Hangi bölümü seçmeliyim

Her Konuda Tartışabilirsiniz
emre17

Hangi bölümü seçmeliyim

Mesaj gönderen emre17 » 03 Eki 2011, 19:58

Merhaba arkadaşlar ben yeni açık öğretime lisesine kayıt oldum. Meslek lisesi değil genel. Bilgisayar bölümü okumak istiyorum zaten bilgisayarcıda çalışıyorum hangi bölümden devam etmeliyiim. şu an sosyal bilimleri seçtim ani kararla ileride bilgisayar mühendisi bölümünü veya ingilizce dil bölümünü bitirmek istiyorum. yardım eder misiniz

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Hangi bölümü seçmeliyim

Mesaj gönderen kripton » 03 Eki 2011, 20:47

Pardon ama sen sıfırdan mı başlıyorsun liseye. Eğer öyle ise alansız okuyacaksın. Meslek liseleri hakkında bilgim yok.

Bilgisayar bölümü yada ingilizce derken üniversiteyi kasdediyorsun demi :?:
Resim

emre17

Mesaj gönderen emre17 » 04 Eki 2011, 20:06

ben yeni kayıt oldum önümde açık öğretim lisesinde simdi 4 bölüm var, sosyal bilimler, yabanci dil ve turkce matematik gibi. univde bilgisayar yazılm veya muhendisligi okumak istiorum. simdi hangi bolumu secersem univde daha faydalı olur. anlamadım kafam karisti

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 05 Eki 2011, 09:29

Bilgisayar Mühendiliği LYS'de MF puan türüyle alıyor yani sayısal bir bölüm. Gerçi katsayı kalkıyor ve sözel de okusan, sayısal da puanın kırılmadan bu bölümü tercih edersin üniversite sınavlarında. Yani erken mezun olmak için sözel bir bölüm de tercih edebilirsin, sayısalı da başımda öğretmen olmadan başarırım diyorsan Fen Bilimleri de seçebilirsin. Tabi alanlı okuyacaksan...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 05 Eki 2011, 09:47

emrahk yazdı:Bilgisayar Mühendiliği LYS'de MF puan türüyle alıyor yani sayısal bir bölüm. Gerçi katsayı kalkıyor ve sözel de okusan, sayısal da puanın kırılmadan bu bölümü tercih edersin üniversite sınavlarında. Yani erken mezun olmak için sözel bir bölüm de tercih edebilirsin, sayısalı da başımda öğretmen olmadan başarırım diyorsan Fen Bilimleri de seçebilirsin. Tabi alanlı okuyacaksan...
Nasıl yani arkadaş alan seçimi mi yapacak. Yoksa alan derslerini seçmeli olarak mı alacak emrahk. Eğer bir yanlışım varsa yukarıdaki mesajımı sileyim de kafa karıştırmasın. :shock:
Resim

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 05 Eki 2011, 09:54

kripton yazdı:
emrahk yazdı:Bilgisayar Mühendiliği LYS'de MF puan türüyle alıyor yani sayısal bir bölüm. Gerçi katsayı kalkıyor ve sözel de okusan, sayısal da puanın kırılmadan bu bölümü tercih edersin üniversite sınavlarında. Yani erken mezun olmak için sözel bir bölüm de tercih edebilirsin, sayısalı da başımda öğretmen olmadan başarırım diyorsan Fen Bilimleri de seçebilirsin. Tabi alanlı okuyacaksan...
Nasıl yani arkadaş alan seçimi mi yapacak. Yoksa alan derslerini seçmeli olarak mı alacak emrahk. Eğer bir yanlışım varsa yukarıdaki mesajımı sileyim de kafa karıştırmasın. :shock:
Kripton, yazmda sona ekledim zaten, ''tabi alanlı okuyacaksan'' diye. Arkadaş yeni kayıt oldum demiş, ama tasdikname ile mi gelmiş, ilköğretim diplomasıyla mı ya da lisede kaç yıl okuyup gelmiş vs.. belirtmemiş ondan dedim bunları. Alanlı okuyacak şartlara sahipse dediklerimi yapabilir... :wink:
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 05 Eki 2011, 09:58

Hım o zaman silmeyim mesajımı. Kafa karıştırmak istemem.
Resim

emre17

Mesaj gönderen emre17 » 13 Eki 2011, 11:12

Tesekkrler bisey daha soracagım benim kredim simdi 57 alan kredim de, alan olarak sosyal bilmleri secersem 20lerde filan, yabancı dili secersem 50 ye cıkıyor. orantısız gidiyor. Alan kredim neden bu kadar cok, yabancı dilinde iyiyim onun icin alanımı yabancı dil yaptım. bir de alan kredim cok oldugu icin butun dersleri bu sınav icin ortak sectim. sizce dogru secim mi?

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön