alan sorunu yardım edin lütfen?

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
rukiye03
Doktor

alan sorunu yardım edin lütfen?

Mesaj gönderen rukiye03 » 26 Eyl 2011, 12:45

arkadaşlar dönemim bu

Toplam Dönemi : 6 AOL'de Okuduğu Dönem : 4
Toplam Kredi : 81 Alan Kredi : 0

cuma günü kayıt yeniledim alanım sosyaldi kayıt yeniledikten sonra alan yok yazdı. neden böyle oldu anlamadım şimdi alanımın olmasımı iyi yoksa olmamamısı mı?

emrahk
Onursal Üye

Re: alan sorunu yardım edin lütfen?

Mesaj gönderen emrahk » 26 Eyl 2011, 13:25

Sen 6. dönemindesin ve seni rızan dışında ''alansız'' programa geçiremezler. Şu ana kadarSosyla Bilimler okuyorsan büyük ihtimal alan kredilerinde vardır ve farkındaysan artık ''0'' olarak görünüyor. Bu da tabiki iyi birşey değil, sen kayıt yenilerken büyük ihtimal görevli alan değişimini de yapmış yanlışlıkla. Ankara'yı arayıp durumunu bildirmen en doğrusu...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
rukiye03
Doktor

Mesaj gönderen rukiye03 » 26 Eyl 2011, 14:05

emrahk yazdı:Sen 6. dönemindesin ve seni rızan dışında ''alansız'' programa geçiremezler. Şu ana kadarSosyla Bilimler okuyorsan büyük ihtimal alan kredilerinde vardır ve farkındaysan artık ''0'' olarak görünüyor. Bu da tabiki iyi birşey değil, sen kayıt yenilerken büyük ihtimal görevli alan değişimini de yapmış yanlışlıkla. Ankara'yı arayıp durumunu bildirmen en doğrusu...
evet ordaki görevliye dedim benbişi yapmadım dedi ankarayı aradım alanlar kalktı dedi. alan yokda alan krediside aramıyorlar sosyalken alanım : 35di anlamadım ben bu olayı öğretmen 11.sınflarda böyle deidi alanlar kalktı dedi.

hyilmaz
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen hyilmaz » 26 Eyl 2011, 14:23

Benim dönemim 7 görünüyor ve böyle bir şey olmadı.. Acaba kademeli olarak geçiriyor olmasınlar? Ama olsa bu konuda bilgi olurdu herhalde değil mi AÖL sitesinde? Sistem hatası gibi saçma bir durum olmuş olmasın? Ankaradan da yardım etmiyorlarsa sanırım alansız okuyacaksın :)

Kullanıcı avatarı
rukiye03
Doktor

Mesaj gönderen rukiye03 » 26 Eyl 2011, 14:45

hyilmaz yazdı:Benim dönemim 7 görünüyor ve böyle bir şey olmadı.. Acaba kademeli olarak geçiriyor olmasınlar? Ama olsa bu konuda bilgi olurdu herhalde değil mi AÖL sitesinde? Sistem hatası gibi saçma bir durum olmuş olmasın? Ankaradan da yardım etmiyorlarsa sanırım alansız okuyacaksın :)

ne fark var arasında? sadece bazı dersler seçmeliye geçmiş ve ing8e kadar dersler var.

hyilmaz
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen hyilmaz » 26 Eyl 2011, 14:51

rukiye03 yazdı:
hyilmaz yazdı:Benim dönemim 7 görünüyor ve böyle bir şey olmadı.. Acaba kademeli olarak geçiriyor olmasınlar? Ama olsa bu konuda bilgi olurdu herhalde değil mi AÖL sitesinde? Sistem hatası gibi saçma bir durum olmuş olmasın? Ankaradan da yardım etmiyorlarsa sanırım alansız okuyacaksın :)

ne fark var arasında? sadece bazı dersler seçmeliye geçmiş ve ing8e kadar dersler var.
Bence bir fark yok. Zaten Sosyal Bilimler'de sözel bölüm. Alan Yok'da sözel bölüm. (Sen sayısal dersleri seçmeli olarak almazsan) Zaten bu alan hikayesi de yakında kökünden kalkacak. Yani en fazla kaybın ingilizce 5-6-7-8'i vermek olur bence. Onun dışında pek kafa yoracak bir şey yok . :)

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 27 Eyl 2011, 08:16

rukiye senin durumla benim ki biraz farklı ama yine de yazayım dedim belki aynı mantıkdır.

Ben de sözel olarak kayıt yaptırmıştım ve 2 dönem alanım sözel olarak okudum. 3. dönemde alansız olarak okumaya devam ettim. Şu an 6. dönem için kayıdımı yeniledim.

Evet çok da farkı yok. Hatta mantık dersi alan dersimdi onu vermek zorunda olmadığıma çok sevindim. Evet ingilizce var ama inşallah ondan da geçeriz
Resim

FATİH5533

Mesaj gönderen FATİH5533 » 30 Eyl 2011, 14:16

bende bu 8.dönem kayıt yaptırdım 43 olan alan kredim 13 gözüküyor(alan:fen bilimleri) .. alan kalktı muhabbeti bizde geçerli değil. yeni kayıt yaptıranlarda geçerli.. ankarayı aradım durumu izah ettim... 30 kredi silmişiniz dedim.sildiğiniz dersler hala müfredatta.sınavlarını verdiğim için başarılı ders gözüküyor.başarılı olduğu içinde yeniden alma şansın yok.ama kredisi silinmiş... işin tuhafı alan kredisinden silinen kredi toplam kredide hala duruyor... senin anlıyacağın 1. döneme geri döndüm.. yeni öğrenciden alan kredisini kaldırıp bbenden hem alan kredisi istiyen hemde alan kredimi silen zihniyete diyecek kelime bulamıyorum.....

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön