yaşımız zaten geçmiş ek sınavlar için kampanya başlatalım

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
gülbeyaz
Doçent
Mesajlar: 926
Kayıt: 24 Mar 2010, 16:14

Re: yaşımız zaten geçmiş ek sınavlar için kampanya başlatal

Mesaj gönderen gülbeyaz » 13 Eyl 2011, 08:00

tartışmanın anlamı yok sanırım bir arkadaş seninde dediğin gibi herkesin düşüncesini söyleyebileceği bu ortamda düşüncesini söylemiş ve diğer arkadaşlarda bunun olamayacağını söylemişler. senin dediğin gibi herkes kendi düşncesini söylemiş. ama sen gelip onlara düşündükleri şeyi paylaştıkları için hakaret ediyorsun sonra da ben istediğimi söylerim burası herkesin istediğini söyleyebileceği bir forum diyorsun.

böyle olmaz eğer sen düşüncelerini özgürce paylaşmak istiyorsan diğer insanların senin düşüncene ters olan düşüncelerine SAYGI duymak zorundasın. onlara hakaret ederek üstün olamazsın.



hyilmaz
Yardımcı Asistan
Mesajlar: 96
Kayıt: 28 Eki 2010, 17:17

Re: yaşımız zaten geçmiş ek sınavlar için kampanya başlatal

Mesaj gönderen hyilmaz » 13 Eyl 2011, 08:12

Ben kimseye hakaret etmiş değilim.. Hakaret edecek olsam çok daha farklı şekilde ederdim.. Ama bu forumun seviyeli bir ortam oldugunu biliyorum.. En azından buraya bayan üyeler yazıyor... Asıl hakaret fikrini belirten bir insana "Şuna şükredin!" diye yanıt yollamaktır.. Yani 20 soruda 9 ile geçiliyormuş buna şükredilmeliymiş.. Yahu siz Açık Öğretim Lisesi müdür mü sandınız kendinizi? Bu ne cüret? Ne cüretle kalkıp da şuna şükredin diye millete sırf kendi fikrini açıklayana posta koyuyorsunuz? Bu konunun ilk kısmı.

Öbür kısmına gelirsek, evet okudugu liseden tastikname alanın bir sorunu var demektir.. Sorunu vardır elinde fırsatı varken, yaşı tutarken gidip adam gibi lisesinde okumamıstır.. Ben belki ailevi nedenlerden, belki başka sebeplerden okumamış olabilirim.. AOL'de okuyor olmamanın sebebi de yaşım olabilir. Eleman çıkmış, kafan çalısıyorsa neden AOL'desin diyor... Kişi herkesi kendi gibi bilirmiş diye boşa söylememişler...

Ben yaş haddinden dolayı örgün eğitimde değilim sen tastikname aldıgın için örgün eğitimde değilsin arkadaşım.. Eğer bunu dile getirmek hakaret ise siz hayatınızda hakaret görmemişsiniz..

Bu tarz düşünen arkadaşlara tavsiyem büyümeleridir.. Mutlaka yaş olarak büyümeniz gerekmez. Kendinizi olgunlaştırın.. 20 yaş da az bir yaş değil.. Çocuk gibi davranışlarda bulunmayın.

byMRZ
Uzman Doktor
Mesajlar: 515
Kayıt: 29 May 2011, 20:33

Re: yaşımız zaten geçmiş ek sınavlar için kampanya başlatal

Mesaj gönderen byMRZ » 13 Eyl 2011, 09:58

eger forumu begenmıyorsanız yazmazsınız kımseyle muhatap olmazsınız olur bıter bn ve bu forumdakı bırcok arkadas emın olun o ukela dedıgınız arkadaslardan aol hakkında bırsuru sey ogrendık lutfen bu luzumsuz tartısmayı burada kapatın forumu bosu bosyna mesgul etmeyın etmeyelım

hyilmaz
Yardımcı Asistan
Mesajlar: 96
Kayıt: 28 Eki 2010, 17:17

Re: yaşımız zaten geçmiş ek sınavlar için kampanya başlatal

Mesaj gönderen hyilmaz » 13 Eyl 2011, 10:11

Ukalalık ayrı şey insanlara yardımcı olmak ayrı şey.. Ben size onlardan birşey öğrenmediğinizi söyledim mi? Tabii ki öğrenebilirsiniz.. Zaten yazmayacağım.. Buralar çoluk çocuğun oyun parkı olmuş... Ama gider ayak benimle mantıksız fikirler savunarak tartışabileceğini ve üste çıkabileceğini sananlara yanıt vermeliyim diye düşünüyorum.. Ben gittikten sonra meydan yine boş kalacak. Zaten tartışan, fikir savunan, itiraz eden adamlar pek sevilmez... Başlık sahibine bile gelen tepkileri gördük. Fikrini dile getirdi kampanya yapalım dedi diye adamı linç etmeye kalktılar.Yeri gelmişken söyleyeyim benim hiçbir kolaylıga ihtiyacım yok. Ben kendime güveniyorum.. Senede yapacakları 2 ekstra sınav da çok umrumda değil. Ben sınav yapılmasnı savunduğum için yazmadım... Kişisel ego'ya dayanan karın ağrılarından rahatsız oldum. Bu çok basit bir şey. Yani bencillikten başka bir şey değil.. Daha kolay yoldan diploma alabilecekleri kıskanmak, bedavacı demek vs.. Halbuki sen zor diploma alıyorsan öğreniyorsun... Ne kadar zor olursa o kadar öğrenirsin kazancın olur.. Bırak bedava alan da bedava alsın. O da hayatta bir halt öğrenememiş olur.. Yani senin kazancın olur aslında onun kaybı olur.. Konu gayet açık.

hyilmaz
Yardımcı Asistan
Mesajlar: 96
Kayıt: 28 Eki 2010, 17:17

Re: yaşımız zaten geçmiş ek sınavlar için kampanya başlatal

Mesaj gönderen hyilmaz » 13 Eyl 2011, 10:20

Yeri gelmişken söyleyeyim özelden bana ana avrat küfür edeni bile gördüm burada :) Ama terbiyemi bozup yanıt vermedim. Kişinin mesajı hala posta kutumda duruyor... Admin'e şikayet ettim gereken yapıldı mı bilemiyorum ama bana bu konuda yanıt gelmedi. Forumda çok sayıda zeka yaşı düşük insan var. Şudur budur şu anda tartıştıgımız başlıga yazanlardır demiyorum.. Bu ayrı bir konu çünkü kimse üstüne alınmasın. Bu forumda gerçekten yazılmaz.

Fays
Uzman Doktor
Mesajlar: 561
Kayıt: 12 Mar 2009, 16:21

Re: yaşımız zaten geçmiş ek sınavlar için kampanya başlatal

Mesaj gönderen Fays » 13 Eyl 2011, 10:33

Hyılmaz,

Öncelikle otur bir soluklan, sakin ol. Senin ki ne yaman çelişkidir böyle, hem demokrasi var kardeşim herkes fikrini söylemeli diyorsun, hem de senin düşündüğün gibi düşünmeyen insanlara saçma sapan ithamlarda bulunuyorsun. Hani demokrasi vardı ? sen de günümüz "ileri demokrasi" furyasına katılmışsın anlaşılan, kendine demokrat başkasına otokrat.

Hazımsızlıktan falan bahsetmişsin diğer yazılarında ama bence asıl hazımsızlık senin yaptığın. Sana cevap veren insanlarda hazımsızlık benzeri bir şey göremedim. Sadece karşıt fikirlerini dile getiriyorlar. Ne demişler insan kendinde olanı dışa vururmuş.

Öte yandan ben de AÖL mezunuyum ve iddia ettiğin gibi geç mezun falan da olmadım. Ben 2.5 yıl da bileğimin hakkıyla mezun oldum. Komikadam, Emrahk ve diğer arkadaşlarda öyle, hepsi bileğinin hakkıyla mezun oldular. Dahası bu insanlar, üye oldukları zamandan bu yana yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım ediyorlar. Emrahk'nın üyelik tarihi 2009, benim de keza öyle. O tarihten bu yana konulara bir göz at, bu forumdaki misyonumuzun hazımsızlık mı yoksa insanlara yardım etmek mi olduğunu çok iyi anlarsın.

Daha da komiği, kendini üstün zekalı görüp bu forumdaki diğer insanları düşük zekalı olarak nitelendirmendir. Evet gerçekten de zeka seviyeni ortaya koydun, ciddiye alınmaya bile değmezsin inan.

Velhasıl yukarıda dendiği gibi boş konuşuyorsun.

hyilmaz
Yardımcı Asistan
Mesajlar: 96
Kayıt: 28 Eki 2010, 17:17

Re: yaşımız zaten geçmiş ek sınavlar için kampanya başlatal

Mesaj gönderen hyilmaz » 13 Eyl 2011, 10:56

ffys,

Demokrasi fikrini söyleyeni mod yetkine güvenerek linç etmeye çalışmak değildir.. Sizin hazımsızlıgınız ortada. Ben fikre karşı gelmem. Emir kipinde cümleler kullanmak, mevcut sistem iyi! diye kestirip atmak, şuna buna şükredin diye sanki AOL müdürü ağzıyla konuşmak, demokrasi değildir.. Ben bunları dile getirince, ortada hazımsızlık var diyince hemen çirkefleşip 3-5 kişi bir araya gelip saçma sapan söylemlerle üste çıkmaya çalısıyorsunuz.. Meydanı boş bulmuşsunuz konuşun bakalım... Ondan sonra da benim gibi adam görmemişler.. Beyefendiler meydanı boş bulmak, 15 16 yaşında çocuklara emir kipi cümleler korup tamam abi çektirmek hoşunuza gidiyor değil mi?

Bende onu söylüyorum.. Bileğimin hakkıyla 5 sınav geçerim diyorum.. Üstün başarı derken de tutup fen lisesinden çıkma kişilerle aşık atabileceğimi mi söyledim de, bana üstün zekalıysan AOL'de ne işin var diye yanıt geliyor? Bu saçmalık değil mi? Kimin zekasının ne oldugu diplomasıyla ölçülmez.. Burada siz zeka ölçme konusunda yetkili de değilsiniz...

Ben bana özelden ana avrat küfredenin zekasının düşük oldugunu söylüyorum ve söyleyebilirim de... Sana burada ne ters geldi? Yaran mı var gocundun? .. Evet bana küfreden düşük zekalıdır... Buna itirazın mı var?

hyilmaz
Yardımcı Asistan
Mesajlar: 96
Kayıt: 28 Eki 2010, 17:17

Re: yaşımız zaten geçmiş ek sınavlar için kampanya başlatal

Mesaj gönderen hyilmaz » 13 Eyl 2011, 11:23

Fays

İnsanlara yardım ediyorsan ediyorsundur... Bu senin kişiliğini hazımsızlıgını hazımsız olmadıgını falan etkilemez.. İnsanlara yardım ediyorsun da lütuf mu ediyorsun? Adam senden almaz bilgiyi gider başkasından alır.. Çok mu önemli bir misyon ve vizyon üstlendin? Birde moderator rumuzundan bahsederek yanına mod yandaş arıyorsun.. Kendine güven, bileğine güven.. Tartışırken başkasını yardıma çağırma. Ben senin öyle abi yardım ettin sağol ver elini öpeyim deyip üstüne de abi çektirdiğin adamlara benzemem.. Burada tartışmak yasak değil. Küfretmediğim seviyeyi düşürmedigim sürece senin gibi tiplere her koşulda cevap verme hakkım vardır! Onun dışında her platformda senin gibilerle tartışırım... Zaten bu forumun ismi de tartışma bölümü. Tartışıyoruz işte.. Konu dısı gibi bir yer forumu meşgul ettiğim falan yok.

Kullanıcı avatarı
MeteHAN
Site Admin
Mesajlar: 266
Kayıt: 16 Kas 2006, 21:13

Re: yaşımız zaten geçmiş ek sınavlar için kampanya başlatal

Mesaj gönderen MeteHAN » 13 Eyl 2011, 12:12

Bazı arkadaşlarımız arasında geçen kimi tartışmalar yararsız ve yüzeysel hale geldi maalesef!
Ortak noktaları bulmak adına ikna amacı taşıyan çabalar göstermek bir yana..
Tartışalım ama anlaşacaksak ben yokum demekteler adeta!
Oysa farklı gürüşe sahip insanların düşüncelerinden yararlanmak paha biçilmez bir zenginliktir.
Çünkü dilin zenginliği, olayların kurgulanma biçimi karşınızdaki insanın düşüncelerini olumlu yönde etkiler, onu motive eder!
Ve bu sayede karşılaşacağı olası olayları kavramada, yorumlamada kolaylıklar sağlar.
Daha da önemlisi öğrendiklerini bir diğerine aktarması halinde toplumsal ve kültürel yaşamın seviyesini yükseltmekte büyük rol oynar.
Oysa yumuşak bir üslup kullanıldığında çözüme kavuşmayacak hiç bir sorun yoktur.
Eskilerin tabiri ile "tatlı söz yılanı bile deliğinden çıkarır" atasözü ne doğru söylenmiş bir sözdür.
Hem, karşılıklı diyaloglarda temel olan, mantığa dayalı bir bilgi alış verişinin olması değil midir?
Yani kişi ya da taraf kendisi çalıp, kendisi söylemez, söylememelidir!
Öyle ya, tartışma demek; anlama, anlatma, öğrenme, öğretme, konuşma, dinleme süreçleri değil midir ?
Muhataplarınızla aranıza kalın sınırlar çizmek yerine ince bir ayarla olayın yönünü değiştirip onu doğru yöne itmek amacı taşımalıdır.
Aksi halde karşımızdakini küçümseyerek, aşağılayarak, yok sayarak, nasıl kazanılabiliriz gelecek günlerin mücadelesini?

Tartışma konusu karşılıklı birbirinizi inciltme ve kırma noktasını dönüştüğünden başlık kilitlenmiştir.

Kilitli

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön