Mezun olma şartı ile ilgili

Her Konuda Tartışabilirsiniz
chad

Mezun olma şartı ile ilgili

Mesaj gönderen chad » 30 Eyl 2011, 15:37

Selam arkadaşlar,
Benim aklıma takılan bir soru var. şimdi benim 120 kredim var bu sene mezun olmak istiyorum dersaneyede yazıldım seneye inşallah üniversiteye girmek istiyorum..
alanım fen bilimleri.. ben sistemin şu şekilde olduğunu sanıyordum;
kredimin 192 olması
en az 8 dönem okumam
alan derslerimin hepsini vermem
ortak derslerden başarılı olmam ya da muaf olmam

ama şimdi mezun olma şartlarına bakarken alan derslerimin hepsinden başarılı olmam yazmıyordu "Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması, " yazıyor..
ben bütün alan ve ortak derslerimden şuan muafım.. sadece ortak derslerden yani kolay derslerden 192 kredimi tamamlamak adına girsem yine mezun olabilir miyim ? lütfen bilgisi olan yazarsa sevinirim çünkü ders seçme işlemimi ona göre değiştirecem.. bu sene benim için çok önemli..
Teşekkürler..

emrahk
Onursal Üye

Re: Mezun olma şartı ile ilgili

Mesaj gönderen emrahk » 30 Eyl 2011, 16:13

Alan kredisinin 80 olma zorunluluğu halen mevcut. Henüz 80'eulaşmadıysa ve hepsinden muafsan, yeniden muaf olduğun alan derslerinin arasından seçip, 80'e tamamlamalısın. Orada demek istedikleri, alan derslerinden, ortak dersler gibi 3 kere girip muaf olma zorunluluğu yok sadece 1 kere girip, başarısız olman yeterli. Ama 80 olma zorunluluğu var.

1-Kredi 192 ve üzeri olmalı
2-Alan kredisi 80 ve üzeri olmalı
3-Dönem 8 ve üzeri olmalı
4-Zorunlu dersler ksmında ders kalmamış olmalı...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

srcn7
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen srcn7 » 30 Eyl 2011, 16:19

aynı durumdayız. benimde 135 kredim var. bende dershaneye yazıldım ygs için. hem ygs için çalışcam hemde lise diplomasını almak için kasacam. sanada başarılar şimdiden. Ayrıca Alan'a falan pek takılma. Zorunlu dersler kısmındaki dersleri ver gerisi önemli degil. Zaten alan dersleride yer alıyordur onun içinde. Yoksa bile Muhaf olduğun Alan derslerini yeniden seçebiliyorsun.Şimdiden başarılar. Ha ama takılma derken :D alan kredini 80 yap öyle yada böyle

chad

Mesaj gönderen chad » 30 Eyl 2011, 20:25

eyvallah teşekkür ediyorum cevap için emrah.. sanada başarılar srcn zaten 30 kredinin tümünü alan seçtim inşallah iyi olur (:

NewAqePrince
Uzman

Mesaj gönderen NewAqePrince » 01 Eki 2011, 20:40

Alan kredınızın 80 olması lazım. Verebılecegınız derslerı planlayın onlar ustune yoğunlaşın :)

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön