Doğru mu bu bilgi

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Doğru mu bu bilgi

Mesaj gönderen kripton » 26 Oca 2012, 14:00

Arkadaşlar merhaba,

Açık lisede okuyanlar için, alanı SAYISAL- TM- SÖZEL- GENEL KÜLTÜR olanlar için ingilizce dersi 1-2-3-4 ortak yani zorunlu dersleri arasında. Sadece ALANSIZ okuyan biz şanslı insanlar mı ingilizce 1-2-3-4-5-6-7-8 e kadar sorumluyuz.

Bu yukarıda yazmış olduğum bilgiler doğru mu :?:

Bir de şunu merak ediyorum. Örgün liselerdede mi durum aynı bu şekilde. Yani alanlı okuyanlar oradada mı lise 1 ve lise 2 ingilizcesinden sorumlu :?: Yoksa örgünde okuyanlar lise 3 ve lise 4 ingizcesi görmek zorunda mı alanı ne olursa olsun.

Bilgisi olanlar paylaşabilir mi :?:

Resim

Yns
Uzman

Re: Doğru mu bu bilgi

Mesaj gönderen Yns » 26 Oca 2012, 14:29

Benim yeni sistemle alakalı pek bilgim yok ama, Zorunlu Derslerde görüyorsan o dersleri vereceksin demektir el mahkum :roll:
Resim

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 26 Oca 2012, 14:45

kripton yazdı:Arkadaşlar merhaba,

Açık lisede okuyanlar için, alanı SAYISAL- TM- SÖZEL- GENEL KÜLTÜR olanlar için ingilizce dersi 1-2-3-4 ortak yani zorunlu dersleri arasında. Sadece ALANSIZ okuyan biz şanslı insanlar mı ingilizce 1-2-3-4-5-6-7-8 e kadar sorumluyuz.

Bir de şunu merak ediyorum. Örgün liselerdede mi durum aynı bu şekilde. Yani alanlı okuyanlar oradada mı lise 1 ve lise 2 ingilizcesinden sorumlu Yoksa örgünde okuyanlar lise 3 ve lise 4 ingizcesi görmek zorunda mı alanı ne olursa olsun.

Evet kripton doğru alan kaldırıldığında 3. değil de 4. dönemimiz olsaydı bizde alanlı sisteme devam edererek İngilizce 5-6-7-8'den sorumlu olmayacaktık, ilk şanslılar biziz bu konuda. Ve evet alan kaldırılana kadar alanı Yabancı Dil olmayanlar hariç örgün eğitimde herkes 4'e kadar sorumluydu. Yani biz; "alanlı dönem de liseyi bitirmiş üniversite mezunlarından" daha fazla yabancı dilbilgisine sahip olucaz, tabii dersleri başarabilirsek.
En son kardelen198 tarafından 26 Oca 2012, 19:27 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 26 Oca 2012, 16:52

Eylül ayında bu konuyla ilgili, admin'in açtığı "alansız bölüm ders programı" adlı konuya aynen şöyle yazmışım;

MEB'in alansızlara bir kazığı da İngilizce dersi. Şimdiye kadar alanlı okuyanlar için sadece İngilizce 1-2-3-4 zorunlu ders iken, alansız okuyanlar için İngilizce 1-2-3-4-5-6-7-8 zorunlu ders olacak. İngilizce çoğu öğrenci için zorken bu kadar dersi neden koyarlar acaba?
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 26 Oca 2012, 18:24

emrahk yazdı:Eylül ayında bu konuyla ilgili, admin'in açtığı "alansız bölüm ders programı" adlı konuya aynen şöyle yazmışım;

MEB'in alansızlara bir kazığı da İngilizce dersi. Şimdiye kadar alanlı okuyanlar için sadece İngilizce 1-2-3-4 zorunlu ders iken, alansız okuyanlar için İngilizce 1-2-3-4-5-6-7-8 zorunlu ders olacak. İngilizce çoğu öğrenci için zorken bu kadar dersi neden koyarlar acaba?

Kesinlikle doğru üstelik şöyle de bir tezat söz konusu; ilk dönem ingilizce dersleri daha kolay ve kredileri yüksek, 5-6-7-8 dersleri daha zor ve kredisi düşük...

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 26 Oca 2012, 20:04

:shock: :shock: :shock: :shock:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 26 Oca 2012, 23:33

kardelen198 yazdı:

Bir de şunu merak ediyorum. Örgün liselerdede mi durum aynı bu şekilde. Yani alanlı okuyanlar oradada mı lise 1 ve lise 2 ingilizcesinden sorumlu Yoksa örgünde okuyanlar lise 3 ve lise 4 ingizcesi görmek zorunda mı alanı ne olursa olsun.

Evet kripton doğru alan kaldırıldığında 3. değil de 4. dönemimiz olsaydı bizde alanlı sisteme devam edererek İngilizce 5-6-7-8'den sorumlu olmayacaktık, ilk şanslılar biziz bu konuda. Ve evet alan kaldırılana kadar alanı Yabancı Dil olmayanlar hariç örgün eğitimde herkes 4'e kadar sorumluydu. Yani biz; "alanlı dönem de liseyi bitirmiş üniversite mezunlarından" daha fazla yabancı dilbilgisine sahip olucaz, tabii dersleri başarabilirsek.

kardelen aslında ben ilk alansızlar içinde olduğum için çok seviniyorum. Ben sayısal a muhabbeti olan ama aradan geçen onca yıldan sonra sayısalı beceremem diye sözel bölüm e yazılmış biriyim. Şu an tam bana göre aslında. Biyoloji kimya gibi becerebileceğim sayısalları seçiyorum ama sözel bölümün alan derslerinden kurtulduğuma seviniyorum. Sözel bölümde okuyup mantık dersi göreceğime ingilizce görmek daha mantıklı geliyor. Evet arkadaşlar işimiz zor gerçekten ama en azından çalışıp başarırsak öğrendiğimiz ingilizce de işimize yarayacak. Umarım hepimiz bu işi becerebiliriz arkadaşlar.
Resim

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 26 Oca 2012, 23:40

ingilizce 1 başardımsa geri kalanlarıda başarırım heralde umut vereyim kendime :roll:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 27 Oca 2012, 01:31

kripton yazdı:
kardelen198 yazdı:

kardelen aslında ben ilk alansızlar içinde olduğum için çok seviniyorum. Ben sayısal a muhabbeti olan ama aradan geçen onca yıldan sonra sayısalı beceremem diye sözel bölüm e yazılmış biriyim. Şu an tam bana göre aslında. Biyoloji kimya gibi becerebileceğim sayısalları seçiyorum ama sözel bölümün alan derslerinden kurtulduğuma seviniyorum. Sözel bölümde okuyup mantık dersi göreceğime ingilizce görmek daha mantıklı geliyor. Evet arkadaşlar işimiz zor gerçekten ama en azından çalışıp başarırsak öğrendiğimiz ingilizce de işimize yarayacak. Umarım hepimiz bu işi becerebiliriz arkadaşlar.
Ben ise tam aksine Alansız olup tüm sosyal derslerini alan biri olarak, sosyalciler tüm derslerini 20 soruda çözüp 4-5 kredi alırken, ben Tarih 3-4, Coğrafya 3-4, Dil Anlatım-Edebiyat 3-4-5-6-7-8 derslerini 40 soru çözüp 4-5 kredi alabiliyorum, sosyalciyken ingilizcelerden 3 kredi alacağıma, alansız olup 2 kredi aldığım için; üstelik bir de katsayı farkı ortadan kalkmışken gerçekten üzülüyorum... :(

Kullanıcı avatarı
rukiye03
Doktor

Mesaj gönderen rukiye03 » 27 Oca 2012, 14:09

ben şimdi alansız okuyorum ing 4-5-6-7-8 :S kaldı diğerlerini verdim bunlar nasıl zormu arkadaşlar?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 27 Oca 2012, 21:45

5-6-7-8 biraz zor ama çalışana kolay :)
Resim

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön