öğrenci aktifleştirme
-
- Uzman
öğrenci aktifleştirme
arkadaşalr ben yaklaşık 2 ay önce açık öğretim lisesine tasdikname ile yeni kayıt yaptırdım öğrenciaktifleştirme için çağrı merkezinden biraz beklemeniz lazım diyorlar ve açıköğretim lisesinin sitesinde ise 'Okulumuza tasdikname ile ilk defa kayıt olan öğrencilerimizin aktifleştirme işlemi, tasdikname girişleri tamamlandıktan sonra başvurdukları okul (irtibat bürosu) tarafından yapılacaktır. Bu öğenciler aktif hale geldikten sonra ders seçimi yapabileceklerdir.' diyor yani benim şu anda ne yapmam gerekiyor lüften yardım edin kafam çok karıştı
Re: öğrenci aktifleştirme
bend eilk kez 6 hafta once kayit oldum tastikname ile halen aktif degilim okulda kayit eden bayan 15...20 gun sonra sifrenizle girin sisteme bakin diyordu baktim ama halen aktif degil............bir an once aktif olsada kitablari alip ders calismaya baslasak aktif olmayinca kitabpda alamiyoruz kitab almak icin ders listesini goturmek gerek halk egitimee yardim lutven ne bu cin iskencesi gibi egitimden sogutmayin beni
Hiç telaşa kapılmayın eğitimden de soğumayın...man yazdı:bend eilk kez 6 hafta once kayit oldum tastikname ile halen aktif degilim okulda kayit eden bayan 15...20 gun sonra sifrenizle girin sisteme bakin diyordu baktim ama halen aktif degil............bir an once aktif olsada kitablari alip ders calismaya baslasak aktif olmayinca kitabpda alamiyoruz kitab almak icin ders listesini goturmek gerek halk egitimee yardim lutven ne bu cin iskencesi gibi egitimden sogutmayin beni
Ne zaman kayıt yaptırdığınızın önemi yok, ister 6 hafta önce olsun ister 3 hafat önce.Sistemin aktifleşmesi aynı tarihte olur.Bu ay içinde en geç Kasım' a sarkabilir ama aktifleşeceksiniz.Ve ilk dönem olduğunuz için çalışmanız gereken belli başlı dersler var bunları internettende çalışabilirsiniz.
Her yerde farklı olabilir ama bazı halk eğitimler de kitapların başında duran olmuyor bu sayede daha ders seçmeden gidip kitaplarını alıp çalışmaya başlayan arkadaşlar var. Sizde böyle yapabilirsiniz.
İnsanın sözü hikmet, bakışı ibret ve susması ders olmalıdır..
Aşk acısıyla parmak acısının arasında ki terk fark bu
Birini hatırlamazsın bile, birini ise hiç unutamazsın
Aşk acısıyla parmak acısının arasında ki terk fark bu

man yazdı:bend eilk kez 6 hafta once kayit oldum tastikname ile halen aktif degilim okulda kayit eden bayan 15...20 gun sonra sifrenizle girin sisteme bakin diyordu baktim ama halen aktif degil............bir an once aktif olsada kitablari alip ders calismaya baslasak aktif olmayinca kitabpda alamiyoruz kitab almak icin ders listesini goturmek gerek halk egitimee yardim lutven ne bu cin iskencesi gibi egitimden sogutmayin beni
Tabi Çiğdem haklı. Ben derslerimi seçmeden kitaplarımı alıyorum hep halkeğitimden ve bir sorun çıkmıyor. Siz sıfırdan başlıyorsanız seçeceğiniz dersler az çok belli. Alabilirseniz çalışırsınız şimdiden.

Sakın soğumayın başta böyle oluyor zaten. bende ağustosta kayıt yaptırdım kasım ortası sonu gibi aktifoldum sınava neredeyse 1 ay kalmıştı. O zaman ben de soğur gibiolmuştumama bakın şimdi bitirdim aölü.
-
- Uzman
iyi güzel diyosunuz da açıköğrtim lisesi web sitesinde yayınlanan yazıyı göre tsdikname ile aöle ye yeni kayıt yaptıran öğrencilerin aktifleştirmesini kayıt olunan okllar tarafından yapılacak diyo sizde beklemeniz lazım diyosunuz ne yapacam bende bilmiyorum lütfen derinden aydınlatırsanız çok menmun olurum teşekürler
alpkurt içinin rahat etmesi adına kayıt yaptırdığın okula bi gidip sor bence. Gerçekten sıkıcı ve sinir edici bir dönem. Ben de ilk kayıttan sonra beklemiştim. Ama sen bi irtibata geç okulla ve için rahat etsin arkadaşım.

alpkurt1650 yazdı:iyi güzel diyosunuz da açıköğrtim lisesi web sitesinde yayınlanan yazıyı göre tsdikname ile aöle ye yeni kayıt yaptıran öğrencilerin aktifleştirmesini kayıt olunan okllar tarafından yapılacak diyo sizde beklemeniz lazım diyosunuz ne yapacam bende bilmiyorum lütfen derinden aydınlatırsanız çok menmun olurum teşekürler
O yayınlanan yazı sizin için değil, kayıt yapılan okulların idarecileri için yayınlandı. Büyük ihtimal aktif olamayan öğrenciler, AÖL'nin Ankara'da ki müdürlüğüne sürekli mail - telefon yağmuru yapıyor ve AÖL'de, artık biz değil, liseler sizinle ilgilenecek diye duyuru yapma gereği duymuş. O okullar sizi aktife çevirecekler, biraz daha beklemeniz lazım sanırım. Ama yavaş yavaş aktife çevrilen öğrenciler var foruma yazıyorlar. Sana da sıra gelecek merak etme...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk