenciler 2 lira veriyorlar.ne diyeyimki başka..

Yns
Uzman

Mesaj gönderen Yns » 08 Tem 2011, 20:15

İzmir Kentkart Açık liselilere veriyor.

http://www.eshot.gov.tr/OgrenciKart.aspx?Sayfa=2

Çanakkale'de öğrenci diye şoföre söylüyorsunuz düğmeye basıyor.Zaten şehrin yarısı öğrenci olduğundan yanından geçenlerin çoğunda söylemeden basıyor.Ama 1 kere öğrenci kartını göster dedi gösterdim sorun olmadı.

Sanırım vermeyen şehirler var.Ben Eskişehir'de aldım.Daha doğrusu önceden vardı süresi doldu uzatmaya gittim öğrenci kartımı gösterdim süresini uzattılar.Vize deniyor bu işleme...
Resim

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 08 Tem 2011, 20:43

Malesef İstanbul'da dediğim gibi İETT Açık Liselilere indirimli kart vermiyor. Bazı illerde verilip, bazılarında verilmemesi de bizim ülkeye has bir çifte standart olsa gerek. İzmir'in, Çanakkale'nin ve Eskişehir'in yöneticilerini halka değer verdikleri için kutlamak gerekiyor...

Mustafa Kemal Atatürk

komikadam
Doktor

Mesaj gönderen komikadam » 11 Tem 2011, 01:39

ankarada bandrol olayı var :) öğrenci kimliğin varsa 20-30 lira bişey veriyosun 1 yıl geçerli oluyor..

Yns
Uzman

Mesaj gönderen Yns » 11 Tem 2011, 07:37

Öğrenci Kimliğinin arkasında lise öğrencilerine tanınan bütün haklardan yararlanabilir yazıyor.Sanırım sadece İstanbul sorun çıkartıyor.Üstüne düşülürse belki bu sorun halledilebilir...
Resim

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön