AK Parti'den tabana seçim mesajı

Dünya'dan ve Türkiye'den en son haberler...
Cevapla
Kuvayi_Milliye

AK Parti'den tabana seçim mesajı

Mesaj gönderen Kuvayi_Milliye » 12 Oca 2007, 12:41

AKP yönetimi, partili seçmenleri, askıya çıkan seçmen listelerine kaydetmek için seferber ettiği parti teşkilatını, “Seçimde mükerrer ve sahte oy kullanmak isteyenlere” karşı da uyardı.

Seçmen listelerinin YSK tarafından askıya çıkarılmasının ardından AKP yönetimi de teşkilatını, özellikle partili seçmenlerin listelere kaydettirilmesini sağlayacak bir çalışma yürütmeleri konusunda harekete geçirdi.

1 MART 1989 VE ÖNCESİ DOĞUMLULARI YAZDIRIN

Teşkilata, seçmen listesinde isimleri olmayanların isimlerinin yazdırılması talimatı verilirken, özellikle bu seçimde ilk kez oy kullanacak ve sayısının 5 milyonu bulacağı belirtilen yeni seçmenlere dikkat çekildi. Teşkilata, “1 Mart 1989 tarihinde ve önce doğanların listelere kayıt edilmesi için ikamet ettikleri mahalle muhtarlıklarına şahsen başvurarak seçmen kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir” denildi.

AKP yönetimince listelerin askıda 1 Mart tarihine kadar kalacağı, son günler beklenmeden bir an önce seçmen kayıtlarının yaptırılması istenirken, teşkilattan, partinin “18 yaşını dolduran, ikametgah adresini değiştiren, askerden yeni gelen” seçmenlerinin takip edilerek mutlaka kayıtlarının yaptırılması gerektiği vurgulandı.

SAHTECİLERE DİKKAT

Parti yönetimi, seçmen listelerine kayıtlarla ilgili teşkilatına, “Mükerrer ve sahte oy” uyarısı da yaptı. Teşkilata, “Seçimde mükerrer ve sahte oy kullanmak için sahte ikametgah bilgileriyle seçmen listelerine girmeye çalışanları il ve ilçelerde ilgili seçim kurullarına bildirmeleri” talimatı verildi.






Cevapla

“Genel ve Güncel Konular, Son Dakika Haberlerleri” sayfasına dön