192 den sonra kredi almak neyi ifade ediyor
-
- Uzman
192 den sonra kredi almak neyi ifade ediyor
arkadaşlar sabah sormuştum 191 kredim var diploma notumu bi arkadaş hesapladı burdan 69.filan dedi kendim hesapladım onun dediği şekliyle 71 çıkıyor şuan 191 kredideyim ocağa kadar bir 30 kredi ve yüksek puan alsam derslerden diplomam yani notum etkilenicekmi bu durumdan yoksa 192 bazındamı hesaplıycaklar o notu lgs ve lys düşünüyorumda bu punalarımızda etkliymiş birde genel kültür bölümündeyim ben alandışımıyım bu ne demek üniveristede tercihim alansız mı oluyor
Re: 192 den sonra kredi almak neyi ifade ediyor
192 ve üzerinde kredi ile mezun olmak aman aman bir fark sağlamaz. Ama örneğin 30 kredi fazla olacaksa senin ve bu derslerin hepsinde 5 alırsan bir miktar artma illa ki olacaktır. Benim gibi fazla kredi olmasına rağmen sınava girip, puanını da düşürebilirsin. Tabi ben son girdiğim sınava çalışmamıştım. 2012 ÖSYS sınavlarında katsayıları kaldıracakları konuşuluyor. Eğer kalkarsa alanın olan Genel Kültür'ün yani sözelin bir bölümünü de tercih etsen, sayısalda etsen puanına katsayı uygulanıp düşüş olmayacak. Ama bu yıla kadar yapılan sistem yine devam ederse sen sadece sözel alanları puanın düşmeden tercih edebilecekken, sayısal bir alan tercih edersen 10-15 kadar bir puan düşmesi olacak yerleştirme puanında...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
-
- Uzman
keşke sayısal tercih edebilecek kadar yürek olsa geometriyi beceremeyip ocağa sınavı uzatandan ne beklenir illaki sözel bi bölüm olucak 71, gibi idi ortalamam bende ocak sınavında tek ders ediceğime derlerden 100 puan 3 5 tane alsammı düşündüm yada hiç kafa yormayıp llgs çalışmalarımı yapsam
Bazı dersler aşırı kolay oluyor bunlara bir göz gezdirip seçersen ve 100 alırsan bir miktar yükselir puanın. 71 gelsede iyi bir diploma notu zaten. Ama en önemlisi tabi ki üniversite sınavlarında alacağın puanlar. En çok onlara konsantre olman gerek...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
-
- Uzman
becerebiliceğim ders kalmadı ya yabancı diller var onları belki özel alıp 100 puanla geçerim ama yoruldum artık durmadan ders durmadan kayıt hepsi birbirini kovalıyor bu siteyi eskiden keşfetseydim yol yakınken şimdi geç artık bi gireyimde ek sınava sonuca göre sizlerden lys hakkında bilgiler aliym ve nerden nasıl çalışmam gerektiği hakkında
Başarılar sınavda. Her zaman sitede arkadaşlarımız elinden geldiğince yardımcı olacaktır...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Önemli bir mesele ama bence çok dert edilecek gibi değil.. Çok düşük diploma notu almadıgın sürece 2-3 soru fazla çözerek, istediğin bölüme gidersin. Asıl mesele şu katsayı olayı. Onu da sanırım kaldıracaklar... Ben bir an önce mezun olmak istiyorum mesela. Katsayı 0 olsaydı şimdi AÖL derslerine çalışacağıma kendime basit bir alan seçer, bir yandan da, YGS LYS'ye göre çalışma sistemi belirlerdim kendime... Örneğin Mat 2 dersini Mat 3 Mat 4 dersini falan geçmişim ama o derslerde anlatılan konulara tekrar dönmem gerekecek. Çünkü o sınavları geçmekle üni'de iyi net yapılmaz. Kısacası AÖL derslerine çalışmaktan derinlemesine giriş yapamıyorum tekrar bu konulara. Halbuki şimdi vermem gereken mat geo derslerim olmasa, oturup derinlemesine çalışacağım YGS LYS'ye göre çalışacağım... Kısacası katsayının 0'lanması hepimiz için mükemmel olur. Zaman kaybetmemiş oluruz... 10-15 puan demeyin.. 10-15 puanla adam sap gibi açıkta bile kalır...