Ben yine katılmıyorum. Uzaktan dedim evet, AÖL öğretmensiz eğitimdir ve bırak AÖL'yi İngilizce devlet okullarının hiçbirinde öğrenilemez. Dolayısıyla örgünler bir şekilde öğretmenlerden aldıkları kısıtlı bilgilerle de olsa sınavlarda birşeyle yapabilirler ama yukarıda da dediğim gibi, AÖL'de okuyan büyük çoğunluğu hesaba katarsak, 8 dönem gayet gereksiz bir uygulama. Açıp kitapalara bakın, her dönem kendini tekrarlayan üniteler, "This is an apple" türü kalıplaşmış cümleler. İngilizce şart ama bu şartı bilen insanlar, imkanları da varsa kaliteli bir kursa giderler. Ama devletin okullarına, hele ki, açıktan İngilizce 3-5 kelimeden fazla öğrenenler istisnadan öteye gidemez. Evet İngilizce "native" yani İngilizce konuşulan ülkeler dışında çok zor öğreniliyor. Ben kendi adıma İngilizce'yi orta seviye konuşabiliyorum. Yazılan metinleri anlayabiliyorum diyebilirim. Ama ne kadar çabalarsam çabalayayım bir turist görsem iki dakika sohbet edemem. Türk insanınn diline çok uzak bir cümle yapısına ve Hint Avrupa dil ailesine mensup İngilizce öğrenmek türk insanı için bir işkence. Bu yüzden kim ne derse desin bir gerçek var ki, "İngilizce'nin 8 dönem okutulması çok saçma!"..
Ha bu arada, istisnalar kaideleri bozmuyor. Bin tane açık liseliden 3-5 tanesi aldığı 8 dönem dersle İngilizce'yi sökebilir. Ama geneli için yukarıda yazdıklarım geçerlidir. Sınavları bir kaç cümle yapısı bilip geçebilir bir öğrenci, ama İngilizce konuşamıyorsa, o geçtiği dersin ne önemi var ki?..
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk