Askerlik Tecili Hakkında

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Eas

Askerlik Tecili Hakkında

Mesaj gönderen Eas » 04 Ağu 2011, 23:24

Arkadalar merhaba, siteyi araştırdım ve tam olarak ikna edici bir cevap bulamadığımdan dolayı böyle bir konu açma gereksinimi duydum.

13 Eylül 1991 doğumluyum, muayene kağıdım gelmiş fakat bundan haberim yoktu, bir arkadaşım muayene için gittiğinde benim olayımı da sordurdum fakat net bir cevap alamadım.

Endüstri Meslek Lisesi Makine Bölümü 4. sınıf ta okulu bıraktım, biraz araştırdım ve düz liselerin tecil ettiremediğini öğrendim ve 15 Ağustos tarihinde açık öğretim kayıtları başlıyor,

ailemden dolayı bir takım sıkıntılarım olduğu için askerliğimi tecil ettirmem gerekiyor, acaba kaydımı yaptırsam ve elime okuduğuma dair bir belge alsam ya da yıl sonuna kadar sadece okuyup birşey yapmayıp yıl sonunda diplomamı alıp askerliği tecil ettirebilirmiyim ? Günlerdir bu soru aklımı karıştırıyor, askeriyeye de gidemiyorum tam olarak öğrenebilmek için..

emrahk
Onursal Üye

Re: Askerlik Tecili Hakkında

Mesaj gönderen emrahk » 05 Ağu 2011, 08:49

Eas yazdı:Arkadalar merhaba, siteyi araştırdım ve tam olarak ikna edici bir cevap bulamadığımdan dolayı böyle bir konu açma gereksinimi duydum.

13 Eylül 1991 doğumluyum, muayene kağıdım gelmiş fakat bundan haberim yoktu, bir arkadaşım muayene için gittiğinde benim olayımı da sordurdum fakat net bir cevap alamadım.

Endüstri Meslek Lisesi Makine Bölümü 4. sınıf ta okulu bıraktım, biraz araştırdım ve düz liselerin tecil ettiremediğini öğrendim ve 15 Ağustos tarihinde açık öğretim kayıtları başlıyor,

ailemden dolayı bir takım sıkıntılarım olduğu için askerliğimi tecil ettirmem gerekiyor, acaba kaydımı yaptırsam ve elime okuduğuma dair bir belge alsam ya da yıl sonuna kadar sadece okuyup birşey yapmayıp yıl sonunda diplomamı alıp askerliği tecil ettirebilirmiyim ? Günlerdir bu soru aklımı karıştırıyor, askeriyeye de gidemiyorum tam olarak öğrenebilmek için..

Merhaba, öncelikle sana şunu söyleleyim kayıt yaptırmak istiyorsan askeriyeye gitmelisin. Nedeni MAÖL'e kaydolmak isteyen erkek öğrencilerin 19 ve üstü yaşında olanlarından ''Askerlikle İlişiksizlik Belgesi'' adı altında bir belge istiyorlar. Şubeye gidip bu belgeyi istemen lazım. Okuyacağım dersin, onlar anlarlar. Ama muayeneye gitmemiş olman sorun teşkil eder mi? Onu bilmiyorum tabi. Bu belgeyi alıpta okula yazılırsan, zaten askerliği tecil hakkın doğar (ama 4. sınıfta bıraktım diyorsun, son sınıfta stajını yapıp meslek derslerini bitirdiysen sadece kültür derslerin kaldıysa erteleme yapmazlar) durum böyle...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Eas

Mesaj gönderen Eas » 05 Ağu 2011, 14:54

emrahk yazdı: Merhaba, öncelikle sana şunu söyleleyim kayıt yaptırmak istiyorsan askeriyeye gitmelisin. Nedeni MAÖL'e kaydolmak isteyen erkek öğrencilerin 19 ve üstü yaşında olanlarından ''Askerlikle İlişiksizlik Belgesi'' adı altında bir belge istiyorlar. Şubeye gidip bu belgeyi istemen lazım. Okuyacağım dersin, onlar anlarlar. Ama muayeneye gitmemiş olman sorun teşkil eder mi? Onu bilmiyorum tabi. Bu belgeyi alıpta okula yazılırsan, zaten askerliği tecil hakkın doğar (ama 4. sınıfta bıraktım diyorsun, son sınıfta stajını yapıp meslek derslerini bitirdiysen sadece kültür derslerin kaldıysa erteleme yapmazlar) durum böyle...
Merhaba emrahk,
Staj yapmadım hiç, lise 4 başladı, ben okulu bıraktım. Peki cevap verebilecek başka arkadaş var mı acaba ?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 05 Ağu 2011, 15:12

Yazdıklarımdan başka görüş almak isteyebilirsin ama sorunun cevabı bu kadar. Okula yazılmak istediğinde askerlik şubesinden o belgeyi alman gerekiyor. Sonra yüzyüze eğitime başlayıp, haftanın 3 günü staja, 1 günü de 4 saat okulda derse gitmen gerekiyor. Bunları yapacağın içinde askerliğin tecil edilecektir...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Eas

Mesaj gönderen Eas » 08 Ağu 2011, 22:07

Peki emrahk,

yoklama kaçağı olduğum halde askeriyeye gidip bu belgeyi alabiliyormuyum, yani okumak istiyorum dediğim zaman bana o belgeyi verirler mi, bu konuda bir bilgin var mı

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 09 Ağu 2011, 09:37

Bak işte ona kesin bir hüküm veremeyiz. Askerlik şubeleri kendi başlarına bir devlet gibidir ve hepsinin kendi kanunları vardır. Örneğin bir şube için sorun olmayan şey, diğeri için sorun teşkil eder ve sorun çıkarmayan şube, çıkaran şubeyi bağlamaz. şubeye durumu izah edersin, şundan gelemedim yoklamaya felan fıstık.. Ben anlayış gösterecekleri kanaatindeyim...

Mustafa Kemal Atatürk

Eas

Mesaj gönderen Eas » 09 Ağu 2011, 20:34

Anladım emrahk,

çok çok teşekkür ederim sana..

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön