Merhaba Arkadaşlar
Benim tamamlamam gereken 21 kredi kaldı Allah'ın izniyle bu sene mezun olucam inşallah. Benim aklıma takılan soru şu bölümüm Genel Kültür Açık Öğretim'de hangi bölümleri okuyabilirim. Sitede ve diğer sayfalarda baya bir araştırdım fakat bir sonuca varamadım. Bunun bir kılavuzu ya da bilgi olan bir arkadaş var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim..
Genel Kültür Bölümü ile ilgili yardım lütfen..
Re: Genel Kültür Bölümü ile ilgili yardım lütfen..
Bu sorumum cevabı gerçekten net deyil, her nekadar sözel bölümlerle aynı statüde denilsede kesinlik yok.
Tek bildiğim orta okuldaki Türkçe öğretmenimin düz lisede bölümü Genel kültürmüş (:
"Benim diplomamda genel kültür yazıyordu başka kismede böyle bir bölüm görmedim, sınavlara girdim türkçe öğretmenliği geldi, diye anlatırdı bize zamanında. (:
Tek bildiğim orta okuldaki Türkçe öğretmenimin düz lisede bölümü Genel kültürmüş (:
"Benim diplomamda genel kültür yazıyordu başka kismede böyle bir bölüm görmedim, sınavlara girdim türkçe öğretmenliği geldi, diye anlatırdı bize zamanında. (:
- Gelecekte Bir gün Gelecek..!
Re: Genel Kültür Bölümü ile ilgili yardım lütfen..
Merhaba, Genel Kültür, sosyla Bilimler alanı gibi sözel bir bölümdür ve Sosyal bilimler alanı mezunlarından hiçbir farkı bulunmamaktadır bu bölümün mezunlarının. ÖSS sisteminde, sözelle öğrenci alan fakülte çok az herkesçe malum. Artık katsayılar da tamamen kalktığı için, alanlar arası ayrım da kalktı. Eskiden sayısal okuyanların gidebildiği bölümlere, yeterli puan alan Genel kültür mezunları da gidebilecek. Genel kültür mezunları yüksek bir puan alırsa Tıp bile okuyabilecek. Genel kültür alanına karşı "bu bölüm mezunları üniversite okuyamaz" gibi asılsız bir önyargı mevcut. Sebebi de bu bölümün örgün liselerde bulunmaması ve çok bilinmemesi. AÖL öğrencileri de bu bölümü ezelden beri "kısa zamanda mezun olmanın en kestirme yolu" olarak görüyorlar. Halbuki bu bölüm mezunlarının Sosyal bilimler alanı mezunlarından en ufak bir farkı yok.
Açık öğretimde (AÖF demek istemişsin sanırım) hangi alanları okuyabilirim diye sormuşsun, her alanı okuyabilirsin. (Tabi İngilizce Öğretmenliği LYS-DİL alanıyla alıyor) bunun dışında, kontenjanlı-kontenjansız tüm alanları YGS puanınla okuyabilirsin. Bir kısıtlama yok. AÖF'nin tüm bölümleri aşağıdaki linkte, hepsine girebilirsin;
http://www.acikogretim.net/aof.acikogre ... umleri.htm
Açık öğretimde (AÖF demek istemişsin sanırım) hangi alanları okuyabilirim diye sormuşsun, her alanı okuyabilirsin. (Tabi İngilizce Öğretmenliği LYS-DİL alanıyla alıyor) bunun dışında, kontenjanlı-kontenjansız tüm alanları YGS puanınla okuyabilirsin. Bir kısıtlama yok. AÖF'nin tüm bölümleri aşağıdaki linkte, hepsine girebilirsin;
http://www.acikogretim.net/aof.acikogre ... umleri.htm
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk