sistem sorunu

Her Konuda Tartışabilirsiniz
21dicleli

sistem sorunu

Mesaj gönderen 21dicleli » 14 Ağu 2011, 15:34

arkadaşlar bu açık ögretim sistemini anlamış degilim..kredim 224 alan 110 halen mevzun degilim..sadece tek ortak der geometri 2 kalmiş..yani demek istedigim madem ortak dersler bitmeden mevzun olamıyoruz bu kredinin ne önemi var ve ders seçerken sistem bize ortak dersler dururken neden seçmeli dersleri seçmemize musaade etti ama 30 krediden fazla ders seçtigin zaman sistem uyarıyor o konudada uyaramazmıydı diger tarafda 192 krediyle mevzun olan biri varsa bana haksızlık yapılmış olmuyomu bilmiyorum ama çok doluyum arkadaşlar tek dersten ortada kalmak istemiyom ALLAHım yardım et....

asitanem
Uzman

Re: sistem sorunu

Mesaj gönderen asitanem » 14 Ağu 2011, 16:39

evet arkadaşım bizlerde aynı durumdan muzdaripiz maalesef sacma sapan bir sistem kurmuslar ondan sonra olan bize oluyor. benimde genel kredim 225 alanım 95 sadece 5 sacma zorunlu dersten mezun olamıyorum. ek sınav olmasını bekliyoruz ins olurda mezun oluruz ama zor.. bilemiyorum rabbim yardımcımız olsun. senelerdir oku oku bitmiyor bu sekildede zor. bide bu sene üni sınavlarına girdim güzelde bir başarı elde ettim gel gelelim bu lisenin yüzünden elim kolum baglı. hayırlısı allahtan allaha dua etmekten baska caremiz yok.

Yns
Uzman

Mesaj gönderen Yns » 14 Ağu 2011, 17:08

Ben sistemde büyük bir açıklık göremiyorum.Hangi dönem hangi dersi seçmeliyim bunun hesabını kitabını tabiki kendiniz yapacaksınız.

Sen önünde ortak yada alan dersleri varken seçmelileri seçersen tabi bitmez okul.Görüyoruz kaç bin kişi kayıt yenileme yaptırıyor ama derslerini seçmiyor.Her seferinde sistem yapıyor.Sistem ortak mortak dinlemez önüne ne gelirse seçer.

Yani işi şansa bırakmamak lazım.Çok zor bir şey de değil...
Resim

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...

asitanem
Uzman

Mesaj gönderen asitanem » 14 Ağu 2011, 17:12

Yns yazdı:Ben sistemde büyük bir açıklık göremiyorum.Hangi dönem hangi dersi seçmeliyim bunun hesabını kitabını tabiki kendiniz yapacaksınız.

Sen önünde ortak yada alan dersleri varken seçmelileri seçersen tabi bitmez okul.Görüyoruz kaç bin kişi kayıt yenileme yaptırıyor ama derslerini seçmiyor.Her seferinde sistem yapıyor.Sistem ortak mortak dinlemez önüne ne gelirse seçer.

Yani işi şansa bırakmamak lazım.Çok zor bir şey de değil...

iyide arkadas bilmiyorsa napsın.. sagolsun halkegitimdeki memurlarda hic biseyi bilmiyorlar. ne sorsak bilmiyoruz netten takip edin derler. öyle diye diye kac sene oldu su lisenin bitmesi. hayırlısı bakalım yüzdük yüzdük kuyruguna geldik ins bir an önce biter..

21dicleli

Mesaj gönderen 21dicleli » 14 Ağu 2011, 18:01

bir gerçek varki normal lise okuyanlar bizden çok şanslı arkadaşlar en azından onlar üniversiteyi kazanma gibi bir durum oldugunda tek dersten kalsalar dahi okul müdürlügü her türlü mevzun ediyor..

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 15 Ağu 2011, 11:39

21dicleli yazdı:arkadaşlar bu açık ögretim sistemini anlamış degilim..kredim 224 alan 110 halen mevzun degilim..sadece tek ortak der geometri 2 kalmiş..yani demek istedigim madem ortak dersler bitmeden mevzun olamıyoruz bu kredinin ne önemi var ve ders seçerken sistem bize ortak dersler dururken neden seçmeli dersleri seçmemize musaade etti ama 30 krediden fazla ders seçtigin zaman sistem uyarıyor o konudada uyaramazmıydı diger tarafda 192 krediyle mevzun olan biri varsa bana haksızlık yapılmış olmuyomu bilmiyorum ama çok doluyum arkadaşlar tek dersten ortada kalmak istemiyom ALLAHım yardım et....
yns arkadaşımız haklı bencede. Ders seçerken sistem sana zaten sınırlı sayıda ders verir. Sen seçerken mutlaka ama mutlaka ortakları seçeceksin. Kesinlikle seçmelilere öncelik verme. Eğer ortak derslerin hepsini seçtiğin halde 30 kredi dolmadı ise o zaman seçmelileri sırf kredin dolsun ve not ortalaman da yükselsin diye seçebilirsin. Ayrıca kredi sisteminde de bir hata yok bence. Zaten ortak derslere öncelik verirsen kredin de dönemin ile uyumlu olarak gidiyor. Burada ortaya çıkan sorunun tek sebebi ders seçerken yapılan önceliğin yanlış olması.

192 kredi ile mezun olan varsa bu asla sana haksızlık olmaz. Çünkü o kişi zorunlu olduğu dersleri geçmiş ve kredisini de tamamlayıp mezun olmaya hak kazanmıştır. ( zaten şartlar belli kendimizi ona göre ayarlar isek problem yok ) Bu şekilde yapan kişi işini ciddiye almış kendine sunulan fırsatı güzel değerlendirmiş ve biran önce mezun olmuş olur. Ortada bir haksızlık yok. Sonuçta herkese sunulan imkan aynı.
Resim

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 15 Ağu 2011, 11:43

asitanem yazdı:evet arkadaşım bizlerde aynı durumdan muzdaripiz maalesef sacma sapan bir sistem kurmuslar ondan sonra olan bize oluyor. benimde genel kredim 225 alanım 95 sadece 5 sacma zorunlu dersten mezun olamıyorum. ek sınav olmasını bekliyoruz ins olurda mezun oluruz ama zor.. bilemiyorum rabbim yardımcımız olsun. senelerdir oku oku bitmiyor bu sekildede zor. bide bu sene üni sınavlarına girdim güzelde bir başarı elde ettim gel gelelim bu lisenin yüzünden elim kolum baglı. hayırlısı allahtan allaha dua etmekten baska caremiz yok.
asitanem inşallah bir an önce bitirirsin. Mezun olmak için mecbur geçecez zorunlu dersleri başka da çaremiz yok. Saçma sapan dediğimiz dersler zaten normal liselerde okutulan dersin aynısı. Yani çok da saçma olmaması lazım de mi :wink:
Resim

asitanem
Uzman

Mesaj gönderen asitanem » 15 Ağu 2011, 14:43

ins mezun oluruz hep beraber :)

Kullanıcı avatarı
bedirhan
Uzman

Mesaj gönderen bedirhan » 16 Ağu 2011, 16:22

Bu AOL bürolarında ki bir kişi hariç Tüm Antalyadakileri şikayet dilekçesi göndericem.Ya arkadaş sen vatandaş için devlet memurusun nasıl bilemezsin yahu özellikle eğitim gibi bi de açık lise gibi çogu insanın ikinci ve son şansı hakkında ya.benim lisem 2.dönemde bitiyordu adam koskoca müdür yardımcısı,onun yanlış bilgilendirmesi yüzünden 3.döneme kaldım ve şu an ek sınavı bekliyorum.ve üniversite tercihi yaptım.Dünyanın neresinde var böyle birşey Allah aşkına ya.Şu Ek sınav yerleştirmeler falan bitsin.Önce Antalyadaki şikayeti lüzum olan kişileri eğitek'e,Eğitek'i M.E.B 'e baktım olmadı tümünü mahkemeye...delirttiler beni ya..:/ :)
İnsan Olmak Yetmez,Yetmiyor Zaten...Süperman Olmak Lazım Bazen...
Toplam Dönemi : 11
AOL de Okuduğu Dönem : 7
Toplam Kredi : 218
Alan Kredi : 80
Durum : MEZUN

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 16 Ağu 2011, 20:45

bedirhan yazdı:Bu AOL bürolarında ki bir kişi hariç Tüm Antalyadakileri şikayet dilekçesi göndericem.Ya arkadaş sen vatandaş için devlet memurusun nasıl bilemezsin yahu özellikle eğitim gibi bi de açık lise gibi çogu insanın ikinci ve son şansı hakkında ya.benim lisem 2.dönemde bitiyordu adam koskoca müdür yardımcısı,onun yanlış bilgilendirmesi yüzünden 3.döneme kaldım ve şu an ek sınavı bekliyorum.ve üniversite tercihi yaptım.Dünyanın neresinde var böyle birşey Allah aşkına ya.Şu Ek sınav yerleştirmeler falan bitsin.Önce Antalyadaki şikayeti lüzum olan kişileri eğitek'e,Eğitek'i M.E.B 'e baktım olmadı tümünü mahkemeye...delirttiler beni ya..:/ :)
Sessiz kalıyoruz, hakkımızı aramıyoruz da ondan oluyor bu işler. Dediğin gibi işini düzgün yapmayanları şikayet etmek gerekiyor.
Resim

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön