~Faydalı Bilgiler~

Forumumuzda yer almayan konu ve başlıkları burada oluşturabilirsiniz.

Cevapla
canerimo
Doktor
Mesajlar: 285
Kayıt: 28 Eyl 2011, 19:28
Konum: ANKARA

~Faydalı Bilgiler~

Mesaj gönderen canerimo » 25 Eki 2011, 16:27

1)Hapşırığınızı tutarsanız beyin
kanaması geçirebilirsiniz.
2)Hapşırık hızı saatte 70km'dir
3)Hapşırdığınız zaman kalbinizde
dahil olmak üzere bütün vücut
fonksiyonlarınız bir an için
durur.


"İnsanlık da Nasip, Kısmet..."

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ- 4 YILLIK (ALAN YOK)
MEZUN- MEZUNİYET TARİHİ: 14/09/2015
DÖNEM: 10 KREDİ: 196
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ- YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ (LİSANS-4YILLIK)

canerimo
Doktor
Mesajlar: 285
Kayıt: 28 Eyl 2011, 19:28
Konum: ANKARA

Re: ~Faydalı Bilgiler~

Mesaj gönderen canerimo » 25 Eki 2011, 16:57

Biber neden acıdır?
Biber acı değildir. Acı, tatlının
tersidir ve acıya örnek olarak
greyfurdun tadı gösterilebilir.
Biber acı değil yakıcıdır. Bunun
tersi ise serinletici olup, buna da
örnek olarak nane veya mentol
gösterilebilir. Biberin yakıcılığı
içinde bulunan kapsaisin adı
verilen bir tür bileşikten
kaynaklanır. Bu maddenin büyük
bir kısmı, biberin etli kısmında ve
tohumlarında bulunur. Bu
nedenle ucu pek yakıcı olmayan
biberin yenildikçe acılığı daha
çok hissedilir.
Yakıcı biberler koyu renkli ve çok
sivri uçludur. Biberden ağzımız
yanınca çoğumuz hemen su
içeriz ve bir işe yaramadığını
görürüz. Sebebi basit: yağ ve su
kesinlikle birbirine karışmaz.
Biberlerin yakıcılık veren
maddesi yağlı olduğu için, ne
kadar su içerseniz için onunla
birleşmez. En iyi metot ekmek
yemektir. Ekmek bu yağı soğurur
ve mideye taşır.
"İnsanlık da Nasip, Kısmet..."

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ- 4 YILLIK (ALAN YOK)
MEZUN- MEZUNİYET TARİHİ: 14/09/2015
DÖNEM: 10 KREDİ: 196
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ- YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ (LİSANS-4YILLIK)

Cevapla

“Yeni Forum Konuları Oluşturun” sayfasına dön