Maol Alttan Dersle iligili

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Fragile

Maol Alttan Dersle iligili

Mesaj gönderen Fragile » 24 Eyl 2011, 13:37

Okul / Alan - Bölüm: MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
Toplam Dönemi: 11
Toplam Kredi: 359
Yüz Yüze Eğitimi Tamamladı Mı?: HAYIR
Alan Kredi: 140
zorunlu dersler: Öğrencinin zorunlu dersi yoktur...

Kredi bilgilerim bu şekildedir. Yüzyüze eğitimde 11. sınıftan ( alttan ) 3 dersten devamsızlıktan kaldım. Ancak bu derslerden sadece "BİLGİSAYARLI MUHASEBE (*)" yıldızlı baraj ders. Diğer ikisi baraj ders konumunda değil. Bu durumda sadece bu yıldızlı dersi bu sene alıp mezun olabilir miyim ? Kafam çok karıştı. Cevaplarınızı bekliyorum.

emrahk
Onursal Üye

Re: Maol Alttan Dersle iligili

Mesaj gönderen emrahk » 25 Eyl 2011, 12:07

Malesef yüzyüze eğitim derslerinin tümü istisnasız başarılmalı mezun olmak için. Ek sınavlar yüzyüze dersler içinde yapıldı, başvurmadın sanırım?
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Fragile

Mesaj gönderen Fragile » 25 Eyl 2011, 16:13

Sabah müdür yardımcısıyla bu konuyu görüştüm bana bir tek yıldızlı dersi secip mezun olabileceğimi söyledi. Şimdi kafam iyice karıştı :? Zaten devamsızlıktan kaldığım derslerden birinin sınıfıda açılmadı. Ders seçme çizelgesi hala elimde önümüzdeki Cumartesi verecekmişim. Hafta içi tekrar gidip bu durumu bir daha görüşeceğim artık. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik burada tökezlemek istemiyorum. Cevap içinde teşekkürler.

Fragile

Mesaj gönderen Fragile » 25 Eyl 2011, 19:40

Biraz önce şöyle bir yazı buldum ;
Soru 9- Sistemde gözüken ‘’ALAN-ORTAK ve SEÇMELİ’’ dersler ne anlama gelmektedir?

ALAN DERSLERİ: Kayıtlı oldukları alana göre tanımlanmış meslek derslerini ifade eder, öğrenciler bu dersleri yüz yüze eğitimle almak zorundadırlar. 4 yıllık sistemde alınması gereken alan dersleri 2590 Sayılı Tebliğler Dergisi’nde belirlenmiştir. Burada belirlenen derslerden (*) işaretli olanların muafiyeti yoktur. Bu dersler başarılmak zorundadır, diğer derslerden başarısız olunması halinde öğrenci bu dersten muaf tutulup yerine başka bir alan dersi verilebilir.

Alan kredim zaten 140, Bu durumda diğer derslerden muaf olmuş sayılıyorsam birazda olsa müdür yardımcısının dediğinde doğruluk payı var gibi." Muaf tutulup yerine başka alan dersi verilebilir * " diyor ve zaten alan kredisi için istenen krediyi aştığım için "BİLGİSAYARLI MUHASEBE (*)" dersinden başka derse mantıksal olarakta pek bir gerek kalmıyor.. Gerçekten Maöl ile iligili internette o kadar az bilgi var ki Halk eğitim merkezlerinin durumuda ortada burada başınızı şişiriyorum kusuruma bakmayın.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 25 Eyl 2011, 19:46

Merhaba, alıntı yaptığın yazıda dikkatini çekerim, ''yerine başka bir alan dersi verilebilir'' yazıyor. MAÖL'de alan dersleri biliyorsun ki kültür dersleri değildir. Dolayısıyla yerine ders verecek bile olsalar onu dönem boyu yüzyüze eğitimle almalısın. Eğer almazsan yine ek sınav çıkar 2011-2012 eğitim yılı sonundada muhtemelen. O sınavla geçersin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön