İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM COĞRAFYA BÖLÜMÜ

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
esra_deren
Acemi

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM COĞRAFYA BÖLÜMÜ

Mesaj gönderen esra_deren » 22 Ara 2011, 07:12

MERHABA ARKADAŞLAR ;
BENİM BİR KONUDA YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR.GEÇEN SENE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM KAPSAMINDA COĞRAFYA LİSANS BÖLÜMÜ AÇTI 5000 KONTEJANI VARDI.BEN BU BÖLÜMÜ OKUYABİLMEK İÇİN HANGİ SINAVLARDAN KAÇ PUAN ALINMASI GEREKTİĞİNİ MERAK EDİYORUM. VE DE HARÇ ÜCRETLERİ NE KADAR ?YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

MANTIK YALNIZCA AMA YALNIZCA GERÇEK SEVGİNİN GİZEMLİ DENKLEMLERİNDE BULUNABİLİR ...

emrahk
Onursal Üye

Re: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM COĞRAFYA BÖLÜMÜ

Mesaj gönderen emrahk » 22 Ara 2011, 10:57

İstanbul Üniverstesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Coğrafya bölümüne YGS puan türlerinden 180 ve üzeri alanlar başvurabiliyor. Ben de orada okuyorum. Harç ücretleri her dönem için 370 TL, yani biraz tuzlu. İstanbul dışında oturuyorsan, finallere 2 gün İstanbul'a gelmen gerekiyor. Tabi bütünleme için de İstanbul'a gelmelisin. Eğitim sistemi hakkında ise şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, çook zor. Ders içerikleri, konular, üniteler çok zor ve fazla. Ve bu derslere çalışmak için bizlere çok kıstlı bir zaman veriyorlar. Bunları biraz düşünüp karar ver derim ben, tabi vereceğin kararına olumsuz etki etmekte istemem. Derslere sıkı çalışanlara başarılamayacak bölüm yoktur...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
E-mine
Doktor

Mesaj gönderen E-mine » 22 Ara 2011, 16:11

emrahk yazdı:İstanbul Üniverstesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Coğrafya bölümüne YGS puan türlerinden 180 ve üzeri alanlar başvurabiliyor. Ben de orada okuyorum. Harç ücretleri her dönem için 370 TL, yani biraz tuzlu. İstanbul dışında oturuyorsan, finallere 2 gün İstanbul'a gelmen gerekiyor. Tabi bütünleme için de İstanbul'a gelmelisin. Eğitim sistemi hakkında ise şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, çook zor. Ders içerikleri, konular, üniteler çok zor ve fazla. Ve bu derslere çalışmak için bizlere çok kıstlı bir zaman veriyorlar. Bunları biraz düşünüp karar ver derim ben, tabi vereceğin kararına olumsuz etki etmekte istemem. Derslere sıkı çalışanlara başarılamayacak bölüm yoktur...
Bu bölüm mezunları direkt öğretmen olabiliyor mu ?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 22 Ara 2011, 16:18

Bu bölüm mezunları ve diğer tüm bölümlerin mezunları direkt öğretmen olamaz. Öğretmen olmak için formasyon denen bir sertifika almak gerekiyor. Ve bunun içinde not ortalamasının yüksek olması gerekiyor. Formasyon için bir nevi kurs görülüyor. Ve bu bölüm öğrencileri de bu şartları yerine getirirse öğretmen olabiliyor...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
esra_deren
Acemi

Mesaj gönderen esra_deren » 23 Ara 2011, 01:23

emrahk yazdı:İstanbul Üniverstesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Coğrafya bölümüne YGS puan türlerinden 180 ve üzeri alanlar başvurabiliyor. Ben de orada okuyorum. Harç ücretleri her dönem için 370 TL, yani biraz tuzlu. İstanbul dışında oturuyorsan, finallere 2 gün İstanbul'a gelmen gerekiyor. Tabi bütünleme için de İstanbul'a gelmelisin. Eğitim sistemi hakkında ise şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, çook zor. Ders içerikleri, konular, üniteler çok zor ve fazla. Ve bu derslere çalışmak için bizlere çok kıstlı bir zaman veriyorlar. Bunları biraz düşünüp karar ver derim ben, tabi vereceğin kararına olumsuz etki etmekte istemem. Derslere sıkı çalışanlara başarılamayacak bölüm yoktur...
YARDIMINIZ İÇİN ÖNCELİKLE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.BİLEN BİR KİŞİNİN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANMAK ÇOK DAHA İYİ OLUR HER ZAMAN İÇİN ONA GÖRE 2 KERE DÜŞÜNMEMİZİ SAĞLAR.BENİM 2 SORUM DAHA OLACAKTI.BU KONU HAKKINDA DA BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.1.BU BÖLÜME TM ALANINDAN MEZUN BİRİSİNİN GİRMESİ MÜMKÜN MÜDÜR ? 2.İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAPSAMINDA SINAVA GİRMEDEN (SINAVSIZ GEÇİŞ ) BU BÖLÜME KAYIT YAPTIRMAK MÜMKÜN MÜDÜR ? BİRİLERİ OLABİLİR DE OLMAYABİLİR DE DEDİĞİ İÇİN TEREDDÜTTE KALDIM.BU KONULARDA ÇOK FAZLA BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİM.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
MANTIK YALNIZCA AMA YALNIZCA GERÇEK SEVGİNİN GİZEMLİ DENKLEMLERİNDE BULUNABİLİR ...

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 27 Ara 2011, 11:09

esra_deren yazdı:
YARDIMINIZ İÇİN ÖNCELİKLE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.BİLEN BİR KİŞİNİN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANMAK ÇOK DAHA İYİ OLUR HER ZAMAN İÇİN ONA GÖRE 2 KERE DÜŞÜNMEMİZİ SAĞLAR.BENİM 2 SORUM DAHA OLACAKTI.BU KONU HAKKINDA DA BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.1.BU BÖLÜME TM ALANINDAN MEZUN BİRİSİNİN GİRMESİ MÜMKÜN MÜDÜR ? 2.İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAPSAMINDA SINAVA GİRMEDEN (SINAVSIZ GEÇİŞ ) BU BÖLÜME KAYIT YAPTIRMAK MÜMKÜN MÜDÜR ? BİRİLERİ OLABİLİR DE OLMAYABİLİR DE DEDİĞİ İÇİN TEREDDÜTTE KALDIM.BU KONULARDA ÇOK FAZLA BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİM.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
TM alanından ve tüm alanlardan puanı yeten herkes tabi ki girebilir., Sınavsız geçiş mümkün değil tabi ki, bu bölüm kontenjanlı öğrenci aldığı için, sınava girme şartı var...

Mustafa Kemal Atatürk

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön