Ders Seçimi Mantık 1-2
- kardelen198
- Uzman Doktor
Ders Seçimi Mantık 1-2
Arkadaşlar merhaba, benim sizlere sorum şu olacaktı; malumunuz alan kaldırıldı seçmeli derslerimiz çoğunlukta, ben ders seçerken tıpkı alanlı sistemde Sosyal Bilimler alanına devam ediyormuşum gibi her dönem sırasıyla sosyal derslerini almaya devam ettim.
Şimdi 7. Döneme geçicem inşaallah, 7-8 döneminde Mantık dersi var, bu dersi seçme konusunda tereddütlüyüm çünkü hatırladığım Mat-1’de Mantık vardı galiba sayısal derslerden hiç anlamıyorum, anlamadığım için açıp bakamıyorum, bu dersi alırsam nasıl çalışmalıyım, mantık dersini anlamanın mantığı nedir? Kolay kavramak için belli bir metodu var mı?
Paylaşımınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Şimdi 7. Döneme geçicem inşaallah, 7-8 döneminde Mantık dersi var, bu dersi seçme konusunda tereddütlüyüm çünkü hatırladığım Mat-1’de Mantık vardı galiba sayısal derslerden hiç anlamıyorum, anlamadığım için açıp bakamıyorum, bu dersi alırsam nasıl çalışmalıyım, mantık dersini anlamanın mantığı nedir? Kolay kavramak için belli bir metodu var mı?
Paylaşımınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Re: Ders Seçimi Mantık 1-2
duyduğum kadarıyla iğrenç bi dersmiş
mat 1 de vardı mantık hatta sınavda çıktı mantık soruları 

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
Canım neden zorunlu olmadığı halde mantık dersini seçmek istiyorsun ? bildiğim kadarıyla çok zor bir ders..
Mantık dersi kolay bir ders aslında. sadece mantık 2 de matematik terimleri var ancak sayı filan yok . önermeler var onlarda kafa karıştıranlardan değil biraz ezbere dayalı. Sınavlardaki mantık sorularıda genelde tanımlama çıkıyor
Kardelen sen bilirsin arkadaşım ama mantık dersini seçmek hiç de mantıklı değil
Ben de aynı senin gibi alansız okuyorum ve 7. döneme geçtim. Ders(mantık) seçmeli, zorunlu değil ki. Onun yerine sana psikoloji ve sosyoloji derslerini tavsiye ederim. Kitabı bir kere okumakla 95-100 aldığım dersler bunlar. Bunları seçtim ve not ortalamamı yükseltti benim. Sana da tavsiye ederim.

Ben de aynı senin gibi alansız okuyorum ve 7. döneme geçtim. Ders(mantık) seçmeli, zorunlu değil ki. Onun yerine sana psikoloji ve sosyoloji derslerini tavsiye ederim. Kitabı bir kere okumakla 95-100 aldığım dersler bunlar. Bunları seçtim ve not ortalamamı yükseltti benim. Sana da tavsiye ederim.

- kardelen198
- Uzman Doktor
E-mine yazdı:Canım neden zorunlu olmadığı halde mantık dersini seçmek istiyorsun ? bildiğim kadarıyla çok zor bir ders..
Emine almak istiyorum çünkü ileride Ygs-Lys sınavlarında Mantık soruları karşımıza çıkacak, dersi seçip kendimi bu derse çalışmaya zorlamak istiyorum, almak istemiyorum çünkü

Kripton psikoloji ve sosyolojiyi dönemlerinde alıp bitirdim, Mantık, İşletme, Ekonomi, gibi seçmeliler var bilmiyorum ki hepsi aynı derecede zordur gibi geldi bana.
Ders seçim zamanına kadar düşünürken fikirlerinizi almak istedim sağolun arkadaşlar...
aynen bende senin durumundayım ama seçmelide var mı mantık bilmiyorum?
- kardelen198
- Uzman Doktor
7. ve 8. Dönemde seçmeli dersler arasında Mantık dersi var.rukiye03 yazdı:aynen bende senin durumundayım ama seçmelide var mı mantık bilmiyorum?
Mantık kolay bir ders. 1 ve 2 den girdim. 

kardelen198 yazdı:E-mine yazdı:Canım neden zorunlu olmadığı halde mantık dersini seçmek istiyorsun ? bildiğim kadarıyla çok zor bir ders..
Emine almak istiyorum çünkü ileride Ygs-Lys sınavlarında Mantık soruları karşımıza çıkacak, dersi seçip kendimi bu derse çalışmaya zorlamak istiyorum, almak istemiyorum çünküyapamazsam diploma notumu düşürecek.
Kripton psikoloji ve sosyolojiyi dönemlerinde alıp bitirdim, Mantık, İşletme, Ekonomi, gibi seçmeliler var bilmiyorum ki hepsi aynı derecede zordur gibi geldi bana.
Ders seçim zamanına kadar düşünürken fikirlerinizi almak istedim sağolun arkadaşlar...
Anladım canım, sen bir sene YGS için hazırlanacaksın o dönem bu dersi çalışsan daha iyi olur bence..Diploma notunu etkilememiş olur..İşletme dersi çok kolay bir ders bana öyle geldi en azından ve İşletme seçeceğin zaman 1 ve 2 yi seçersen daha iyi olur çünkü ikisi de tek kitap..Ben bilmiyordum ayrı dönemlerde seçmiştim..
- kardelen198
- Uzman Doktor
E-mine teşekkür ederim önerilerin için, İşletme'yi kesin alıyorum
. Mantık 1'i belki alabilirim ama 2'yi kesinlikle alamam korktum 

evet işletme kolay 

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
- Yağmur damlaları
- Onursal Üye
Korkmayın ya ben Mantık 1-2 yi aldım ve geçtim bu dönem. Çok zor değil bence.kardelen198 yazdı:E-mine teşekkür ederim önerilerin için, İşletme'yi kesin alıyorum. Mantık 1'i belki alabilirim ama 2'yi kesinlikle alamam korktum
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.
Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.
Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!
Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!
Ya insana gül ver yada gülüver.
Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.
Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!
Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!
Ya insana gül ver yada gülüver.
- kardelen198
- Uzman Doktor
Ahh korktum korktum Mantık 2'de Kimya formullerine Geometri şekillerine benzeyen simgeler var 
Tabi üstün körü baktığım için ürkütücü gelmiş olabilir ama yine de almasam daha iyi gibi

Tabi üstün körü baktığım için ürkütücü gelmiş olabilir ama yine de almasam daha iyi gibi

işletme 1 2 çok basit sadece göz gezdirdigim halde 1 den 85 almiştim 2 dende yine yüksek bi puan bekliyorum ekonomi biraz ezbere dayali bu dönem 1 2 den girdim belli olmadi ama 60 alirim... ayrica geçmiş sinav sorularina bakip başarip başaramayacagini anlayabilirsin
Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun? dedi.Öleceğini bildiği halde yaşadiğini unutmuştu...
Korkuyorum,birgün biri çıkıp;Ey insanoğlu diyecek ve kimse üstüne alınmayacak...
Korkuyorum,birgün biri çıkıp;Ey insanoğlu diyecek ve kimse üstüne alınmayacak...