YGS'ye başvurabilirmiyim

Her Konuda Tartışabilirsiniz
PARANORMAL

YGS'ye başvurabilirmiyim

Mesaj gönderen PARANORMAL » 08 Eki 2011, 12:18

Arkadaşlar herkeze merhaba.
ben yabacı dil bölümünde okuyordum ama bu sene bölümümü eşitağırlık yaptım
toplam Dönemim:11,AOL'de okuduğu dönem :7,toplam kredim:179,alan kredim:38
bu sene 3 sınava da girebiliyorum sene sonunda tüm alan derslerimi verdiğimde 70 kredi ediyor buda hem alan kredime hemde toplam kredime yetiyor mezun olmam için ama benim ortak derslerle başım belada aklıma takılan konu alanımı değiştirdiğim için bu alana ait ortak dersleri vermemiş oluyorum onlarda toplam 21 kredi ediyor 3 dönemde alan dersleri dışında 10 kredilik bir boşlu kalıyor onlarda ortak dersleri seçsem bile geriye 11 kredilik ortak dersi vermemiş oluyorum :( ortak dersleri vermek zorunlu falan diyolar nasıl olucak kredim yetmesine rağmen ygs ye başvuramayacakmıyım ?
cevaplar için şimdiden teşekkürler.
not:Dil ve anlatım'ı verdim
eşitağırlığa geçmemin sebebi psikoloji okumak isteyişim dersaneye gidiyorum katsayı olayından geriye düşmemek için alanımı değiştirdim.

emrahk
Onursal Üye

Re: YGS'ye başvurabilirmiyim

Mesaj gönderen emrahk » 08 Eki 2011, 12:50

Merhaba, öncelikle şunu söyleyeyim hangi alanı seçersen seç, sonra değiştir hatta MAÖL'e bile geç, ortak dersler sabittir. Dolayısıyla eski alanında geçtiğin ortak dersler ve geçmen gerekenler aynı olur yeni alanında da. Değişen alan dersleridir. Şu an senin zorunlu dersler kısmında kaç ortak, kaç alan kredili dersin olduğu önemli. Onu hesapla ve 3 sınav yapılacağı için toplam 90 kredilik derse gireceksin, kendin ölç tart ve girip girmeme kararı ver sınava. Artı olarakta ek sınav yapacaklarını da hesaba katarsak, 120 kredilik sınava gireceksin ve çalışırsan kesin mezun olursun ama yine de iyi düşün. Sınavagirip bir üniversiteye yerleştikten sonra AÖL'den mezun olamayan birkaç arkadaş gördük forumda, bu hüsrançok kötü olur senin için. Dediğim gibi ek sınavla (olursa tabi ki) birlikte 120 kredilik sınava gireceksin, geçebilirim hepsini dersen gir YGS'ye. Başarılar...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

PARANORMAL

Mesaj gönderen PARANORMAL » 08 Eki 2011, 14:13

verdiğin cevaplar için teşekürler.zorunlu dersler kısmında toplam 74kredilik alan dersim 21kredilikde ortak dersim var bu 5 kredi yüzünden mezun olamazmıyım?eğer olamazsam onu tamamlamak içinde dediğin gibi ek sınav olması gerek onunda olup olmaması kesin değil burda bir tercih yapmam gerekiyo ya yabancı dilde kalıp ortak derslerimi verip mezun olmak çünkü tüm alan derslerimi vermiş sayılırdım yada ea da işimi şansa bırakmak.ama işte alan dışı tercih yaptığımda katsayı olayı zaten matematik geometri görmemiş ben için zor olan sınavı bikaç adım daha geriye götürerek daha zor hale getirmiş olacak..

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 08 Eki 2011, 16:00

PARANORMAL yazdı:verdiğin cevaplar için teşekürler.zorunlu dersler kısmında toplam 74kredilik alan dersim 21kredilikde ortak dersim var bu 5 kredi yüzünden mezun olamazmıyım?eğer olamazsam onu tamamlamak içinde dediğin gibi ek sınav olması gerek onunda olup olmaması kesin değil burda bir tercih yapmam gerekiyo ya yabancı dilde kalıp ortak derslerimi verip mezun olmak çünkü tüm alan derslerimi vermiş sayılırdım yada ea da işimi şansa bırakmak.ama işte alan dışı tercih yaptığımda katsayı olayı zaten matematik geometri görmemiş ben için zor olan sınavı bikaç adım daha geriye götürerek daha zor hale getirmiş olacak..
Rica ederim, bu sene katsayılar kaldırılacak. (YÖK öyle diyor en azından) Bu yüzden kalkarsa katsayı derdin olmayacak. 74 alan + 21 ortak dersini geçebilirim diyorsan katıl üniversite sınavına. 5 kredi kalıyor ama ek sınav büyük ihtimal olacaktır yine. Yazın bol bol dilekçe atılıyor ek sınav için, sende atarsın ve yaparlar yine. Katsayılarda kaldırılırsa, istediğin alanı puanında yetiyorsa tercih edebilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

PARANORMAL

Mesaj gönderen PARANORMAL » 08 Eki 2011, 16:35

Evet düşündümde sanırım yabancı dilde kalmak benim için daha karlı olacaktır tekrar sağol.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön