MAÖL yeni kayıt hakkında yardım/soru

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Smyrnote

MAÖL yeni kayıt hakkında yardım/soru

Mesaj gönderen Smyrnote » 08 Ağu 2011, 01:19

Merhabalar.
Bu geçtiğimiz eğitim yılı değil, bir diğer sene 11. sınıfın (Elektronik bölümü/Endüstriyel Elektronik dalı) ikinci döneminde bulunduğum okul ve bölümden bazı sebeplerden dolayı ayrıldım.

Merak ettiğim bir konu var. MAÖL'e kayıt yaptıracağım lakin yüz yüze eğitim 10. sınıftan itibaren başlıyor, yanlış bilmiyorsam. Velhasıl kayıt olacağım bölüm, bıraktığım bölümden farklı olduğu için 11. sınıftan mı devam ederim yoksa 10. sınıftan mı merak ediyorum. Alttan bıraktığım hiç bir alan/kültür dersim bulunmuyor. Bilginiz varsa bu konuda cevap almak isterim, teşekkürler.

Bu arada son bir sorum daha olacak. Bu sene askerlik tecilimi yaptıracağım, kayıt işlemlerinden ne kadar bir süre sonra "aktif" öğrenci olurum acaba? Çünkü tecil dönemi yine yanlış bilmiyorsam Ağustos ve Eylül'ün son günü arasında. Tekrar teşekkürler.

emrahk
Onursal Üye

Re: MAÖL yeni kayıt hakkında yardım/soru

Mesaj gönderen emrahk » 08 Ağu 2011, 09:19

Smyrnote yazdı:Merhabalar.
Bu geçtiğimiz eğitim yılı değil, bir diğer sene 11. sınıfın (Elektronik bölümü/Endüstriyel Elektronik dalı) ikinci döneminde bulunduğum okul ve bölümden bazı sebeplerden dolayı ayrıldım.

Merak ettiğim bir konu var. MAÖL'e kayıt yaptıracağım lakin yüz yüze eğitim 10. sınıftan itibaren başlıyor, yanlış bilmiyorsam. Velhasıl kayıt olacağım bölüm, bıraktığım bölümden farklı olduğu için 11. sınıftan mı devam ederim yoksa 10. sınıftan mı merak ediyorum. Alttan bıraktığım hiç bir alan/kültür dersim bulunmuyor. Bilginiz varsa bu konuda cevap almak isterim, teşekkürler.

Bu arada son bir sorum daha olacak. Bu sene askerlik tecilimi yaptıracağım, kayıt işlemlerinden ne kadar bir süre sonra "aktif" öğrenci olurum acaba? Çünkü tecil dönemi yine yanlış bilmiyorsam Ağustos ve Eylül'ün son günü arasında. Tekrar teşekkürler.
Merhaba, yüzyüze eğitim veren okulda senin okuduğundan farklı bir bölüm varsa, (ki galiba Elektrik-Elektronik alanı var okulda ama endüstriyel Elektronik dalı yok) O zaman 10. sınıftan başlatırlar yüksek ihimal, çünkü girdikleri dersler farklıdır. Eğer senin dalında 11. sınıf seviyesinde sınıf açsalar ancak olur ki bu düşük bir ihtimal. Çevrende bu dalda eğitim veren belki başka okul vardır, onu da araştırısan olabilir.

Ne zaman Aktif olur soruna ise, ancak Ekim sonu veya Kasım'ın ortalarına kadar yolu var diyebilirim malesef...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Smyrnote

Re: MAÖL yeni kayıt hakkında yardım/soru

Mesaj gönderen Smyrnote » 08 Ağu 2011, 13:22

Tekrar merhaba, cevabınız için teşekkürler @emrahk hocam. Ayrıldığım bölüm yakın okullarda var lakin, o bölümden devam etmek istemiyorum. Neyse burada fazla sıkıntı yok, ne yapmam ve nereden başlamam gerekiyorsa öyle olacak artık. Merakımı giderdim en azından.

Askerlik konusunda ise, ilk etapta "ön kayıt öğrencisi" olarak gözükeceğim. "Aktif" öğrenci olmam dediğiniz tarihlerde ise tecil dönemini çoktan geçiyor olacak. "Ön kayıt öğrencisi" olduğuma dair bir belge (öğrenci durum belgesi) alıp tecil edebilirim sanırım(?). Veyahut alternatif bir öneriniz var mı?

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön