ben meslek lisesi öğrencisiyim ve son senem bilgisayar bölümü teknis servis dalında okuyorum
ben 2 yıllık hangi bölümlere sınavsız geçebilirim
benim geçmek istediğim bölüm
bilgisayar destekli tasarım ve animasyon bölümü 2 yıllık ben buraya sınavsız geçebilirmiyim
geçemessem eğer başka türlü nası bu bölüme girebilirim şimdiden teşşekürler
geçiş yardım
Re: geçiş yardım
Her sene ''sınavsız geçiş bu sene kalkacak'' dedikodusu çıkar ve asla kalkmaz, kalkamaz. Bu yüzden bu sene de kalkmaz diye düşünüyorum. Eğer dediğim gibi kalkmazsa, sınavsız geçiş kullanabilirsin. Yalnız senin şu an okuduğun alanın ismi ''Bilişim Teknolojileri Alanı'', dalının adı ''Teknik Servis'' diye tahmin ediyorum. Bilişim Teknolojileri Alanı'nın sınavsız olarak yerleşebilecekleri MYO bölümleri, ÖSYM'nin ''tercih kılavuzu''nda tablo 6C'de yayınlanıyor. Aşağıdaki linkten de görebilirsin;
http://www.osym.gov.tr/belge/1-12584/20 ... i-ki-.html
Dolayısıyla bu linkte Bilişim alanından mezun olanların sınavsız geçebileceği bölümler olarak şunlar yazıyor;
Basım ve Yayın Teknolojileri
Bilgi Yönetimi
Bilgisayar Operatörlüğü
Bilgisayar Programcılığı
Bilgisayar Teknolojisi
Coğrafi Bilgi sistemleri
Internet ve Ağ Teknolojileri
Pazarlama
Bunlara geçiş yapabilir bu alanın mezunları deniyor. Tabi Tablo 6C'yi zamanım olmadığı için tam inceleyemedim, indirip sen de inceleyip bakarsın. Belki kaçırdığım yerler vardır.
Internette araştırdığım kadarıyla senin istediğin alan olan ''Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Alanı'' sınavsız geçiş ile değil, YGS puan türüyle öğrenci alıyormuş. Tabi bu bilgiyi teyit edemem ama sende bir araştır, bölüm öğretmenlerine de sorabilirsin...
http://www.osym.gov.tr/belge/1-12584/20 ... i-ki-.html
Dolayısıyla bu linkte Bilişim alanından mezun olanların sınavsız geçebileceği bölümler olarak şunlar yazıyor;
Basım ve Yayın Teknolojileri
Bilgi Yönetimi
Bilgisayar Operatörlüğü
Bilgisayar Programcılığı
Bilgisayar Teknolojisi
Coğrafi Bilgi sistemleri
Internet ve Ağ Teknolojileri
Pazarlama
Bunlara geçiş yapabilir bu alanın mezunları deniyor. Tabi Tablo 6C'yi zamanım olmadığı için tam inceleyemedim, indirip sen de inceleyip bakarsın. Belki kaçırdığım yerler vardır.
Internette araştırdığım kadarıyla senin istediğin alan olan ''Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Alanı'' sınavsız geçiş ile değil, YGS puan türüyle öğrenci alıyormuş. Tabi bu bilgiyi teyit edemem ama sende bir araştır, bölüm öğretmenlerine de sorabilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk