Roma'da evsizler rehberi yok satıyor

Dünya'dan ve Türkiye'den en son haberler...
Cevapla
Kuvayi_Milliye

Roma'da evsizler rehberi yok satıyor

Mesaj gönderen Kuvayi_Milliye » 12 Oca 2007, 12:43

Resim
İtalya'nın başkenti Roma'daki Sant Egidicio Katolik Barış Kuruluşu, evsizler için rehber bastı. Dünyanın en ünlü gezi rehberleri Michelinlere benzeyen rehber, sokakta yaşayanların hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Yoksullar için Michelin Rehberi, haritaları, sokak krokileri, nerde yatılıp , nerde karın doyurulacağına kadar ayrıntıları ve kuşe kağıdıyla turistik gezi rehberlerini aratmıyor. Kitap, tam anlamıyla “Gariplere Şehir Rehberi” havasında…

Evsizler 176 sayfalık rehberle, bedava sandviç ve çorba dağıtan gezici yardım kazanları ile kiliselerin izini sürebiliyor.

Rehberi basan Sant Egidicio Katolik Barış Kuruluşu bu hizmeti kentte sayıları 7 bini bulan evsizler için hazırladı. Ancak kitapı şimdiden 20 bin satışa ulaştı bile.

Yaptığı yardım ve dayanışma faaliyetleriyle bugüne değin bir çok kez İtalya’dan Nobele aday gösterilen Sant Egidicio'nun rakamlarına göre bugün Roma’da yaşayan 7 bin evsizin 2 bini sokaklarda, 3 bini tarihi Forum ve Kolezyum Binalarının diplerinde, diğerleri ise metruk binalarda yaşıyor.

Kuruluş gönüllülerinden Mario Merazziti, Roma’nın tüm İtalya’daki aşırı yoksulların %10’una ev sahipliği yaptığını söyledi.

Şehir konseyi üyesi Rafaela Milano, hapisten çıkan herkesin eline rehberden bir tane tutuşturduklarını söylüyor:

“Hapisten çıkanların genelde gidecekleri bir yerleri kendilerini sarıp sarmalayacak bir ortamı olmayabiliyor."




Cevapla

“Genel ve Güncel Konular, Son Dakika Haberlerleri” sayfasına dön