fizik ve geotmetri sorunu

Her Konuda Tartışabilirsiniz
ice20
Asistan

fizik ve geotmetri sorunu

Mesaj gönderen ice20 » 09 Tem 2011, 18:30

ben mezuniyet için gerekli olan krediyi tamamladım ama fizik 1-2 geometri 1-2 ortak derslerini hala vermedim. önümüzdeki sınavda sadece sayısal derslerden gireceğim neredeyse :|

ama sorun şu ki bu dersler bayağı zor :roll: ekol hoca falan izliyorum, hiç anlatım olmamasından iyidir ama yine de anlamakta çok zorlanıyorum.

lys'de bayağı iyi puan bekliyorum mutlaka mezun olmam lazım. muaf olmak gibi bir şansım da yok, 3 defa girmek için zaman yok :|

siz nasıl geçtiniz bu dersleri =? önerisi olan var mı ? kitaplara baktıkça daha da moralim bozuluyor.

serenity
Doktor

Re: fizik ve geotmetri sorunu

Mesaj gönderen serenity » 09 Tem 2011, 18:51

www.ztv.com.tr tavsiye ederim

talat57
Acemi

Mesaj gönderen talat57 » 09 Tem 2011, 20:17

NewAqePrince
Uzman

Mesaj gönderen NewAqePrince » 10 Tem 2011, 15:50

Arkadaşım fizik 1 ve geometri 1 fazla zor değıl... Kıtaptakı özetlere calıs fizik 1 ıcın yeter sana.. Geometri 1 geçmek ıçınde üçgenlere 1-2 gun çalış... Fizik 2de basit aslında olayın kolaylıgı şu nerdeyse her test bırbırının kopyası sorulardan oluşuyor geçmış yıllarda cıkmıs sorulara bak dığer soruların hepsı aynı mantıkta. Soru kalıplarını ezberleyıp geçebılırsın fızık 2 dende... Ama geometri 2 ıcın bırşey söyleyemıycem şayet o lanet ders yuzunden 1 donem fazla sınava gırmek zorunda kaldım mezunıyetım uzadı... :D

serenity
Doktor

Mesaj gönderen serenity » 10 Tem 2011, 18:04

bana da tam tersi geliyo, geometri 1 aşırı kasıyo çok uzun konular. geometri 2 kolay ve kısa, bana öyle geldi yani. ama bu sene müfredat biraz değişmiş, ondan herhalde

ice20
Asistan

Mesaj gönderen ice20 » 11 Tem 2011, 08:40

teşekkürler cevaplar için :)

sınava çok az kaldı umarım başarabilirim :(

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 11 Tem 2011, 08:46

ice20 yazdı:ben mezuniyet için gerekli olan krediyi tamamladım ama fizik 1-2 geometri 1-2 ortak derslerini hala vermedim. önümüzdeki sınavda sadece sayısal derslerden gireceğim neredeyse :|

ama sorun şu ki bu dersler bayağı zor :roll: ekol hoca falan izliyorum, hiç anlatım olmamasından iyidir ama yine de anlamakta çok zorlanıyorum.

lys'de bayağı iyi puan bekliyorum mutlaka mezun olmam lazım. muaf olmak gibi bir şansım da yok, 3 defa girmek için zaman yok :|

siz nasıl geçtiniz bu dersleri =? önerisi olan var mı ? kitaplara baktıkça daha da moralim bozuluyor.
Arkadaşım sen kaç yıl aradan sonra açık lise okuyorsun bilmiyorum ama ben 13 sene ardan sonra başladım. Haliyle en çok mat. ve fizik te zorlandım. Ama şunu kendine çokça telkin et. ALLAH ÇALIŞANA ÇALIŞTIĞININ KARŞILIĞINI VERİYOR. İlk başlarda zor hatta imkansızmış gibi geliyor anlamak ama konuyu oku bol bol soru çöz (hatalarını bu şekilde tesbit ediyorsun ve "ben nerede hata yapmışım" sorusunun neticesinde öğrenme daha kalıcı oluyor ) Zehir gibi çalış. Özellikle fizik 1, fizik 2 den daha kolay geldi bana. Mesela ben çokça çalıştım ama özellikle geometride sınav sabahı uyumadım ve kafamın içine anlamasam bile yerleştirmeye çalıştım bazı konuları. Ve biraz düşük olsa bile geo-1 den 65 geo-2 den 45 le geçtim( benim durumumdaki biri için yeter nottu ) Fizik 2 yi ben 2. sınavda ancak geçtim ama ikisinde de notum 75 di. Sorular kolaydı çünkü :wink: İnşallah sen de de kolay olur. Geçmiş soruları iyice anlayarak çöz. Nerede hata yaptığını iyi tesbit et. Mesela benim konuları anlama ve kavramam çok çabuk olmuyor. Öyle zeki öğrenci grubuna da dahil değilim fakat tam bir ineğim :lol: Kolay gelsin inşallah geçersin
Resim

ice20
Asistan

Mesaj gönderen ice20 » 11 Tem 2011, 10:51

kripton yazdı:
ice20 yazdı:ben mezuniyet için gerekli olan krediyi tamamladım ama fizik 1-2 geometri 1-2 ortak derslerini hala vermedim. önümüzdeki sınavda sadece sayısal derslerden gireceğim neredeyse :|

Arkadaşım sen kaç yıl aradan sonra açık lise okuyorsun bilmiyorum ama ben 13 sene ardan sonra başladım. Haliyle en çok mat. ve fizik te zorlandım. Ama şunu kendine çokça telkin et. ALLAH ÇALIŞANA ÇALIŞTIĞININ KARŞILIĞINI VERİYOR. İlk başlarda zor hatta imkansızmış gibi geliyor anlamak ama konuyu oku bol bol soru çöz (hatalarını bu şekilde tesbit ediyorsun ve "ben nerede hata yapmışım" sorusunun neticesinde öğrenme daha kalıcı oluyor ) Zehir gibi çalış. Özellikle fizik 1, fizik 2 den daha kolay geldi bana. Mesela ben çokça çalıştım ama özellikle geometride sınav sabahı uyumadım ve kafamın içine anlamasam bile yerleştirmeye çalıştım bazı konuları. Ve biraz düşük olsa bile geo-1 den 65 geo-2 den 45 le geçtim( benim durumumdaki biri için yeter nottu ) Fizik 2 yi ben 2. sınavda ancak geçtim ama ikisinde de notum 75 di. Sorular kolaydı çünkü :wink: İnşallah sen de de kolay olur. Geçmiş soruları iyice anlayarak çöz. Nerede hata yaptığını iyi tesbit et. Mesela benim konuları anlama ve kavramam çok çabuk olmuyor. Öyle zeki öğrenci grubuna da dahil değilim fakat tam bir ineğim :lol: Kolay gelsin inşallah geçersin
dediklerini yapıcam dostum, tavsiyeler için teşekkürler. ben 8. dönemdeyim neredeyse hep 30 krediyle geçtim. diğer derslerin notları çok çok iyi. sayısallardan 9 doğru ile geçsem yetecek :? hedefim hepsinden en azından 9 doğru yapıp geçmek :) zorunlu ortak dersleri vermeden mezun olunmuyor malum :|

hyilmaz
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen hyilmaz » 31 Tem 2011, 08:45

Fizik'de sorular birbirine benziyor.. Eski sınav sorularını konu anlatımı izleyerek çözersen muhakkak geçersin... Fizik 1 gayet kolay. İşlem soruları çok kolay. 2 şeyi birbiriyle toplamak yada bölmek kadar kolay... Fizik 2de işlem soruları daha zor.

hyilmaz
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen hyilmaz » 31 Tem 2011, 08:48

Ben Fizik2'yi Mayıs sınavında tek girişte geçtim fakat ilk defa o sınav diğerlerinden farklı çıkmıştı... Farklı derken bazı sorulardan hiç sormadılar. Gölgenin alanını hesaplama mevzusunda çok iyiydim ama böyle bir soru çıkmadı.. Çok nadiren sınav sorularını az değişik sorabiliyorlar.. Sanırım 2011 yılında sınavlar çok az farklılaştı gibi geliyor bana.. 2009 2010 sınavları birbirine çok benziyor.. Şubat ayında Mat1'de de benzeri şey oldu. İlk 6-7 soru benzerdi sonra hep fonksiyonlardan dayamışlardı... Aynı şekilde Şubat 2011'deki Mat2 sınavında 1 tane bile denklem çözme sorusu çıkmadı... Onun yerine 2-3 tane basit işlem sorusu sormuşlar fakat kesinlikle farklıydı...

hyilmaz
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen hyilmaz » 31 Tem 2011, 09:05

Bu arada şunu da ekleyeyim.. Ben hayatımda Lise'den içeri adım atmadım. Eskiden gelen bir sayısal temelim yok. Liseyi ilk defa AOL'de okumaya başladım. Gözde büyütülecek kadar büyür bir şey değil. AOL konuları çok zor değil. Ortalama zeka seviyesinde birinin gayet başarabileceği düzeyde sınavlar. Başarılar...

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön