Zorunlu Ders dedikleri olay :S

Her Konuda Tartışabilirsiniz
scrtdfns
Çırak

Zorunlu Ders dedikleri olay :S

Mesaj gönderen scrtdfns » 14 Eyl 2011, 12:27

Arkadaşlar iyi günler.

Benim toplam kredim 235
Alan Kredim 81

Bu bilgiler son yapılan ek sınav sonucu itibari ile ele alınmıştır.

Yalnız ben ders seçimi yaparken ek sınav öncesi zorunlu dersler diye bir seçenek yoktu öğrenci sayfamda.

Yalnız şuan baktığımda zorunlu dersler adı altında Analitik geometri-1 dersi görünüyor.

Ben ek sınavda bu derse girdim yalnız zorunlu olduğunu bilmediğim için es geçtim.Yani o dersi geçme şansım yok.

Analitik geometri dersinden ilk defa sınava ek sınavda girdim.Şimdi ben tüm şartları dolduruyor olmama rağmen bu zorunlu ders dedikleri dersi geçemezsem mezun olamıcakmıyım.

Bu dersi ek sınavda geçemezsem muaf olma durumum yok mu yani.Sonuçta alan dersi diye görünüyor ve alan derslerinden en az 1 kere sınava girmiş olmak yetmiyor mu.

Sırf bu ders yüzünden 1 dönemim yanacak ve aynı zamanda kasımda askerliğim var.Tecil ettiremezsem 2 senem resmen yanacak ve üniversiteye gitme işim tamamen bitecek.

Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum napabilirim.Aynı zamanda akdeniz ÜNV. İnşaat mühendisliği bölümünü de kazandım..... :oops:

Efisio
Çırak

Re: Zorunlu Ders dedikleri olay :S

Mesaj gönderen Efisio » 14 Eyl 2011, 12:36

11 Eylül tarihli sınavın sonuçları açıklanmadı ki?

zorunlu derslerin tamamını vermek ya da muaf olmak zorundasın, başka türlü mezun olamassın malesef. zorunlu dersler kategorisinin olmaması çok ilginç, büyük ihtimalle gözünden kaçmış.

scrtdfns
Çırak

Mesaj gönderen scrtdfns » 14 Eyl 2011, 12:41

Efisio yazdı:11 Eylül tarihli sınavın sonuçları açıklanmadı ki?

zorunlu derslerin tamamını vermek ya da muaf olmak zorundasın, başka türlü mezun olamassın malesef. zorunlu dersler kategorisinin olmaması çok ilginç, büyük ihtimalle gözünden kaçmış.
Hocam o zaman işim allah'a kaldı.2. ek sınavda girip Analitik geometri-1 sınavını geçmem lazım.Tabi 2.ek sınav olursa.İnşallah olur.....

Resmen hayat elimden alıyor bazı şeyleri....

Efisio
Çırak

Mesaj gönderen Efisio » 14 Eyl 2011, 12:44

scrtdfns yazdı:

Hocam o zaman işim allah'a kaldı.2. ek sınavda girip Analitik geometri-1 sınavını geçmem lazım.Tabi 2.ek sınav olursa.İnşallah olur.....

allah yardımcımız olsun kardeşim. bu arada kasımda askerliğim var demişsin, 91'li misin?

yıldızımm
Çırak

Mesaj gönderen yıldızımm » 14 Eyl 2011, 14:47

bende de benzer durum var

son sınav itibariyle

toplam kredim 192
alan kredim 126

oldu arta 3 tane zorunlu alan dersim kaldı onlarada bu ek sınavda girdim benim bildiğim alan derslerinden bir kez sınava girmek yeterli ama analitik geometri ortak dersse 3 kez girip muaf olman yada o dersi vermen lazım bak şimdi bende şüphede kaldım bu alan derslerini vermek mi zorundayız off ya kafam karıştı :(

scrtdfns
Çırak

Mesaj gönderen scrtdfns » 14 Eyl 2011, 15:04

yıldızımm yazdı:bende de benzer durum var

son sınav itibariyle

toplam kredim 192
alan kredim 126

oldu arta 3 tane zorunlu alan dersim kaldı onlarada bu ek sınavda girdim benim bildiğim alan derslerinden bir kez sınava girmek yeterli ama analitik geometri ortak dersse 3 kez girip muaf olman yada o dersi vermen lazım bak şimdi bende şüphede kaldım bu alan derslerini vermek mi zorundayız off ya kafam karıştı :(
Hocam analitik geometri 1 ve 2 alan dersi diye geçiyor.Ders seçerken alan ibaresi vardı yanında.Ortak ders değil yani.Ama nasıl oluyor da zorunlu ders olarak karşıma çıkıyor bilmiyorum.

Bende alan derslerinden en az 1 kez sınava girmiş olup alan kredisini doldurduğunda mezun olabilir diye biliyorum ama öğrenci sayfama baktığımda zorunlu dersler diye bir seçenek gelmiş ve orda analitik geometri-1 yazıyor sadece.Üstelik analitik geometri-2 sınavına 2 kez girip geçemedim ve o 2.de muaf olarak gözüktü.

scrtdfns
Çırak

Mesaj gönderen scrtdfns » 14 Eyl 2011, 15:05

Efisio yazdı:
scrtdfns yazdı:

allah yardımcımız olsun kardeşim. bu arada kasımda askerliğim var demişsin, 91'li misin?
evet hocam 91 'liyim...

yıldızımm
Çırak

Mesaj gönderen yıldızımm » 14 Eyl 2011, 17:16

tuhaf bir durum var 2 kez sınavda muaf olmazki ayrıca bildiğim alan dersine kredin tamamsa arta kalan alan derslerinden birkez sınava girmen lazım bence mail at kontrol ettir üzüldüm ben baktım şimdi analitik geometri başarısız derslerimde görünüyo tükk edebiyatı 4 muaf derslerimde ama yanında alan ibaresi vare alan dersi muaflarda görünmüyo bildiğim şüphede kaldım kredim tmm ama mezun oldukmu olmadıkmı artık sınavlar açıklanınca belli olacak sende inş. mezun olmuşundur kardeşim

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön